Søg

Fiskeri med Powerbait – Sådan gør du! 2024

Fiskeri med powerbait - tilbud powerbait

Noget af det mest kendte agn til fiskeri i put and take, er powerbait. Det er pt ubestridt noget af det bedste ørredbait, man kan bruge.

Artiklen her vil forklare om fiskeri med powerbait og forklare hvordan powerbait virker.

Hvad er Powerbait?

Powerbait er et kunstagn, som laves af Berkley. Powerbait er lavet til ørredfiskeri. Her hjemme anvender vi udelukkende powerbait, til fiskeri i put and take. Put and take søens regnbueørred er nemlig helt vilde med powerbait. Du kan også fange andre ørred arter på powerbait, og endda stør og karper. Powerbait flyder, som gør det effektivt til bundfiskeri i put and take søen.

Hvilken slags powerbait er bedst?

Der findes mange varianter af powerbait. Du kan få powerbait i utallige farver, dufte osv. Lige fra ensartet farver uden glimmer, ensartet farver med glimmer og powerbait med forskellige farve kombinationer af regnbuer.

Powerbait kan fås med deres standard lugt, men også med hvidløg, ost, majs, pellet, bloodworm, brød, muslinger og rogn. Der kan sikkert fås flere varianter end de nævnte.

Man kan ikke sige hvilken powerbait der er bedst, men butikkerne solgte mest af farven spring green op gennem start 90erne og nullerne, og nu er det mere sort med hvidløg. Disse farver er bestemt også gode. Man skal huske at det, som du fisker med er det du fanger fisk på. Fisker du med sort powerbait, vil du fange fisk på sort powerbait.

Glem ikke farver som orange, sandfarve, gul, chartreuse eller rainbow.

Det er meget forskelligt hvad fiskene gerne vil bide på, den pågældende dag, så det er en god i de at prøve nogle forskellige slags powerbait.

Nye powerbait farver 2023

Der er endnu ikke nogle nye farve og smags varianter på markedet, men mon ikke de kommer snart.  

Nye powerbait farver 2022

I 2022 kom der flere nye smagsvarianter med frugt og krydderier. Samt en super effektiv tequila variant med power maggots i. 

Nye powerbait farver 2020

4 nye powerbait farver på markedet i 2020

Bumblebee – Gul Sort Twist som de fleste kender er en sikker vinder, når der skal skabes kontrast. Guldørredens nye fjende!

Gold Vein – Hvid Guld Twist, hvor guld farven giver et super lækkert metallic skær.

Silver Vein – Hvid Sølv Twist, ligesom guld med lækkert metallic skær.

De 2 nye metal farver skal nok blive en storfanger!

Mallow Glow – Hvid Glow Twist med rødt glimmer – Et super godt valg til vinterfiskeriet  put and take!

Powerbait med frugtsmag og duft i 2022

Den seneste tid er der kommet en del flere varianter af powerbait med frugtsmag. Den kalssiske banan blev hurtigt udsolgt og nu kommer der både med æble, blomme, fersken, appelsin og mange flere. Regnbueørred elsker søde sager og powerbait med frugtsmag/duft kan være nøglen til at lokke dem til hug, de varme sommerdage! 

Hvor køber jeg powerbait billigt? - Billigere end Bilka ?

De fleste har passeret hylderne med billig powerbait i Bilka og jeg husker stadig de gange, man kunne få 6 glas for 100kr. Sådan er det bare ikke mere og de 6 glas powerbait er skiftet ud med 4 for 100 eller 120kr. Man kan også spare lidt på pengepungen, når man alligevel køber fiskegrej online. Flere online shops har nemlig også billig powerbait på tilbud. Ofte til mellem 39-33kr pr glas hvilket er en fin pris.

