Bedste endegrej til put and take 2021

Bedste endegrej put and take fiskeri gennemløber

De bedste agn til fiskeri i put and take

Put and take fiskeri er underholdende og sætter ikke store krav til en mangfoldighed af udstyr. Man kan endda ofte bare sidde på en bænk og fiske passivt, med et simpelt bundrig. Vil man der imod optimere sin fangstrate og øge chancen for at få fisk med hjem, vil det være en god ide at læse videre. 

Indholdsfortegnelse

Indeholder reklame

Hvad siger eksperterne?

I en rundspørge blandt nogle af landets bedste put and take fiskere, var resultatet klart. Vil du fange flere fisk, må du fiske aktivt. Aktiv fiskeri kan dyrkes på mange forskellige måder, men der var en klar gentagelse blandt disse top professionelle lystfiskere. Artiklen her vil tage dig igennem de mest effektive agn til put and take fiskeri. 

Hvad er aktiv fiskeri?

Først så laver vi lige en hurtig gennemgang over hvad aktiv fiskeri er?

Aktiv fiskeri siger meget sig selv. Det betyder, at man gør en aktiv indsats for at fange sine fisk. Hvor der imod stationær fiskeri med prop eller bund, i grove træk defineres som passiv fiskeri. Aktiv fiskeri betår af, at man kontinuerligt kaster sin agn ud i vandet og spinner ind igen, indtil man fanger en fisk.  Dette fiskeri vil typisk være med blink, spinner, gennemløber eller bombarda fiskeri. 

Bedste agn til fiskeri i put and take

De bedste put and take agn vil blive fremvist her, men kommer i en tilfældig rækkefølge, da det er på selve dagen det afgøres, hvad der virker bedst på den pågældende dag, i den pågældende fiskesø. 

Micro Blink

Micro blink blev først rigtig anerkendt i sommeren 2018, men har været på markedet i en del år, dog uden nogen af så god nok kvalitet, at de kunne hamle op med de stærke danske put and take fisk. 

Magic trout kom først med deres gambler, som dog kun raserede gennem en sæson. Senere blev dette blink til Bloody spoon og var godt på vej til at blive en stor fanger, sammen med Hammer blinket fra FTM. Dog skulle efteråret 2018 vise sig at blive der, hvor der kom en ny ukendt spiller på banen. Akkoi kom med deres nye serie af super blink til put and take fiskeri. De var født med Mustad kroge og kunne holde til de fleste put and take fisk. Faktisk var microblink fra Akkoi det mest solgte micro blink i både 2018 og 2019! 

Er dit fiskeri noget møj? Så skift til AKKOI!

Et blink blev nævnt gentagende gange, det var nemlig Akkoi Reflex i modellen crystal. Man kan sige deres slogan følger udsagnet ” Er dit fiskeri noget møj? Så skift til AKKOI!!”.

Dens gang i vandet er helt unik og den ruller ud til siden ved spinstop! Noget helt andet er at silhuetten simulerer et insekt, der er nødlandet på vandet, som er ved at drukne. Det er ren slik for put and take fisk. 

En anden fordel er den ultra skarpe enkeltkrog, som tilllader ekstrem langsom indspinning unden at sidde betydeligt fast i bunden! 

Med en kastevægt på godt 3,6gram kan de fleste spinnestænger trylle med dette blink og selv søens aborre har svært ved at holde snitterne fra den!

FTM Hammer microblink

FTM har haft deres UL blink Hammer på markedet. Dette blink er et MUST i grejboksen, da den år efter år bliver nævnt, som en af de mest storfangede blink til put and take fiskeri. Ikke nok med de kommer i en top tunet ørreddræbende form, kommer Hammer blinket også i en masse super fede farver, som kan lokke de fleste ørred til at hugge! 

AKKOI micro blink put and take
Akkoi micro blink, med en spoon booster monteret

Skal fisken i hus? Så skift til en Fidus!

Et andet micro blink som blev nævnt var fidusen og er udkommet af viking lures, som har skabt præsten gennemløberen.

Fidusen minder mest om et blad fra en mellem stor spinner, men lad ikke designet narre dig, faktisk så betyder den ekstrem bredde bæreflade at man kan spinne dette blink ind uhyggeligt langsomt. Faktisk vugger det allerbedst ved langsom indspinning. Man kan næsten kalde det put and take blinket for dummies, da men hurtigt kan se, om man haler for hurtigt ind.

 

Fidus micro blink fidusen tilbud put and take fiskeri
En heftig tigerørred, der bed på det effektive fidus micro blink.

Blinket vejer blot 2,8gram og stiller derfor en smule krav til din fiskestang, som skal kunne kaste med disse lette blink. Dog er blinket mindst lige så effektiv efter et bombarda flåd.

Blinket kommer i en masse super fede layouts med god kontrast, som rigtig kan trigge de sultne put and take ørred.

Fidusen er klart en must have i grejboksen.

Micro blink akkoi
Fidus micro blink fra 29,-

Hammer fra FTM nye farver 2020!

En kendt klassiker, der har en helt utrolig gang i vandet. Hammer blinket bør også være en fast del af sortimentet i grejboksen. 

Micro blink akkoi
FTM Hammer UL blink 39,-

Bulldog mini micro blink

OGP Bulldog er et yderst langtkastende miniblink der virkelig kan få selv den trægeste ørred i hugget! Det gælder uanset om vi taler put and take, eller havørred på kysten eller i fjorden. 

OGP Bulldog kommer i flere størrelser og farver. Blinket minder lidt om den gamle hammer fra Westin, men i en modernificeret udgave. Især den 4 grams udgave er sublim til UL fiskeriet, i det mellem dybe søer. Blinket kan fiskes yderst langsomt hvor det vil svære langs bunden. 

Gennemløber

En gennemløber er et effektivt put and take agn. En gennemløber sættes direkte på linen, som føres igennem gennemløberen. Kølen på gennemløberen for agnet til at vugge fra side til side ved indspinning. Gennemløberen blev kendt i Danmark under truttaen, i slut 90erne. Hurtigt kom præsten og Westin til med deres versioner af den fermøse gennemløber. I dag fåes gennemløberen i et hav af størrelser og lige fra de helt små til put and take til de store efter havbars og havørred. 

Bedste gennemløber til put and take fiskeri

Her kom der flere bud, men 2 var de mest nævnte. Her i blandt Præsten gennemløber i classic og micro. 

Med en spænd på mellem 7 – 1,8 gram er der en bred vifte af muligheder i disse gennemløbere. 

Den aerodynamiske form gør disse gennemløbere super gode at kaste med og de brede vinger tillader en langsom indspinning, som er nøglen til succes i de danske put and take søer. 

De små gennemløbere fungere super godt efter bombarda flåd, ghosttubes eller et simpelt uni-rig.

Micro blink akkoi
Præsten Classic 50,-

MUSH

En anden gennemløber, som blev nævn hedder Mush. Den kommer i en 6 og 8 grams version og kommer i et lidt andet farve spænd end hos præsten. Mush kan dog ikke vendes forkert, da den er symmetrisk.

fiskejakker tilbud
MUSH Gennemløber 49,95,-
Micro blink akkoi
MUSH Gennemløber 49,95,-

Tornado Musashi

En ny gennemløber fra FTM er kommet til Dk. Den minder meget om MUSH, men er noget mindre. Den kommer i 11 giftige farver og har indbygget plastik rør, som beskytter din line! 

Micro blink akkoi
Musashi Gennemløber KUN 45,- Før 49

Westin

Her i 2020 kom westin med deres nyeste skud på stammen af deres D360 mini. Deres gennemløbere til put and take går fra 3 til 10 gram. Så her er der rig mulighed for at finde en vægtklasse der passer på dagen. 

fiskejakker tilbud
Westine Gennemløber 39,95,-
Micro blink akkoi
Westine Gennemløber 39,95,-

Spinner

Fiskeri med spinner er nok en af de ældste former for aktiv fiskeri udover fiskeri med blink. Dog er spinneren gennem de sidste år gået lidt i glemmeboksen, hvilket er ærgerligt.  

Spinneren kan på nogle dage være det perfekte valg. Det roterende spinneblad sender nemlig voldsomme vibrationer ud i vandet, som kan lokke og trigge fisk på større afstande. 

Der er klart en favorit spinner, som går igen. Den klassiske Mepps! 

fiskejakker tilbud
Mepps fra 14,75,-
Micro blink akkoi
Mepps fra 29,-

Gummidyr

Fiskeri med gummidyr slog rigtigt igennem i 2019 og ser ud til at blive det store i 2020. 

Traditionel fiskeri med jig ( Curly tails efter bombarda er blevet udskiftet med de nye ribtails). Disse gummidyr er boostet med duft og simulerer orme. De bevæger sig utroligt livagtigt og kan være meget effektive ved eksempelvis spots fiskeri. Disse nye gummidyr kan fiskes lige fra efter bombarda, til stort set passiv under et almindeligt flåd. Den mest anvendte metode er fiskeri med cheburashka.

Micro blink akkoi
Omura Baits Pongo - Flydende 39,95,-
Micro blink akkoi
Red Machibe Tadpole HALETUDSE 55,-

De mest solgte og nok også nogle af de mest effektivt gummidyr under kategorien ribtails er Snake og Pongo fra FTM og ikke mindst den nye stor fanger Tadpole fra Redmachine.

Begge slags kommer i forskellige dufte, som kunne få en surstrømnings elsker til at rynke på næsen! 

Nyeste artikler