Søg

Top 10 bedste Polaroid solbriller til lystfiskeri

polaroid solbriller

Stor guide om Polaroid solbriller til lystfiskeri - 2022

Polaroid solbriller / fiskebriller, virker de?

Polaroid solbriller også kaldet fiskebriller, kan potentielt give dig flere fisk på krorgen, forbedre dine oplevelser, samt øgede komfort mens de beskytte dine øjne fra UV stråling, sand, skidt og nok det vigtigste, vildfarne kroge, som fluer, wobler, blink osv. Artiklen her vil forklare dig hvordan polaroid solbriller virker og hvorfor der kan være stor forskel på prisen? Læs her om hvilke farveglas der er bedst under dagens forhold. Skal glasset i dine fiskebriller være gule, brune, blå eller grå?  

Indholdsfortegnelse

Tag Polaroid fiskebriller med ved fiskesøen

Solen skinner fra en let skyet himmel og vinden skaber små krusninger på overfladen. Genskæret fra solen kombineret med bølgerne gør det svært at se fiskene. Jeg rigger fluestangen til og finder mine fiskebriller frem. Disse fiskebriller er ikke bare almindelige solbriller, men polariod solbriller. Jeg går ned til vandet og kaster lidt i blinde. En mørk skygge nærmer sig og en STOR ørred kommer dovent cruisende blot 3-4 meter fra kanten. Jeg vipper let med fluestangen og placere det lille fluefisket gummidyr med præcision en god meter foran bæstet. Gummidyret synker langsomt ned foran den dovne regnbueørred. Ud af det blå forvinder gummidyret og jeg løfter hurtigt fiskestangen. Den lette flue pind krøller total sammen og baglinjen begynder så småt at blive synligt på spolen! Kan kan mærke det er en stor fisk. Efter en nerrevede pirrende fight og landings hjælp kommer en flot 6+ i nettet! 

bombarda fiskeri
En flot fed regnbueørred, som blev størst ud af 3 fisk. Alle fanget på spotfiskeri med fiskebriller!

Hvorfor bruge fiskebriller eller polaroid solbriller?

Sidste sommer blev der sat rekord med flest soltimer nogensinde, hvilket er endnu en grund til at huske sine polaroid solbriller. 

Køber du den nyeste fiskestang eller fiskehjul, kan jeg ikke garantere større fangst rate Til gengæld er jeg næsten garantere, at du vil fiske mere effektivt og koncentreret, så du vil fange flere fisk, hvis du investerer i et par rigtigt gode fiskebriller. Du vil også passe på dit syn, som er noget af det vigtigste.  

Lystfiskeri handler meget om det visuelle, som der drives i stor stil når vi snakke om fluefiskeri. Det er dog ikke kun fluefiskerne, som kan drage nytte af disse polaroid briller. Som aktiv lystfiskeri spotter man hele tiden efter fisk. Det kunne være når man sniger sig langs åen i håbet om at få et glimt af en sulten laks eller ørred, som man kan fiske til. Det samme gælder på kysten. Er vand kvaliteten der efter vil man kunne spotte en følger og dertil indrette sig fiskeri i at drive fisken til et hug. 

polaroid fiskebriller tilbud bedst

Top 10 bedste polaroid solbriller til lystfiskeri 2022

Når det kommer til polaroid solbriller, kan man hurtigt blive fristet til at købe de billige i Bilka eller Harald Nyborg, hvilket måske for nogle er fine, men skal du optimere dit udstyr bør du ikke gå ned på kvaliteten på dine fiskebriller. Både solbriller fra Wiley X, Leech og Costa Del Mar er gennem tænkt kvalitet, som gør det bedste for at du kan yde dit bedste. Hvilken besparelse er det hvis du køber nogle billige solbriller, som er tunge eller klemmer og du for hovedpine efter 1 time. Det duer bare ikke. Vi har udvalgt nogle af de mest populære produkter, hvor du får mest kvalitet for pengene. Vores lystfiskere har både testet Wiley X, Leech og Costa Del Mar og de er alle geniale polaroid solbriller. 

TIP: Er du også jæger så kig efter Wiley X, da de fleste af deres solbriller er godkendt til jagt og kan mildest talt holde til at få pryl!

Klik på din favorit solbrille og gå til forhandler

Hvordan virker polaroid solbriller?

Selve linsen fungere som et polaroid-filter,  der sorterer de informationer, du ser. Dagslys ereksempelvis sammensat af stråler, som er orienteret vinkelret på hinanden. Den lodrette del af dette lys er mest interessant for os, da det er den som  os giver et detaljeret billede af kontraster og farver. Den del af lyset, der bliver reflekteret fra ved brugen af polaroid solbriller som, på vandeoverfladen, er dog mest den vandrette del, der giver os et genskin og optisk støj. Kort beskervet forhindre det vandrette lysindfald dig i at kunne se ned gennem vandoverfladen. Der er her at dine polaroid solbriller kan reducere dette genskær. Det betyder du vil kunne se længere ned i vandsøjlen alt efter hvor klart vandet er. 

Vælg de rigtige fiskebriller!

Der findes utallige forskelllige slags polaroid solbriller, dog har flere firmaer rettet sig mod lystfiskeri. Der er også et kæmpe pris spænd fra alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde. Lige her er det dog typisk pris hænger sammen med kvaliteten. Måske linserne er ok nok, men stellet klemmer eller er tungt. Det er alt sammen noget du bør have i dine overvejelser når du er på udkig efter nogle fiskebriller. 

Fiskebriller polaroid solbriller lystfiskeri
Polaroid solbriller bedste fiskebriller 2020

Se flere polaroid solbrille tilbud på fishdeal.dk

Her finder du en samling af landets bedste priser og tilbud på anerkendt fiskegrej!

Hvilken farve linse på fiskebrillerne og hvad har det af betydning?

Når man snakker om linsens farve, er det vigtigt at skelne mel- lem den farve, som man ser udefra, og den farve som man oplever indefra. Typisk er der nemlig en spejlbelægning, der giver linsen farve udefra. Man kan godt have en linse med blåt spejl, som indefra har en brun, grå eller gul nuance. Spejlets farve har ingen reel optisk funktion, men er blot for show og moden. Det er kort sagt bare lir, hvilket også er vigtigt. Det er derimod linsens reelle farve der har stor betydning for, hvor effektiv solbrillerne virker under forskellige lysforhold.

Polaroid solbriller med Blå linser giver et mere koldt lys, men er gode i direkte solskin.

Polaroid solbriller med Gule linser giver et blødt, behageligt og varmt lys og er ide- elle under dæmpede lysforhold. Det kunne være morgen eller aftenfiskeri, da linserne skaber en større kontrast.

Polaroid solbriller med Brune linser læner sig meget op af de gule, men er måske en mere allrounder. 

Polaroid solbriller med Grå linser giver dig mest naturlige farver, og reducerer kun mængden af lys.

Polaroid solbriller med Grønne linser er en mix af de bruge og grå, men naturlige farver og en god allround funktion.

polaroid solbriller fiskebriller bedst tilbud