Skal du gøre det ”rigtige” så tag ned og støt din lokale grejbutik og køb din powerbait der. Nogle gange matcher de prisen eller prøver at lave en god pris. Der findes ikke mange, der kan købe så stort hjem som Bilka og de er svære at konkurrer med. Hvis du gerne vil have at din grejbutik overlever, så hold dit indkøb lokalt. Ofte betaler det sig i rabatter at være loyal over for sin grejbutik. Har du langt til din nærmeste grejbutik kan du også finde billig powerbait her under.

Det kan være en god ide at forme sit powerbait. Det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan forme din powerbait alt efter hvilken form du tror på eller hvilken årstid du fisker i put and take.

Er vandet fyldt med igler kan det være man skal bruge de mørke farver powerbait og forme den som en igle? Dette har jeg selv haft stor succes med. Bliv ved med at øve på din powerbait form indtil du finder den som virker for dig.

Powerbait former

Man kan godt ”snyde” lidt og købe en baitform til at forme sit powerbait i, men jeg må indrømme at udfaldet sjældent bliver godt. Ofte skære linen sig ud af powerbaiten, når man prøver at få det klistret powerbait fri af formen, men det kan godt lade sig gøre.

powerbait

5 gode måde at forme sin powerbait på

Powerbaitform - Haletudsen

Haletudsen er all time klassik, og kan formes på et utal af måder. Det handler om at rulle sin powerbait i en konisk form, så den minder mest om en aflang orm eller en haletudse. Billedet illustrerer en haletudseform, hvor man har givet halen en knæk ud til siden. Knækket vil få powerbaiten til at rotere ved indspinning.

haletudse powerbait

Duckfoot AKA Elefantfoden af powerbait

Den minder mest om gummidyret ” The orginal Duckfoot” og mon ikke Duckfoot fik formen derfra eller omvendt. Nogle kalder den elefantfoden, da den nedefra ligner omridset af en elefantfod. Her ruller man igen en konisk pølse ud af sit powerbait og trykker den tykke ende flad, som på billedet.  Powerbaitformen rotere, næsten som en spinner ved indspinning.

duckfoot powerbait form

Form din powerbait, som en propel

Vil du fiske aktivt med powerbait, så er propellen en af de nemmeste og mest effektive powerbaitformer. Du ruller din powerbait, som en kugle og skubber den lille enkeltkrog ind i kuglen. Klem kuglen flad med to fingre. Så tager du med to fingre fat i den nederste del af powerbaiten og drejer en halv omgang.

powerbait form til put and take skrue

Skruen - roterende powerbait

Skruen minder meget om propellen, men i en mere aflang form. Fremgangs måden til at forme skruen, med powerbait er næsten den sammen, som propellen. Men ruller bare det øverste stykke som en orm, og klemmer og drejer det nederste stykke.

fiskeri powerbait - billig powerbait

Haletudsen vol II - Til effektiv fiskeri med powerbait rig

Her er en anderledes udgave af haletudsen formet i powerbait. Man ruller haletudsen, som normalt, men man ruller powerbaiten lang nok til kunne lave to knæk på powerbaiten. Så vil din powerbait rotere, som en spiral gennem vandet. En yderst effektiv måde at fiske med sin powerbait på.

powerbait haletudse form

5 gode tip til fiskeri med powerbait

  1. Anvend altid flourcarbon forfang, til at lave dit powerbait rig.
  2. Det er nemmest at forme din powerbait, hvis du bruger små enkeltkroge.
  3. Lav bløde kast, når du fisker med powerbait, ellers vil det falde af i kastet.
  4. Spin altid meget langsomt ind, når du fisker med powerbait. Typisk vil fiskene hugge imens du spinner ind, men husk også lange spinstop.
  5. Brug aldrig kroge med fjeder, som baitholder. De vejer for meget og din powerbait vil måske ikke flyde!
Put and take kort over de bedste fiskepladser

Se det opdateret kort over alle put and take søer i Danmark

Klik her for at se det aktive kort over alle fiskesøer i Danmark. Kortet opdateres løbende.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold