Søg

Sådan fanger du flere regnbueørred!

bombarda fiskeri

Regnbueørred er den mest traditionelle fisk, når det kommer til dansk put and take fiskeri. Den er nem at opdrætte og smager rigtig godt. Her på siden kan du læse om, hvordan du nemt kan komme i gang med at fiske.

Dm put and take 2020
Flot regnbueørred fra den lokale put and take - Foto: Mikael Møller

Regnbueørred på menuen - fang selv din aftensmad

Fiskeri efter regnbueørreder i landets put and take søer, er relativ nemt at komme til. Du behøver kun fiskestang, fiskehjul med fiskeline og lidt endegrej. Inden du farer ud i carporten eller i skuret efter morfars gamle grej, så læs lige videre. Idag behøver det ikke koste en formue at komme igang, men der er flere fisk på kontoen hvis grejet passer med fiskeriet. Dine chancer optimeres væsenligt ved brugen af det korrekte grej. 

europæisk rekord på regnbueørred fra vesthimmerlands put and take - Europa rekord på regnbueørred
Stor flot regnbueørred fra Vesthimmerlands Put and take! Ps de har også en børnesø!

Det "rigtige" grej til at fange fisk i put and take - Regnbueørred

Her får du en hurtig gennemgang af fiskestang, fiskehjul og fiskeline. 

Skal det være en god allround fiskestang anbefaler jeg en 7-8 fods stang med en kastevægt mellem 4-15 gram. Så kan man fiske med moderate blink og evt et bobleflåd. Dog IKKE på samme tid! 

Fiskehjulet anbefaler jeg i en størrelse 20-30 som max. Disse kan også fåes i størrelse 2000-3000, som er det samme som 20 og 30. Kig evt efter et hjul med front bremse og husk og indstille den rigtigt! ellers mister du fisken. Bremsen må IKKE være for hård.

Fiskelinen er vigtig og fåes i mange størrelser. Det mest almindelige er en simpel monofil line og køb den gerne i en størrelse mellem 0,22-0,26mm. Er du mere til action og spinnefiskeri, så er en fletline et godt valg. Et eksempel på et par gode liner er fiskelinerne fra Spiser wire. De koster ikke alverden og er nogle af de bedste fiskeliner jeg har prøvet kontra prisen. 

fletline
AKKOI fiskestang
Er du til brutal spinnefiskeri med blink er AKKOI fiskestangen sammen med blinken fra AKKOI en dødlig cocktail!

Valg af Agn til at fange ørred

En god gammel klassiker er fiskeri med powerbait. Det er oftes også den type agn regnbueørred er vilde med. Typisk er det også kun regnbueørred som hugger på powerbait. Dog kan der være dage hvor de kun vil have blink, så køb gerne begge dele. 

regnbueørred
AKKOI Reflex er blandt landets mest solgte blink og ikke uden grund!

Til at komme igang med fiskeri med powerbait, er der lige et par småting du bør købe. 

Drop flamingo proppen, den skader mere end den gavner! Køb i stedet et bobleflåd, så spare du også på lodder. Bobleflådet fyldes halv op med vand, ved at skubbe den store stift ud, som går gennemflådet. Kom linen igennem bobleflådet og sæt splitten i igen. 

fiskeri med bobleflåd

For enden af fiskelinen, som stikker ud af bobleflådet binder du en svivel på.

Her binder derefter 1m flourcarbon forfangsline 0,20-0,22mm på svivlen. Dette forfangslinen kan ørreden ikke se og derfor øger du dine chancer. Ikke sagt den ikke kan undværes, men det ville være et dumt sted at spare. 

Så klemmer 1-2 stykker små spilthalg på dit forfang. Gerne 10-20 cm fra krogen og med lidt afstand til hinanden. 

Tilsidst binder du en lille enkeltkrog str. 8-12 på linen og klipper det overskydende line væk! 

Nu er det tid til at være kunstner og forme dit powerbait.

>>> Læs hvordan du former din powerbait her! <<<

Så er du klar til at fange din måske første regnbueørred!

regnbueørreder

Spinnefiskeri efter ørred

Du kan sagtes spinnefiske med dit powerbait, men det kræver du er hurtig til at give line og har toldmodighed til at spinne meget langsomt!

Kom igang med spinnefiskeriet. At fiske med blink er nemt og lige til. 

Spinnefiskeri er nemt

Har du først styr på at kaste, er spinnefiskeriet lige til. Det er nemlig bare at kaste ud og spinne ind i en konstant bevægelse. Især fiskeri med blink er rigtig populært og det kræver ikke så meget. Før linen igennem alle øjerne og bind dit yndlings blink på linen og kast ud. Husk at spinne langsomt, så fisken kan nå at fange dit blink! Når fisken hugger er det vigtigt du holder din line stram heletiden! Ellers mister du den! Her er det en god ide at du har indstillet bremsen på dit hjul, så den ikke er for hård. Man skal kunne trække linen af hjule ved let til moderat træk. 

regnbueørred med blink
Hvilke blink skal man købe?

Der findes rigtig mange slags blink, i mange størrelser. Er det til put and take bruger man typisk fra 2-7grams blink. Husk stangen skal kunne kaste med disse blink. 

Blink fra AKKOI, Crazy Fish og Hansen er rigtig gode og meget populære, de har virkelig mange fisk på samvittigheden! 

Lundum put and take
3 flotte fisk fanget på blink
Put and take kort over de bedste fiskepladser
KORT OVER FISKESØER I DANMARK
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold