Søg

Fiskeri med glaskæde og gummidyr! – Put and take

Fiskeri med glaskæde

Fiskeri med glaskæde i put and take søen

Fiskeri med glaskæde i put and take søen, er relativt nyt her i danmark. Der findes en række fordele ved at anvende de skrøbelige kæder. Første teori går ud på at glaskæderne sender lokkende trykbølger ud gennem vandet, ved tremarella fiskeri. Hvis du ikke er til tremarella kan du nøjes med at kigge og nøkke i stangen, så du booster gangen i din agn. Det gør jeg med stor succes!. Glaskæder giver dig en bedre fordelt kastevægt og den synker mere jævnt ned i vandsøjlen. Dette giver en bedre præsentation af agnen. 

regnbueørred
Flot 3 kilos, som bed på gummidyr fisket med glaskæde. Foto: David Nielsen /Specineers.dk

Nu er det ikke kun fluefiskere, der kan plukke fisk via spotfiskeri. Glaskæde er en ny og effektiv fiskemetode, der giver mulighed for nervepirrende fiskeri. 

De lette glaskæder dumper forsigtigt ned gennem vandet og synker langsomt, hvilket rigtig kan få en ørred i biddet. Glaskæden kan fiskes ultra langsomt og med en bred variation af agn. 

b - maggots

Korrekt montering af gummidyret er alfa omega. Der skal være rotation i agnen. Med mindre det er flue, så er det stangspidsen, der skal arbejdes med. De 2  gummidyr, som fx maggots skal flugte med hinanden. Jo bredere vifte, jo hurtigere rotation. 

Hvordan ser opsætningen så ud?

Fiskeri med glaskæde
Glaskæde rig til put and take
  1. Bind glaskæden fast på hovedlinen
  2. Bind 50-70cm flourcarbon i 0,20-0,22 fast på glaskæden
  3. Bind en enkelt (evt wide gape) krog i str 6-8 for enden af flourcarbonen
  4. Monter gummidyr, bait eller flue (flue skal bare direkte på forfanget)

Husk at bremse linen i kastet, lige et par sekunder inden nedfaldet. Så retter linen sig, og man undgår line kludder. 

Glaskæde put and take
Fiskeri med glaskæde i put and take

 Vil du prøve noget nyt? Så er fiskeri med glaskæde i put and take søen, noget du hurtigt vil blive bidt af. Kig gerne efter put and take søer, med klart vand til at starte med. Det er også sjovere, når man ser en ørred jage dit gummidyr lige før den hugger! Glaskædefiskeri i put and take, kan være rigtig giftigt hvis du finder den rigtige kombi!

 

Hvis du vil vide mere om fiskeri med glaskæde i put and take søen, så klik på artiklen herunder.

Knæk og bræk 

glaskæde fiskeri

Læs mere om anvendelsen af disse Giftige Gummidyr her!

Mens Bait er mest til regnbueørred kan, Magic Trout B-Maggot, Trout Dagger Fat, og de nye fra Red Machine snildt overtale søens andre ørredarter. Selv tigerørred og bækørred kan ikke modstå, de små geniale gummidyr.

Husk og følg Fishmania på facebook!

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold