Søg

Bundfiskeri med bundrig i put and take søen

Bundfiskeri bundrig til put and take

Bundrig i put and take søen

Når du fisker powerbait med bundrig i en put and take sø, tænker vi mest på passivt fiskeri. Bundrigget arbejder nemlig nærmest selv for dig. Jeg vil i denne artikel vise en simpel måde at lave et bundrig på. 

bundrig
Bundrig kan være rigtig effektivt til de stille dage.

Hvad er et bundrig?

Bundfiskeri kan være en effektiv måde at fiske sin powerbait på, hvis fiskene går på bunden. Især i de varme og kolde måneder kan bundrig være dagens vinder. Bundfiskeri går i alt sin enkelthed ud på at man fisker fra bunden og op, modsat det at fiske med prop. 

Agnen er typisk powerbait, men man kan også bruge orm. Fisker man med orm skal man lige sætte en lille styrolit (flamingo kugle) på krogen, for at holde den fri fra bunden. 

Et effektivt setup består af et stykke gennemløbs-vægt, en gummistopper, en svivel, et stykke forfang og en krog. Jeg anvender en bottom detector, som løfter linen fri af vandet. Man kan sagtens bruge et stykke almindeligt gennemløbs-synk. 

Opsætning af dit bundrig

Billedet viser hvordan man nemt opsætter sit bundrig. 

Tips til dit fiskeri med bundrig

Det som man oftest forbinder med bundfiskeri er passivt fisker. Men vil man gerne optimere sine chancer, findes der et par råd på vejen. 

Du kan med fordel indspinne dit bundrig, bare du gør det uuuultra langsomt, og med mange stop og pauser. Vent gerne 1-2 minutter ved hver spinstop. Ja, tag en kop kaffe og slå bøjlen over. Rigget gør nemlig, at fisken ikke mærker vægten fra dit synk, før du klapper bøjlen over igen! 

Husk at afprøve flere dybder. Nogle gange står fisken højt i vandsøjlen og forfanget skal være langt. Andre gange står fiskene nærmest direkte på bunden, og dit forfang skal være kort. 

Kig gerne efter, om der er nogle strøm – eller vindforhold, som kan gavne dit fiskeri. Kig efter udløb og indløb. Se efter aktivitet i overfladen og skift ofte farve på din powerbait

powerbait
Skift gerne farve og form, når du fisker med powerbait

Længden af dit bundrig afhænger af put and take søen. 40- 50cm er et godt udgangspunt at starte med. Som nævnt er det mest anvendte agn til bundfiskeri i put and take sø, nemlig powerbait. Det er vigtigt at powerbaiten dækker hele krogen. Husk også at forme din powerbait. Jeg anvender forme, som haletudsen, skruen, elefantfoden og keglen! Du kan læs mere om powerbait forme HER! <<<

Hvis du vil udfordre lidt på bundrigget, kan du skifte om til spinbait. Du kan læse mere om de forskellige opsætninger og metoder her under.

Spinbait rig

Spinbait dig til træge fisk!

En af de ting, der gør spinbait så super effektivt, er klart dens enkelthed. Det simple setup tillader umådelig langsomme indspinnigs-hastigheder. Det betyder, at du kan affiske søen langsomt. Du tirrer ørreden i længere tid.

Kombiner bundfiskeri med et flåd

Er man ikke så meget til at sidde og vente på at stangspidsen bøjer, så kan man anvende et flåd til sit bundfiskeri. Hvis man dyrker passiv bundfiskeri med sit bundrig, men gerne vil have noget mere visuelt at kigge på, kan man sætte et flåd eller prop på. Du skal bare sætte flådet på som det første, inden du gør dit forfang klar. Det vigtigste er at flådet skal sidde løst på hovedlinen. Så vil dit bundrig synke til bunden af put and take søen og dit flåd vil forblive ved søen overflade. Husk at slå bøjlen over på dit fiskehjul. I og med du har flådet, som indikator, behøves du ikke have løs bremse, men blot slået bøjlen over. Så er du klar til at fighte når flådet tøffer afsted! Se billedet nede for!  

Bundfiskeri bundrig til put and take
uni rigget

Fang Flere fisk med UNI-rigget!

Jeg bruger primært rigget til fiskeri med små blink, spinnere, fluer og gummidyr. Rigget kan dog også være fremragende til spinbait eller passivt fiskeri med bait.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold