Søg

Form din powerbait – Powerbait guide

powerbait
powerbait
Her vises 3 effektive bait-forme: Haletudsen, skruen og elefantfoden.

En velformet powerbait fanger flere fisk

At forme sin powerbait er noget af en kunstart, men det kan godt betale sig at blive ved med at prøve. Der findes et utal af forme, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Oven for vises de tre forme, som kan være yderst effektive. Kendetegnet for disse baitforme, er rotationen i vandet. En god rotation er alfa omega. Powerbait kan være lidt svært at forme, men mestre du kunsten, så vil det give bonus! 

powerbait
Haletudsen laves i et væld af afskygninger. Igen er det rotationen, der er vigtig.

Det er klart nemmest at forme sin powerbait, hvis man anvender en lille enkeltkrog – gerne i en str. 10-14. Rul en klump bait rundt i hånden, til den er formet som en kugle – ca. på størrelse med en lille vindrue. Sæt enkeltkrogen ind i powerbaiten, og så er det ellers bare at prøve sig frem. Det er vigtigt at rulle formen ud i hånden, med enten en finger eller med håndroden. Det kræver øvelse, og er ikke noget, som man bare lige gør første gang. 

regnbueørred bait

Find din favorit form!

Find dig en favoritform og ellers øv derudad. Brug evt. et øve-glas. Her er Magic Trout Bait helt klart det nemmeste at forme. Lav en form du tror på, der har en god rotation, og så det bare igang. Fisk det gerne efter bombarda, UNI-rigget eller spinbait. Det er vigtigt, at baiten sidder ordenligt på krogen, og at linen kommer ud i midten af baiten.  Ellers risikerer man, at det vil falde af i kastet. Kast med bløde kast, så du ikke rykker baiten af. Er fiskene forsigtige, så brug powerbait. Den bløde konsistens gør det nemmere at kroge fiskene. Der findes ekstrem mange varianter, så det er bare at prøve sig frem. Kontrast farver er altid et godt udgangspunkt. Se de forskellige varianter her… BILLIG POWERBAIT 

Køb billig powerbait, form dit powerbait fra bilka

Se de 5 vildeste powerbait former her!

Se den store powerbait-guide om alle de bedste powerbait former til at fange flere fisk!

TIP: Vinterfiskeri med powerbait til både passivt og aktivt fiskeri

Det mest almindelige til bundfiskeri med powerbait er et simpelt gliderig , hvor man fiskeri mellem 10-70cm over bunden alt efter vejret.  Nogle gange står fiskene lige over bunden og 10cm er nok og andre gange står fiskene højere oppe i vandsøjlen.

Trods de fleste fisker passivt på bunden med powerbait, skal man ikke undervurdere at fiske sin powerbait aktivt. Gerne en kombination af passivt og aktivt fiskeri.

Kast dit rig ud i søen, hvor du tror der er fisk eller kan se aktivitet. Herefter venter du mellem 10-15 minutter, hvor du tager 3-4 langsomme omgange på dit fiskehjul. Nu venter du igen 10-15 minutter. Sker der ikke noget gentager du processen indtil du er en fiskestangs længde fra kanten. Om vinteren vil fiskene typisk stå i stimer eller små klumper nede på bunden, så fanger du først en fisk, er der god chance for at fange fisk samme sted igen.

Bombarda rig

Læs mere om bombardafiskeri her

Læs hvordan du rigger bombardaen op her. Bombardafiskeri tillader dig at fiske over større afstande.

uni rigget

Læs om UNI-rigget her

UNI-rigget er til dig som vil spare tid ved søen. Det kan være super effektivt og giver mulighed for hurtig ændring af setup eller teknik.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold