Søg

Gummidyr til fiskeri – Bedste gummidyr til Cheburashka

vesthimmerlands put and take fiskeri med gummidyr

En ny dille har bredt sig gennem Europa. En ny form for gummidyr til fiskeri i de danske put and take søer har nemlig ramt butikkerne. De er nok mest kendt af de inkarnerede gummidyrs-fiskere, men mon ikke snart almindelige fiskere vil få øjnene op for disse effektive gummidyr. Nogle kalder dem RIB WORMS eller RIB TAILS, hvilket nok også er ret passende til den larve-udformede krop med lameller ned langs siderne.  

Turbo Shark, FTM Omura baits, Jara baits, MMS, Zombie, Red Machine, Magic Trout T-Worm, AKS, Pro baits, Troutbite, Flexibait, PRO Baits, Baitlab, Fish Innovation og mange flere

Fælles for disse gummidyr er, at det er gummidyr til fiskeri, primært i put and take søer. De fiskes ikke som traditionel jigfiskeri, men mere som en kombination mellem jerkbait og fluefiskeri. Det lyder måske vildt, men det er dog ret simpelt at fiske med disse farvestrålende ildelugtende gummidyr. De skal blot kastes ud i søen, og nøkkes ind i små variationer. Dette kan sammenlignes lidt med fluefiskeri, og kombinere det med små hidsige twich med fiskestangen. Kort sagt et mix mellem jerkbait efter gedder, bare meget mere forsigtigt! Og fluefiskeri, bare med en spinnestang.

FTM gummidyr pongo
Flot fisk fanget på gummidyr fra FTM , med et Crazy Fish Cheburashka hoved.

Hvad for nogle gummidyr og hvad kan de? - gummidyr til fiskeri

De fleste har hørt om navnet Turbo Shark, som er små ormelignende gummidyr, med små lameller ned langs siden, som sender vibrationer ud i vandet. Nu er MMS spoons, Probaits fra Fish-innovation, Magic Trout T- worm, Baitlab, Oruma Baits, Red Machine og AKS fishing også kommet på det danske marked, med en kæmpe serie af gummidyr. Disse gummidyr minder meget om Turbo Shark, men med et kæmpe sortiment. MMS har ikke bare et brand under sig, men en her håndfuld, alle spækket med gummidyr, dog meget dyr kontra andre gode produkter! 

Baitlab tilbud billig gummidyr put and take
Nye lækre gummidyr fra Baitlab - Kommer i butikkerne i 2023

De mest kendte gummidyr er nok Turbo Shark, Zombie Disco, Goliath fra Boroda Baits. Magic trout har netop lanceret deres svar på rib worms, nemlig T-worm, som ligner meget dem fra Red Machine og FTM med deres Pongo og Snake. Som noget helt nyt kommer der en serie fra Baitlab 2023. De kommer i mange former og størrelser. Som et ekstra lokkemiddel er de tilføjet duft. Især de gummidyr med hvidløg eller ost har været rigtig effektive. Fælles for disse ribtails er deres lange slanke kroppe, som skal nøkkes gennem vandet. Disse gummidyr til fiskeri i put and take, er super spændende og sjove at fiske med. Det nyeste sku på stammen er de danske gummidyr fra Baitlab Disse gummidyr er super effektive til fiskeri i put and take året rundt! 

Pongo Gummidyr put and take
Pongo fra FTM er en uhyre giftig en af slagsen

Top 10 bedste gummidyr til put and take - Rib Worms / Rib Tails

Der findes rigtig mange fede gummidyr, men også meget skrammel og kopier i mellem. Nogle er lette at fiske med, mens andre er svære, men ikke mindst super effektive. Hvilke skal man gå efter? AKS Trout Dagger er ret fed med UV-funktion og med den relativt korte krop og den 2 delte farvekombination er der dømt en ren killer, dog er den ikke kommet til Danmark endnu og kommer heller ikke. Til gengæld kommer Troutbite med nogle dansk producerede, som minder meget om AKS. Red Machine og Troutbite kommer også med på listen, med deres gummidyr, da deres kraftige duft ikke er til at tage fejl af! Især den med ost er grum! De fås både med kugle-hale og med I – tail. Oruma Baits er også en af de hardcore drenge, som kommer med storfangere som Pongo, Kong og Snake. Disse gummidyr kan være rigtig giftige hvis man fisker dem rigtigt.

TOP 10 LISTEN over bedste gummidyr til put and take

 1. Lively Larve fra Baitlab
 2. Honey Worms – Måske den farligste til aktiv og passiv fiskeri!
 3. FTM Omura Baits –  Pongo
 4. Pro Baits Cobra
 5. Flexibait
 6. Powerbait grub hvid
 7. Baitlab Wormio
 8. Troutbite – Slugbug mini
 9. Flexibait Fatworm
 10. Flexibait – triple

 

Joker: 

Hero fra Omura

NYHED 2021 Flexibait fra Skull Gear !

Fluer logo tilpasset
Gå til butik
korsholm
Gå til butik
lystfisk.dk
Gå til butik
fiskegrej.dk tilbud
Gå til butik

Gummidyr fra Baitlab

Danske troutbite har en række gode og spændende gummidyr til fiskeri i put and take efter ørred. 

Skulle Gear Flexibait

Skull Gear har lavet en serie af gummidyr til fiskeri efter ørred i put and take. Især flexibait med trippelhalen har været effektiv. 

ProBaits gummidyr til fiskeri i put and take

Probait har lavet en række super effektive gummidyr til put and take. Især deres gummidyr Cobra, som kommer i 2 udgaver har vist sig uhyre effektiv til fiskeri i put and take. 

Gummidyr fra Red Machine

Russiske Red Machine kom til Danmark i 2020. Gummidyret kommer med det hidtil vildeste duftspor. 

Red Machine kommer med et hav af varianter med forskellige dufte og bliver uden tvivl en kæmpe hit til put and take fiskeri. 

Red Machine gummidyr tilbud bedste gummidyr put and take
En fed rengbueørred kunne ikke stå for den stærke duft fra Red Macine

Fiskestænger til fiskeri med gummidyr - Hvad skal man vælge?

Der findes ikke mange i Danmark, som har specialiseret sig med fiskestænger til fiskeri med gummidyr. Sidste år kom Crazy Fish med en række stænger, som er bygget til det lette fiskeri med disse små gummidyr. Her er den maximale kastevægt nede på 3-4gram og nogle kraftigere til 6-8g. Crazy Fish har faktisk en Nanostang, som nok er Danmarks mindste UL pind, med en maximal kastevægt på 1,5g! 

Den nye serie fra Ebisu – gold og violet er begge de perfekte fiskestænger til fiskeri med gummidyr. De kan også fiske med små micro blink, da de er bygget til at kaste langt med lette agn. 

I den billigere prisende finder du fiskestangen Aspen Stake, hvilket er det bedste fra begge verdener. Tilpas blød spids til de lette agn, men stadig rygrad til tungere blink. Den går fra 1- 6g så perfekt til put and take fiskeri. Jeg har nu haft denne fiskestang i pleje i 1-2 måneder og den er faktisk rigtig god! 

Fiskestænger som er gode til fiskeri med gymmidyr

 1. FTM Area Wave – Bedst til prisen
 2. FTM Omura – Gennemført budget fiskestang til gummidyr
 3. FTM Virus – Lidt billigere, men bibeholder mange gode egenskaber.
 4. Savage Gear Parabellum CCS UL – Lækker klinge fra Savage Gear, med en godt parabolic aktion!  

Fluer logo tilpasset
Gå til butik
korsholm
Gå til butik
lystfisk.dk
Gå til butik
fiskegrej.dk tilbud
Gå til butik
lystfiskeri i danmark put and take bedste lystfisker
Perfekt Jig fra Crazy Fish er heller ikke et dumt valg. Super længde og mega fed fight!

Hvordan fisker man med gummidyr i put and take?

At fiske med gummidyr kan gøres relativt simpelt. Man kan fiske med gummidyr efter bombarda, glaskæde, glasbombarda (ghosttubes), dropshot rig, uni-rig eller som det nye med tungstens jighoveder.

>> Her kan du se og læse om de forskellige put and take opsætninger<<< 

Det nyeste er fiskeri med tungsten. Da det er ulovligt at sælge varer som indeholder bly, er flere producenter kommet med cheburashka tungstens jighoveder, som er mere miljøvenlige. Disse fåes både som fasthoved ligesom traditionel jig eller som cheburashka flex head, der monteres ved hjælp af en snaplås.

>>> Her kan du læse mere om fiskeri med glaskæde og gummidyr <<<

Tungstens jighovedet med flex head giver en meget livagtig bevægelse i vandet, ved de mindste nøk i fiskestangen. 

Cheburashka til fiskeri med gummidyr

En af de mest effektive metoder og nok også den jeg finder mest spændende, er fiskeri med gummidyr direkte på linen, som man fisker med almindeligt spinnegrej. Jeg anvender enten tungstens jighoved med krog eller cheburashka flex head jighoved mellem krog og hovedline. Man kan godt fiske den, som man fisker med blink, dette skal dog gøres utrolig langsomt og med mange korte og lange spinstop. Man kan også fiske gummidyr, som en slags jerk fiskeri, hvor man nøkker stangen fra side til side i små 20cm vifte bevægelser. 

Fisk er som os mennesker. Der er ikke en fisk der er ens, og dette betyder, at man skal finde ud af, hvad den enkelte fisk vil have. Skal jeg give et godt råd ville det være "VARIATION". Det er vigtig at variere sit fiskeri, så man ikke gør det samme i 4 timer, hvis fiskene ikke bider!
fiskeri med gummidyr
Bjarne Jensen
Tidl. autolakerer

Kun fantasien sætter grænser

Masken fluer har været et hit i de danske put and take søer, men har mest været forbeholdt fluefiskerne. De nye cheburashka tungstens jighovder gør det muligt at fiske disse giftige fluer på en alm let spinnestang! Ja brug dem på dine curly b bobles, micetails, naid fra gunki eller de nymfe/krebse ligende gummidyr fra >>> Red Machine og Crazy Fish<<< Klik her

Tips til fiskeri med gummidyr

Udnyt det fulde potentiale af fiskeri med cheburaskha tungsten. Du kan nemlig ikke kun bruge dem til fiskeri med gummidyr, men også hjemmebundne fluer eller købte for den sags skyld. Den anerkendte put and take flue Masken er aflang og har en ormeligende krop, som de nye fede gummidyr. Du kan nemlig også klipse din cheburaskha på disse fluer og fiske dem, som gummidyr i put and take søen. Det er egentlig kun din egen fantasi der sætter grænser.

cheburashka fiskeri
Masken flue med cheburaskha tungsten

Et rigtig godt fif er at binde 1m af 0,20-0,24mm flourcarbon sammen med din hovedline, så den yderste meter fiskeline er flourcarbon. Så kan fiskene nemlig ikke se linen og risikoen for at fiskene skræmmes er mindre. Det er også vigtigt at bremsen ikke er alt for hård, da der er tale om små tynde enkelt kroge. Sæt bremsen moderat, så du ved let til moderat hånd kan trække line af spolen.   

flourcarbon akkoi
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold