Søg

10 bedste fiskepladser i Danmark 2024

10 bedste fiskepladser danmark

10. Bønnerup havn - Fiskeri efter Fladfisk - Ising

Bønnerup havn og området omkring Djursland er et super spot til at fiske efter fladfisk. Der findes især en type fladfisk, som findes på den sandede havbund. Området omkring Bønnerup rummer til tider en fin bestand af Ising. Isingen er en fremragende spisefisk, som gør det super godt pandestegt, med persillesovs og kartofler. De største chancer finder du ude på molen. Det er her man primært fisker efter fladfisk. Det er ikke kun Ising, men også fladfisk, som skrubber og rødspætte han bide sig fast på krogen. Man får klart det bedste chancer for fangst hvis man fiskeri fra en båd, så man kan komme lidt længere ud. På havnen i Bønnerup findes der en rampe til søsætning. Betaling for anvendelsen af rampen sker hos havnefogeden. Ud over de lade fisk, kommer der både sild, makreller og hornfisk forbi i sæsonen. Der er også muligheder for at fange en havørred eller 2.

Alt efter vinden kan man som alternativ også tage på havnen i Grenå, da den yderste del også er en af de bedste fiskepladser til fiskeri efter fladfisk.

9. Børsmose Strand fiskeri efter Pighvar

Fiskeri efter pighvar sker primært fra de jyske kysten og her er det primært de vestvendte kyster. Der findes især 2 område på vestkysten, som ofte kaster gode store pighvar af sig. Der er tale om stranden ved Børsmose og Vejers, Grærup, Henne strand og helt til Blåvand fyr. Nogle af disse fiskepladser giver mulighed for at man kan parkere helt nede ved vandet. Børsmose og Henne strand er dog de mest kendte fiskepladser efter Pighvar, da de kaster en del fisk af sig.

Fiskesæsonen for pighvar starter i april, men det er primært vejret som afgør hvornår sæsonen starter. Sæson for pighvar rækker fra april til september. Er man heldig kan man fange nogle i oktober også. Skal du gøre dig gode chancer for at fange en pighvar, bør du gå efter disse mest optimale forhold. Fiskeri efter pighvar foregår bedst ved svag vind og gerne skiftende retninger fra pålandsvind til fralandsvind. Gå efter de tidspunkter hvor højvande starter.

Tip: 1
Sådan fanger du en pighvar –
Pighvarren er en bundlevende rovfisk, med en stor mund. Fiskeri efter pighvar sker ved at nøkke eller slæbe sin agn hen over bunden. Pighvarren fanger vibrationerne og går til angreb ved at suge sit bytte ind. Man kan også fiske med agn som sildestykker eller hele tobis på et bundrig.

Tip: 2
Affisk området systematisk og giver det ikke fisk, så ryk til en ny lokation.

8. Hvide Sande - Fiskeri efter Sild

Hvide Sande er lystfiskernes paradis. Ikke nok med området rummer put and take søer, som perler på en snor, så rummer havneområdet er stor artsdiversitet.

Der er specielt en fisk, som trækker folk op af sofaen og frem til kajen! Hvide Sande ligger nemlig mellem hav og Ringkøbing Fjord. Vesterhavet mødes med fjorden via en kanal med en sluse, som løber tværs gennem Hvide Sande by. Ringkøbing Fjord er brakvand, da lakse fyldte åer som Skjern å og den gedde fyldte å Vonå, da begge åer har sit udløb i fjorden. Det er dog ikke gedderne eller laksene, som hvert år trækker flere 1000 lystfiskere til Hvide Sande.

Hvert forår er Hvide Sande en sand banegård for stålblanke sild. Når silden kommer ind i havnen, samles folk langs de lystfisker venlige områder og fylder spandevis med den lækre potentiel smørstegte sild.

Silden er allemands fisken, da den ikke kræver de store tekniske opgaver. Kan man kaste et sildeforfang ud i havnebassinet er chancerne gode.

Hold øje med de sociale medier og kig efter folk på kajen. Er der meldinger om fangster, så gælder det om at kridte skoene og komme afsted.

Find de bedste sildeforfang her!

Selv om silden er en af de store trækplaster, så er havneområdet og de tilhørende moler og høfder et sand mekka for fiskeri efter hornfisk, makrel og multer.

