Fiskekalender over fiskesæson i Danmark

fiskekalender hvad kan jeg fange?

Se fiskesæson over de mest populære fisk i vores fiskekalender

Her på siden kan du finde en fiskekalender, som rummer en tabel over de forskellige fiskesæsoner. Vær opmærksom på at fiskekalenderen er vejledende, da temperatur ændringer og større vejrmæssige forandringer kan ændre på fiskesæsonen.

Klik på arten for at læse mere eller se fiskepladser

Du vil kunne se at man kan klikke på de fleste arter og læse mere om denne art.

Indeholder reklame

Hvornår kan jeg fange hvad?

De fleste fiskearter kan fiskes året rundt, men vil du øge dine chancer for at fange fisk, kan fiskekalenderen give dig et præg om hvornår det er bedst at fiske efter de forskellige fiskearter. Fiskesæsonen variere fra art til art, så kig på fiskekalenderen og find den fisksæson, som passer til den givne årstid.

Du kan blandt andet se top-sæsonen for geddefiskeri i maj, sandart i juni og ikke mindst sæson for fiskeri efter sild og hornfisk.

Gul er lavsæson, lys grøn er begyndende eller aftagende sæson, grøn er høj sæson og rød er hvor fisken er fredet. På den måde kan du også være opmærksom på fredningtider. Bemærk fredningstiderne er vejledende og tager ikke hensyn til regionale eller lokale særaftaler. Hvis du vil se mere til fredningtider kan se læse dette på naturstyrelsen hjemmeside. 

fiskekalender fm

Se fiskekalenderen 2021 over fiskearter her

Fiskekalender
Fiskekalender Lav sæsonTiltagende/
Aftagende sæson

Høj SæsonFredet
FiskearterJanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Aborre
Brasen
Bækørred15/116/11
Gedde
Havbars
Havkat
Havørred*15/116/11
Helt
Hornfisk
Hummer
Ising
Karpe
Knude
Kulmule
Makrel
Multe
Pighvar
Regnbueørred
Rimte
Rudskalle
RødspætteGælder kun hunner
Sandart
Sej
Sild
Snæbel
Skalle
Skrubbe
Slethvarre
Stalling15/315/5
Steelhead
Stør*
Suder
Torsk
Ål (ferskvand)

OBS på regional fredning, andre regler for fiskeri i brakvand og lokale særaftaler – OBS * på fredning gælder fisk i gydedragt osv. 

Fiskeri efter sild - En dobbeltgænger på fiskekalenderen

Fiskeri efter sild er populært og finder sted flere gange om året. Der er både højsæson for sild fra december til februar og igen sen sommeren hvor høstsilden kommer. 

Er du mere til actionpræget fiskeri, så starter sæson for fiskeri efter hornfisk i starten af april og løber hen i juni. Når hornfisken igen aftager kommer makrellerne langs vores kyster. Den danske minitun kommer i hobetal og smager super godt.

Tidligere
Næste
korsholm tilbud præsten gennemløber
Gå til butik
Micro blink akkoi
Gå til butik
fiskegrej.dk tilbud
Gå til butik

Sådan her kunne din fiskekalender se ud? - Forslag til fiskekalender

December, Januar og februar : Sildefiskeri når stimerne er der! Og ellers er måneder med R i slutningen de bedste måneder for spiseklare torsk. 

Marts: Her ophæves fredningen for havørred og ellers er kysten så småt begynder at vågne. Her er der stadig gode chancer for sild. De store aborre er så småt begyndt at rykke på sig og der er her chancen for en stor rognfed gedde er størst!

April: Hornfisken kommer og havørreden er i hopla. Lige ledes er der gang i aborrene hvis du er til fiskeri i ferskvand.

Maj: Gedden har været fredet hele april, da den skal gyde. Nu er den klar igen og mega sulten. Maj måned kan der for oftes tilbyde sublim geddefiskeri

Juni: Sandarten har været frede i maj og juni er en top måned til nattens jæger! Det er også her makrellerne er på vej, hvis du ikke hellere vil jagte karper og stør ved de danske søer. 

Juli, August: Her er der godt gang i karperne og de resterende fredsfisk. Er det køligt så er der også gode chancer for flotte bækørred. I saltvand er makrellen, multen, havbarsen og rødspætten med på sjov! Husk og se det aktive fiskekort over de bedste fiskepladser her. 

September, oktober: Her er landets put and take søer fyldt med ørred, og det kolde efterårsvejr sætter skub i hugperioderne. Havbarsen er her stadig hvis vejret tillader dette. Er du mere til fjordfiskeri er er det mu havørreden liver op efter den varme sommer.  

November og December: Nu er det primært lavsæson for fiskeri, dog er silden igen af finde og ellers er put and take søerne altid bedst i de kolde måneder, så længe er ikke er frost.