Polaroid solbriller til fiskeri

 Polaroid solbriller til fiskeri

Skal du investere i nye fiskebriller?

Polaroid solbriller også kaldet fiskebriller, kan potentielt give dig flere fisk på krorgen, forbedre dine oplevelser, samt øgede komfort mens de beskytte dine øjne fra UV stråling, sand, skidt og nok det vigtigste, vildfarne kroge, som fluer, wobler, blink osv. Artiklen her vil forklare dig hvordan polaroid solbriller virker og hvorfor der kan være stor forskel på prisen? Læs her om hvilke farveglas der er bedst under dagens forhold. Skal glasset i dine fiskebriller være gule, brune, blå eller grå?  

En tur ved fiskesøen - Med Polaroid fiskebriller

Solen skinner fra en let skyet himmel og vinden skaber små krusninger på overfladen. Genskæret fra solen kombineret med bølgerne gør det svært at se fiskene. Jeg rigger fluestangen til og finder mine fiskebriller frem. Disse fiskebriller er ikke bare almindelige solbriller, men polariod solbriller. Jeg går ned til vandet og kaster lidt i blinde. En mørk skygge nærmer sig og en STOR ørred kommer dovent cruisende blot 3-4 meter fra kanten. Jeg vipper let med fluestangen og placere det lille fluefisket gummidyr med præcision en god meter foran bæstet. Gummidyret synker langsomt ned foran den dovne regnbueørred. Ud af det blå forvinder gummidyret og jeg løfter hurtigt fiskestangen. Den lette flue pind krøller total sammen og baglinjen begynder så småt at blive synligt på spolen! Kan kan mærke det er en stor fisk. Efter en nerrevede pirrende fight og landings hjælp kommer en flot 6+ i nettet! 

bombarda fiskeri
En flot fed regnbueørred, som blev størst ud af 3 fisk. Alle fanget på spotfiskeri med fiskebriller!

Hvorfor bruge fiskebriller - polaroid solbriller

Sidste sommer blev der sat rekord med flest soltimer nogensinde, hvilket er endnu en grund til at huske sine polaroid solbriller. 

Køber du den nyeste fiskestang eller fiskehjul, kan jeg ikke garantere større fangst rate Til gengæld er jeg næsten garantere, at du vil fiske mere effektivt og koncentreret, så du vil fange flere fisk, hvis du investerer i et par rigtigt gode fiskebriller. Du vil også passe på dit syn, som er noget af det vigtigste.  

Lystfiskeri handler meget om det visuelle, som der drives i stor stil når vi snakke om fluefiskeri. Det er dog ikke kun fluefiskerne, som kan drage nytte af disse polaroid briller. Som aktiv lystfiskeri spotter man hele tiden efter fisk. Det kunne være når man sniger sig langs åen i håbet om at få et glimt af en sulten laks eller ørred, som man kan fiske til. Det samme gælder på kysten. Er vand kvaliteten der efter vil man kunne spotte en følger og dertil indrette sig fiskeri i at drive fisken til et hug. 

polaroid fiskebriller tilbud bedst

Hvordan virker polaroid solbriller?

Selve linsen fungere som et polaroid-filter,  der sorterer de informationer, du ser. Dagslys ereksempelvis sammensat af stråler, som er orienteret vinkelret på hinanden. Den lodrette del af dette lys er mest interessant for os, da det er den som  os giver et detaljeret billede af kontraster og farver. Den del af lyset, der bliver reflekteret fra ved brugen af polaroid solbriller som, på vandeoverfladen, er dog mest den vandrette del, der giver os et genskin og optisk støj. Kort beskervet forhindre det vandrette lysindfald dig i at kunne se ned gennem vandoverfladen. Der er her at dine polaroid solbriller kan reducere dette genskær. Det betyder du vil kunne se længere ned i vandsøjlen alt efter hvor klart vandet er. 

Vælg de rigtige fiskebriller

Der findes utallige forskelllige slags polaroid solbriller, dog har flere firmaer rettet sig mod lystfiskeri. Der er også et kæmpe pris spænd fra alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde. Lige her er det dog typisk pris hænger sammen med kvaliteten. Måske linserne er ok nok, men stellet klemmer eller er tungt. Det er alt sammen noget du bør have i dine overvejelser når du er på udkig efter nogle fiskebriller. 

Fiskebriller polaroid solbriller lystfiskeri
Polaroid solbriller bedste fiskebriller 2020

Se flere tilbud hos www.fishdeal.dk

Her finder du en samling af landets bedste priser og tilbud på anerkendt fiskegrej!

Hvilken farve linse og hvad har det af betydning? - Fiskebriller

Når man snakker om linsens farve, er det vigtigt at skelne mel- lem den farve, som man ser udefra, og den farve som man oplever indefra. Typisk er der nemlig en spejlbelægning, der giver linsen farve udefra. Man kan godt have en linse med blåt spejl, som indefra har en brun, grå eller gul nuance. Spejlets farve har ingen reel optisk funktion, men er blot for show og moden. Det er kort sagt bare lir, hvilket også er vigtigt. Det er derimod linsens reelle farve der har stor betydning for, hvor effektiv solbrillerne virker under forskellige lysforhold.

Blå linser giver et mere koldt lys, men er gode i direkte solskin.

Gule linser giver et blødt, behageligt og varmt lys og er ide- elle under dæmpede lysforhold. Det kunne være morgen eller aftenfiskeri, da linserne skaber en større kontrast.

Brune linser læner sig meget op af de gule, men er måske en mere allrounder. 

Grå linser giver dig mest naturlige farver, og reducerer kun mængden af lys.

Grønne linser er en mix af de bruge og grå, men naturlige farver og en god allround funktion.

polaroid solbriller fiskebriller bedst tilbud
Avatar

Mads Ramshøj Stentoft

3 Comments

    Avatar
  • der er meget stor forskel på billige og dyre Polaroid linser. På en billig brille er linsen/glasset typisk lamineret med en lim hvor de på de dyre linser er smeltet sammen, din optiker kan ligeledes lave polaroid briller med styrke også glidende overgang, det nyeste nye er at man kan lave polaroid glas med farveskifte. Denne linse har en grundtoning i en gul/brun farve som kan bruges næsten døgnet rundt når brillen udsættes for UV stråler bliverglassene mørkere. Dette er en kæmpe fordel specielt ved fiskeri i de gyldne timer omkring sol op og ned. Mvh Ole optiker

      Avatar
    • Hej Ole. Ja lige hvad angår Polaroid solbriller er der en kæmpe forskel. HUs på det er nogle du potentiel vil bære rundt på i mange timer! Sidder de træls kan de give hovedpine eller trykken, næsemærker om meget mere. Tænk over hvad dit budget er og hvad dit behov er? Mvh Mads . Du kan se flere gode produkter til http://www.fishdeal.dk

  • […] Polaroid solbriller til fiskeri […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.