Husk hvis du vil fiske omkring sluserne koster det et dagskort, da havnen har investeret i rensepladser og toilet til lystfiskerne.

7. Kronborg pynt - Hornfisk

Et af de mest velkendte hots spots til fiskeri efter hornfisk er kronborg pynt. Det er nok tæt på en af de bedste fiskepladser efter hornfisk, da de ofte trækker forbi dette sted i store stimer.
Fiskeriet sker fra indsejlingen til statshavnen og langs kronborgs fæstning. Der bliver hurtigt dybt, så det skal ikke nødvendigvis kastes særligt lang. Dette gør Kronborg pynt perfekt til nybegynderen eller sofa fiskeren. Bemærk dog der er stærk strøm, så det er vigtigt at passe på. Fiskepladsen er også et godt sted til fiskeri efter havørred i det tidligere forår. Herefter kommer hornfiskene. Man kan fange hornfisk med små slanke blink monteret med kroge lavet af silketråde, som sidder fast i hornfiskens tænder. Er man mere til sofa fiskeri kan man fiske med bobleflåd og sildestrimler på en lille 3-krog.

6. Køge å Aborre

Aborren er en spøjs lille fætter. Det er en rovfisk, som suger sit bytte ind i den store mund. Aborren lever både i ferskvand og brakvand. Især et sted er kendt for sine flotte og store aborre. Køge å er kendt for aborre åen, som også går under kategorien streetfishing. Mit i Køge by kan man nemlig fiske efter det hårdt fightende tigerdyr!

Fiskeriet sker blandt andet fra broen ved Kvickly og frem til Sønder alle/brogade. Det kan være lidt besværligt at kommer frem, men ofte det værd. Strækket er offentligt og kræver kun statens fisketegn.
Videre fra Sønder alle løber åen ned under den næste cykelbro ( Den hvide bro). Her er også godt at fiske. På nordsiden af åen finder du parkstykket, so også er offentlig og kun kræver statens fisketegn. Stykket er tilgængeligt via stien.

Fiskesæsonen for aborre i Køge å:
Fiskeriet er bedst fra september og oktober. De mest effektive agn er små jigs og prop og regnorm.

5. Regnbueørred

Det danske land er fyldt med put and take søer. Det betyder at chancerne for at man bor i nærheden af en god put and take sø er relativ stor. Kig på kortet over put and take søer. Find en sø som du vil kigge nærmere på og evt tag et kig på deres facebook side. Gå efter søer, som er aktive og der frembringer hyppige fangst billeder.

4. Karup å - Måske Danmarks største put and take? Havørred

Karup Å er en af Danmarks bedste åer at dyrke havørred fiskeri i. Faktisk er Karup Å en af europas bedste fiskevande, når det kommer til fiskeri efter havørred.

Fiskeriet er meget varieret, da åen både giver mulighed for fiskeri med flue, spin eller prop. Især fiskeri med store rørfluer, som buler i overfladen kan trigge en havørred til at hugge. Er man mere til spinnefiskeri, så er mepps eller en god rapala wobler også en sikker vinder. Er der faldet meget vand er fiskeri med regnorm klart en af de bedste metoder, men mest når vandet står højt eller er mørkt og grumset. 

Er man til fiskeri om natten, så har Karup å noget helt unikt. Natfiskeri med store bulefluer og man lister sig gennem svingene natten igennem, for så at mødes på pladsen tidlig morgen med de andre natteravne og kratluskere for at vise natten fangster frem. Har man stadig energi så skal man have morgen fiskeriet med, da åen vågner og man lige kan nå den sidste hugperiode inden solens varme stråler lammer fiskene tilbage i deres skjul. 

Er man mere til hygge fiskeri og sove længe, så er håber ikke ude, da der året igennem også landes fine fisk i dags timerne. Perfekt til dig der bare vil drive en prop ned gennem åen, men en kold øl i hånden eller fiske opstrøms med en god Mepps 4 spinner. 

Hvorfor er Karup Å så måske Danmarks største put and take? Den populære å er hjemsted for en masse gode fiskeforeninger og der bruges gode summer på udsætninger af smolt fra dambrug, så åen beholder en god bestand af havørred.

3. Skjern å Laks

Hvorfor tage til udlandet og fiske efter laks, når vi her i Danmark har noget af det bedste fiskevand efter laks i Europa. Skjern å er en af Danmarks mest populære vestvendte åer i Danmark, når det kommer til laksefiskeri. En af de store grunde er klart den gode bestand af laks. Skjern å er endda også en af de eneste steder i Danmark, som stadig rummer den oprindelige stamme af vilde laks! Altså en laksestamme som kan spores tilbage til den sidste istid!
Tilbage i 2018 blev der registrere det højeste antal fangede laks i Skjern Å´s historie. Hele 1.748 laks med til gennemsnit på hele 4.9 kilo blev fanget med fiskestang. Tilbage til 2020 blev der registreret hele 80 laks over 5 kilo.

2. Københavns havn - Fang en Torsk

Torsken er en overset spisefisk, som smager super dejligt. Desværre er der ganske få gode fiskepladser tilbage efter den yndet spise fisk, da man har drevet overfiskeri efter denne fisk i mange år. Heldigvis er nye regler trådt i kraft og torske populationen er atter stigende for en stund. Der går nok mange år før vi igen ser de rigtig store kysttorsk.

Der findes dog et sted hvor mirakler kan ske hvad angår torskefiskeri fra land.

Top spottet for kystnært torskefiskeri er Københavns havn. Særlige området omkring Oceankaj, men også Nordhavnen, Lynetten og Langelinje høres der ofte om gode fangster af torsk i pæne størrelser.

Hvornår skal man fiske efter torsk i Københavns havn?

Fiskeri efter torsk er generelt bedst i de kolde måneder. Som tommelfingerregel skal man fiske efter torsk i de måneder som slutter på r. Fiskeriet topper i januar og februar. Torsken lever tæt ved bunden og det er ofte der de skal fanges. Man kan enten fiske torsk på et bund/ gliderig med sildestrimmel, hornfisk, krabber eller rejer. Vil man fiske lidt mere målrettet efter torsk, så er fisker med jigs, softbait osv en godt valg. Disse agn kan nøkkes hen over bunden, som er der hvor torsken lever. Torsken er en glubsk rovfisk og spiser alt hvad den kan gabe over.

Når vi rammer April måned bliver vandet varmere og torsken trækker ud og bliver skiftet ud med hornfisk, sild og senere makrel.

Torsken som spisefisk

Torsken er en fremragende spisefisk. Torsken har en meget mild smag og kan laves på et utal af måder. Man kan koge torsk, dampe, stege, panere eller bage! Alle metoder er en super lækker løsning på at få mere fisk i hverdagen. Skal man få sine børn til at spise mere fisk, så er torskeburger en genial ide! Lav(køb) en lækker coleslaw, burgerbolle og panko rasp! Paner torsken i æg og pankorasp. Steg torsken på panden med masser af fedtstof til den er godt sprød. Byg den lækreste burger og smid nogle activefry pommes med på tallerken. Dine børn vil spise fisken med velbehag i troen om de har fået junkfood.

1. Makrel - Agger Tange

Den danske minitun og en velkendt sommergæst er den skønne makrel. Denne fisk er ikke kræsen og kan fanges langs de fleste kyststrækninger sommeren over. 

Der er dog et par hotspots, som ofte smider gode fangster af makrel af sig. Byen Agger, som er en del af Thy ligger lige ud til vesterhavet. På den anden side af redningsvejen ligger høfderne med jævne mellemrum, hvor man kan fange sild, hornfisk, multe, havørred, havbars og ikke mindst makrel i sæsonen. 

Hvert år tager tusindvis af turister ud på disse høfder i håbet om en spand fuld med makreller. Rammer man en dage med fralandsvind er der nærmest dømt fangstgaranti, hvis man bare er lidt tålmodig og fisker med de rigtige grej. 

Man kan både fange makreller ude fra høfderne og inde fra stranden de sene aftentimer, når makrellen jager småfisk i brændingen. Gå efter steder med klart vand, fralandsvind og steder med lidt strøm. Fiskepladsen ved Agger strækker sig helt ud til den store mole ved Agger Tange. 

Her kan man se til Thyborøn og man fisker lige ved indsejlingen til Limfjorden, som virker som en magnet på små fiske og derfor også makrellerne.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold