Søg

Geniale Gummidyr og Glaskæder i put and take søen!

Gummidyr

Glaskæde fiskeri kan været rigtig godt til de svære dage. Især de dage hvor ørreden bare tøffer rundt. Glaskæde fiskeri er simpelt og nervepirrende! 

Glaskæde fiskeri - Gummidyret der overrasker!

glaskæde fiskeri
Flot lille tigerørred på godt et kilo. Tigerørreden kunne ikke stå for den grønne/hvide B-maggot. Foto: David Nielsen /Specineers.dk

De sidste par år har jeg altid været en sucker for glaskæde fiskeri. Især glaskæde fiskeri med gummidyr. Jeg har afprøvet utallige slags, men vender altid tilbage til favoritterne. Glaskæde fiskeri har været ukendt her i Danmark. Oftes brugte man gummidyr til bombarda. De små orme ligne gummidyr er geniale til glaskæde fiskeri. De små farverige banditter kan meget mere end en man tror. Jeg taler selvfølgelig om B-Maggots, Berkleys power maggots, honey worms! og de nye Rib-worms. De små orme-lignende gummidyr, kan fiskes på mange forskellige måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser. I min spæde start fiskede jeg dem på et såkaldt Carolina RIG.

Du kan se mere om opsætning her! , men gør dig lige en tjeneste og læs færdig her først. En af mine nuværende klare favoritter er fiskeri med glaskæder. Mest fordi man kan variere sin agn rigtig hurtigt. Rigget er alsidig, og alt efter ønske, kan man fiske med gummidyr, bait (Spinbait), flue og orm efter glaskæden. De dage, hvor fiskeriet er rigtig svært, bruger jeg ofte glaskæde fiskeri. Jeg går gerne en runde og hører, hvilken farve andre har haft held med. Vi kender alle de dage, hvor kun fluefiskerne kan få ramt på fiskene, men det er der råd for.

regnbueørred
Fin 3 kilos ørred, taget på B-maggots i grøn/hvid.

Jeg rigger op med en glaskæde på min Aspen Stake stang og binder 50cm flourcarbon på efterfulgt af en ultra tynd og helst widegab krog str 6-8. Jeg monterer nu mine 2 B-maggots, så den første sidder ret på krogskaftet op langs linen. Den anden sætter jeg så den danner en L form, med en vinkel mellem 90 og 130 grader.  http://www.rasmus.is/dk/T/M/stm13p01j.jpg

b - maggots

Montering af gummidyr

B-maggots monteret i en L form på 90 grader. Det er vinklen på den sidste B-maggot der afgør, hvor hurtig den roterer.

Kast rigget en meters penge ud foran fisken, og lad den synke kort. Begynd indspinning i små nøk, så gummidyret roterer. Afviser fisken, så prøv igen eller skift farve. Lige pludselig så kommer den. Er det helt håbløst, så giv fisken 10 minutters pause og fisk efter en anden i mens. Det gode ved glaskæde fiskeri, er den måde du for agnen til at synke langsomt. Denne præsentation af agnen, kan en sulten ørred ikke stå for.  

Mens powerbait er mest til regnbueørred kan, disse gummidyr snildt overtale søens andre ørredarter. Har både taget tigerørred og bækørred på de små geniale gummidyr.

Forsøg dig gerne med andre gummidyr, som Glider fra AKKOI eller Berkleys Power grub! Power Maggots fra Berkley kan være rigtig giftige på spot fiskeri!

Det helt nye i 2019 er Rib-worms hvor stor hitterne er Russiske Red Machine, Aks Fishing Trout Dagger og Turbo Shark. Prøv med og uden Cheburaskha, og prøv disse med en glas kæde eller måske kombiner disse to geniale metoder. 

De fleste gummidyr kan blandt andet købes her!! 

lundum fiskesø
Flot regnbueørred, som bed på rød/sort B-maggot

Så er det bare at komme ud og spotte nogle ørred!

Fiskeri med Cheburashka!

Skal du prøve kræfter med cheburashka tungstens hoveder og gummidyr, så læs med her! Dette er også en super effektiv metode at fiske med i put and take søerne!

>>> Fang fisk med Cheburashka <<<

Fiskeri med glaskæde

Læs mere om fiskeri med glaskæder

Se hvordan du rigger din glaskæde op.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold