Søg

Fiskekalender over fiskesæson 2024 i Danmark

fiskekalender hvad kan jeg fange?

Opdateret 01-01-2023

Se fiskesæson over de mest populære fisk i vores fiskekalender

Her på siden kan du finde en fiskekalender, som rummer en tabel over de forskellige fiskesæsoner. Vær opmærksom på at fiskekalenderen er vejledende, da temperatur ændringer og større vejrmæssige forandringer kan ændre på fiskesæsonen.

Klik på arten for at læse mere eller se fiskepladser

Du vil kunne se at man kan klikke på de fleste arter og læse mere om denne art.

Indeholder reklame

Hvornår kan jeg fange hvad?

De fleste fiskearter kan fiskes året rundt, men vil du øge dine chancer for at fange fisk, kan fiskekalenderen give dig et præg om hvornår det er bedst at fiske efter de forskellige fiskearter. Fiskesæsonen variere fra art til art, så kig på fiskekalenderen og find den fisksæson, som passer til den givne årstid.

Du kan blandt andet se top-sæsonen for geddefiskeri i maj, sandart i juni og ikke mindst sæson for fiskeri efter sild og hornfisk.

Gul er lavsæson, lys grøn er begyndende eller aftagende sæson, grøn er høj sæson og rød er hvor fisken er fredet. På den måde kan du også være opmærksom på fredningtider. Bemærk fredningstiderne er vejledende og tager ikke hensyn til regionale eller lokale særaftaler. Hvis du vil se mere til fredningtider kan se læse dette på naturstyrelsen hjemmeside. 

Se fiskekalenderen 2024 over fiskearter her

FiskearterJanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Aborre          
Brasen            
Bækørred15/1         16/11 
Gedde  15/330/4        
Havbars
Havkat           
Havørred15/1        16/11 
Helt            
Hornfisk            
Hummer
Ising           
Karpe            
Knude
Kulmule
Laks15/1         16/11 
Lange            
Lyssej            
Makrel            
Multe            
Pighaj            
Pighvar            
Regnbueørred            
Rimte
Rudskalle            
Rødspætte           
Sandart            
Sej/Mørksej            
Sild            
Snæbel
Skalle            
Skrubbe            
Slethvarre            
Stalling  15/3 15/5       
Steelhead            
Stør*
Suder            
Torsk15/1 15/3         
Ål          
Ålekvabbe            

Fiskeri efter sild - En dobbeltgænger på fiskekalenderen

Fiskeri efter sild er populært og finder sted flere gange om året. Der er både højsæson for sild fra december til februar og igen sen sommeren hvor høstsilden kommer. 

Er du mere til actionpræget fiskeri, så starter sæson for fiskeri efter hornfisk i starten af april og løber hen i juni. Når hornfisken igen aftager kommer makrellerne langs vores kyster. Den danske minitun kommer i hobetal og smager super godt.

Fluer logo tilpasset
Gå til butik
korsholm
Gå til butik
lystfisk.dk
Gå til butik
fiskegrej.dk tilbud
Gå til butik

Sådan her kunne din fiskekalender se ud? - Forslag til fiskekalender

December, Januar, februar og marts : Sildefiskeri når stimerne er der! Og ellers er måneder med R i slutningen de bedste måneder for spiseklare torsk. 

Marts: Her ophæves fredningen for laks, havørred og ellers er kysten så småt begynder at vågne. Her er der stadig gode chancer for sild. De store aborre er så småt begyndt at rykke på sig og der er her chancen for en stor rognfed gedde er størst! De store lakseåer åbner den 16 marts, hvor laksesæsonen starter.

April: Hornfisken kommer og havørreden er i hopla. Lige ledes er der gang i aborrene hvis du er til fiskeri i ferskvand. Det mildevejr gør at fladfisken, som pighvar, slethvar, Ising, skrubbe osv kommer inden for rækkevidde. Især fiskeriet efter pighvar ved Børmosestrand og Vejersstrand er populært denne måned! 

Maj: Gedden har været fredet hele april, da den skal gyde. Nu er den klar igen og mega sulten. Maj måned kan der for oftes tilbyde sublim geddefiskeri

Juni: Sandarten har været frede i maj og juni er en top måned til nattens jæger! Det er også her makrellerne er på vej, hvis du ikke hellere vil jagte karper og stør ved de danske søer. 

Juli, August: Her er der godt gang i karperne og de resterende fredsfisk. Er det køligt så er der også gode chancer for flotte bækørred. I saltvand er makrellen, multen, havbarsen og rødspætten med på sjov! Husk og se det aktive fiskekort over de bedste fiskepladser her. 

September, oktober: Her er landets put and take søer fyldt med ørred, og det kolde efterårsvejr sætter skub i hugperioderne. Havbarsen er her stadig hvis vejret tillader dette. Er du mere til fjordfiskeri er er det mu havørreden liver op efter den varme sommer.  

November og December: Nu er det primært lavsæson for fiskeri, dog er silden igen af finde og ellers er put and take søerne altid bedst i de kolde måneder, så længe er ikke er frost. 

Hvornår er pighvar i sæson?

Det er sæson for pighvar i april, maj og juni måned. Når vandet bliver varmere, begynder pighvaren at røre på sig og kommer tæt på vores kyster i slut marts og april måned. Især April og maj er gode måneder i at fiske efter pighvar. Se mere i denne Fiskekalender over fiskesæson 2024 i Danmark

Hvornår starter Laksesæson?

Sæsonen for laks starter den 16 marts og løber det meste af foråret og sommeren. De vestvendte åer, som skjern å, storåen og Vidå skal man være opmærksom på kvoter af laks. Skjern å er danmarks største Lake så. Mod øst har vi guden åen hvor der ikke er kvoter og de fleste med fisketegn har muligheden for at fiske efter laks. Dog spærre tangeværket desværre for laksen, så bestanden er ikke stor. 

Hvornår er fladfisk bedst?

Fiskeriet er bedst i slut april og maj, hvor de er gode fede. Hele fiskeriet løber fra maj til oktober. Fladfisken kan fanges hen over hele sommeren. 

Kan man fiske fra stranden?

Det er rigtig populært at fiske fra stranden og dette kan alle med et gyldigt fisketegn gøre. Du kan finde de gode fiskepladser  her. Der anvendes gode kraftige fiskestænger for at kunne komme langt ud. Steder som Sæby og kronborg er gode fiskesteder efter fladfisk og hornfisk. 

Hvordan fanger man en bækørred?

Bækørreden er en sky fisk, som ofte gemmer sig under brinkerne eller i huller i åens dyb. En af de bedste metoder til at fange en bækørred er enten fiskeri med prop og orm, fiske med flue eller anvende små spinnere. Fiskeriet er rigtig godt i det tidlige forår og ud på sensommeren. 

Hvornår er det torske sæson?

Man kan fange torsk året rundt. Om sommeren trækker torsken længere ud, hvor man kan blive nød til at leje/tage en båd ud på det gule rev eller lign. De bedste måneder til at fange og spise torsk er måneder som slutter på "r". Københavns havn, er en af de få steder, hvor man stadig kan fange torsk fra land. 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold