Søg

Fisketeknikker

Søg

Fisketeknikker

Læs alt om det forskellige fisketeknikker. Find den fisketeknik, som passer til dit fiskeri.

 De fleste fiskearter har ofte en målrettet fisketeknik, som virker mest optimalt for den enkelte art. Det kan dog anbefales at man prøver med forskellige fisketeknikker, da fiskeriet også variere på grund af årstiden og vind og vejr.

Fisketeknikker til fiskeri i put and take

Man kan anvende en masse forskellige teknikker til fiskeri i put and take.

Nogen af de mest kendte fisketeknikker er bombardafiskeri, spinnefiskeri og fiskeri med powerbait. I artiklerne her under kan du læse meget mere om fiskeri med synkende eller flydende bombarda flåd. Så hvordan du bedst kan forme din powerbait eller hvilke endegrej, som er bedst til fiskeri efter ørred i put and take.

Er du til mere traditionel fiskeri, kan du og se opsætninger på forskellige fisketeknikker til bundfiskeri.  Vil du gerne prøve kræfter med fiskeri med gummidyr, på flue, glaskæde eller med cheburaskcha kan du finde beskrivelser af disse fisketeknikker og hvilket endegrej, som er bedst til disse fisketeknikker.

Fisketeknikker til predatorfiskeri

Predator fiskeri stigende i popularitet. De danske søer og åer rummer masser af idylliske fiskepladser. Aborren er nok en af de mest talrige predator fisk, som vi har her i Danmark. Aborren er en undervurderet sportsfisk, da den typisk er let tilgængelig og kæmper bragt trods den lille kompakte kropsform.

Udover aborren har vi gedden, som med sin store mund kan sluge de fleste byttedyr. Gedden er en af de største predator fisk vi har her i Danmark i ferskvand udover den europædiske malle, som dukker op i ny og næ. Gedden kan veje over 20 kilo og blive mere end 130cm lang. Der findes mange forskellige fisketeknikker for fiskeri efter gedde. Her kan du læse om de mest velkendte teknikker.

Danmark rummer også en mere lunefuld predator fisk, der minder som en stor aborre. Sandarten er en udsøgt spisefisk, men overfiskeri med garn i de store søer har næsten ødelagt lystfiskeriet efter sandart. Sandarten er en mere sky fisk og er ikke så spontan som gedden. Fiskeri efter sandart kræver toldmodighed. Læs mere om fisketeknik og fiskepladser i artiklen om fiskeri efter sandart.

Fisketeknikker til karpe og størfiskeri

Karpe og størfiskeriet har haft en stigende tendens her i Danmark i flugt med flere karpe og stør søer har åbnet op. Læs om hvilken fisketeknik, man kan anvende til at fiske stør og karper. Læs artiklen og find din nærmeste karpe/stør-sø.