Søg

Hvorfor har fiskeri været lige så meget en sport som en hobby?

img Fishmania

Fiskeri er en livsstil, og den passionerede fisker, som deltager i konkurrencer, føler at fiskeri er en sport. Der er andre som ser det som en hobby, og som en ren fritidsaktivitet. Hvis du begynder at lede efter officielle definitioner og kaster dig ud i at undersøge fora over hele verdenen, vil du se at der er lige mange personer som siger at fiskeri er en sport, og personer, som skyder ideen ned om at der er tale om en sportsgren.

 

Hvad er en sport?

Sport er en aktivitet hvor deltagerne udøver en form for fysisk aktivitet, der kræver en eller anden fysisk færdighed, og som handler om konkurrence. Målet med sport er at være bedre eller at vinde i en fair kamp over dine modstandere.

Nogle gange kræver fiskeri fysisk aktivitet. Sæsonmæssige lystfiskere ved også at det ofte kræver enorme fysiske færdigheder, og at der eksisterer konkurrence inden for verdenen for fiskeri. Der er bestemt tale om mere fysisk aktivitet end i skak, som er et legendarisk spil, der kaldes for en sport.

Hvorfor er fiskeri en sport?

Nogle former for fiskeri kræver enorm fysisk styrke og kondi. Det er tilfældet for fiskere på skibe i Nordsøen, men vi tænker også på lystfiskere, som fanger enorme tunfisk, i form af en slags sport/fritidsaktivitet med fiskeri for enkeltpersoner. For at få fat på det store bæst og at fange fiske med stangen og snøren kræver det hånd-øje koordination, fremragende reflekser og en god taktik. Det er som en slags kamp mod en værdig og tung modstander, og hvis du ikke er i god form eller besidder fysiske evner, er der ikke en stor chance for at du fanger bare en lille smule fisk. De erfarne lystfiskere kan nærmest gå på en ”Fishing Frenzy” og fange flere store fisk.

Fiskeri forbedrer dit fysiske helbred. Det er en aktivitet med et lavt stressniveau og en letvægtsaktivitet, som kan holde dig kørende i flere timer. Ligesom i mange andre sportsgrene, er der flere forskellige former for fysiske aktiviteter, når du fisker. Det kan for eksempel være at gå på glatte sten, holde balancen, vandring i et ujævnt terræn for at nå frem til den perfekte placering og at arbejde på koordinering er alt sammen krævet for at blive til en god fisker. Med denne sport træner du dine underarme, bicepsmuskler og skuldermuskler.

Fordele ved den perfekte fritidsaktivitet

De fleste går ikke op i debatten om det er en sport eller hobby. Der er mange fritidsfiskere, som opholder sig ved floder, søer og andre former for vand med fisk over hele verden. Der er masser af fordele ved denne aktivitet. Det er enormt sund for dit mentale helbred at være udenfor. Natur, vand og action vil fremme dit personlige velvære.

Når du forlader byen og tager ud i de naturlige omgivelser, kan du komme væk fra hverdagens stress og jag. Glem alt om forhandlinger, deadlines og anden arbejdsrelateret stress, og gå ud i vandet og nyd den friske luft, når du tilbringer en perfekt dag udenfor, hvor du er omringet af strømmen af klart vand i en bæk med skoven bag dig.

En japansk undersøgelse har vist at et par timer i skoven eller ved vandet kan betydeligt reducere blodtrykket og niveau af stresshormonet kortisol. Du vil have en lavere puls og føle dig mere rolig. Når du tager på fisketure, bliver du udsat for de elementer, og det at være udenfor en hel dag med sol kan betydeligt øge dit niveau af D-vitamin.

Når du tilbringer tid alene med dig selv, kan du også opnå en velfortjent pause, som er enorm gavn for de fleste personer. Da der er tale om et letvægtsaktivitet med fiskeri, er der ikke en høj risiko for skader. Du kan også tage ud og fiske i en gruppe, og det kan bidrage positivt til dit sociale og følelsesmæssige velvære.

Sidst, men ikke mindst, vil fiskeri også lære dig om disciplin og udholdenhed. En dag kan du fange enorme mængder af fisk, og en anden dag, er der ikke noget som vil ende på fiskesnøren. Det er det spændende ved det hele.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold