Søg

Deeper Chrip+ – Luksus fishfinder til den kræsne lystfisker!

Deeper Chirp+

Deeper Chirp+ test - Læs anmeldelsen og se tilbud

Tingene har helt sikkert udviklet sig siden de første par transportable fishfinder kom på markedet tilbage i begyndelsen af ​​2000’erne, heriblandt Humminbird SmartCast. De første fishfinder var en åbenbaring på mange måder, og et bevis på et nyt koncept. Desværre kom disse kastbare fishfinder til kort på flere områder, hvilket gjorde, at de hurtigt blev glemt af de fleste. Dette skyldtes deres teknologiske begrænsninger på det tidspunkt, i dagene før trådløs teknologi på nogen måde var pålidelig. 

Idag er synet på trådløs teknologi et helt andet og idag kan du, uanset hvilket fiskeri du laver, eller hvor du laver det, næsten ikke have undladt at se eller høre om Deepers sortiment af produkter de sidste par år. Siden ordet ‘Deeper’ er blevet genoplivet og udviklet i 2013, er det blevet et universelt synonym for castable SONAR. Men er dette tilbud fra det litauisk-baserede firma virkelig noget nyttigt at tilføje til din rustning, eller er det bare endnu et klogt marketingstræk?

Test af Deeper Chirp+ - Bedst i test?

Hvad er en Deeper?

En Deeper er en smart transportable fishfinder. 

En fishfinder er et ekkolod, som scanner vandet for fisk, bundforhold, dybde mm. Alt efter hvilken model du køber, medfølger der flere funktioner.

En af de første modeller er Deeper start, som kan det basale. Den har én frekvens og leverer et simpelt scanningsbillede.

Ønsker man flere funktioner og gode scanningsbilleder bør man investere i nogle af de større modeller, eksempelvis en Deeper Chirp Plus. 

Deeper Chirp fishfinder

Hvad kan en Deeper Chirp+?

For det første betyder CHRIP Compressed High-Intensity Radiated Pulse, som i menneskesprog betyder, at denne Deeper scanner med høj frekvens ud fra 3 indstillinger i en uendelig proces. Kort sagt indeholder den en bedre transducer. 

Plusset på Deeperen er GPS, så Deeper Chirp+ er den første at sin slags, der har 3 høj frekvens indstillinger, samt en indbygget GPS modtager. Frekvenserne er 46, 16 og 7 grader, som er den vinkel den scanner bunden med. 

Depper Chirp PLUS kommer med GPS, som indsamler positioner og gemmer dem i Deeper Appen.

Det betyder, at fishfinderen gemmer data, som den samler op via GPS. Den kortlægger undervejs på din fisketur, hvor man efterfølgende kan tracke sin rute og analyse bundforhold.

Deeper Chirp Plus / Pro køb Deeper

Hvorfor skal man så vælge en Deeper?

En af de største fordele ved at købe en Deeper og anvende en Deeper til sit fiskeri er, at den er transportabel. Dens lille størrelse gør den nem at have med. Den er skabt til at kunne kastes ud med en fiskestang, så man som den stående landkrabbe også kan drage fordele ved anvendelsen af en fishfinder. Fisker man fra båd, kajak eller flydering har en Deeper også en stor fordel, da man slipper for batteri og ledninger. Har man ladt Deeperen op kan den køre i 6 timer og den slukker automatisk når den kommer op af vandet og omvendt. Man kan købe en Deeper mount arm, som fastgøres med almindelig skruetvinge. På den måde kan man nemt montere den på sin båd, kajak eller flydering.

Deeper Chirp+ kommer med en række fede funktioner. Man kan selv indstille sensiviteten samt hvilken frekvens man vil anvende for at modtage det bedste billede. Har man ikke helt styr på dette, skan man nemt bruge standard indstillingen, som viser de vigtigste faktorer. En kæmpe fordel er klart brugervenligheden, som er langt nemmere end mange andre førende fishfindere på markedet. Indstillingerne er til at forstå og nemme at anvende. I den nye Deeper APP kan man endda indstille en række funktioner, som fx redigere på fiskestørrelser mm. 

 

Deeper Chirp+ fishfinder

Deepers standard indstilling er tæt på idiot sikker, hvilket gør den meget brugervenlig og nem at betjene. Man styrer den via sin Deeper APP, som kan hentes på både Iphone og Android.

Trods det at den traditionelle fishfinder muligvis har en bedre transducer, gør Deeper Chirp Plus det overraskende godt.

Den kan fint vise hvor fiskene er og hvor der er grøde, som er markeret med grønt.

Se anmeldelsen af Deeper Chirp+ og hør mere om, hvad en Deeper er og hvorfor det er fantastisk at have en Deeper med på sin fisketur. 

Deeper Pro+

Deeper Pro + vejer 100 g (3 oz) og er en æstetisk tiltalende kastbar fishfinder. Med den aerodynamisk rundeform kan man kaste fishfinderen på kun 6,5 cm i diameter ud på 100m og stadig have signal til sin mobil. Dette er overraskende godt. Ud af kassen kommer Pro + med en gratis beskyttende neoprenpose, som er noget lækkert merchandise fra Deeper. Efter at have downloadet den gratis Deeper-app og synkroniseret den til din Android- eller iOS-enhed (meget hurtigt og nemt), fungerer Pro + via en trådløs Wi-Fi-forbindelse, hvilket betyder, at du ikke har brug for et internet- eller telefonsignal. Dette resulterer også i betydeligt hurtigere dataoverførselshastigheder end Bluetooth, for eksempel, hvilket betyder, at din Deeper er i stand til at sende dybde, vandtemperatur og fiskepositioner tilbage til din enhed i realtid. Deeper Pro + fungerer fra dybder på 0,5 m (2 fod) til 80 m (260 fod), som naturligvis vil dække dig i næsten alle situationer. Med et genopladeligt (USB-B) 850 mAh lithiumpolymerbatteri er den faktiske SONAR-teknologi, der er klemt ind i denne lille pakke, ganske forbløffende. Ligesom mange af sine større bådbaserede fætre har Pro + dobbelt SONAR-strålefrekvenser på 290 kHz (15 ° vinkel ‘kegle’) og 90 kHz (55 °), med henvisning til antallet af SONAR-impulser, der sendes ud af den indbyggede transducer (290.000 og 90.000 pr. Sekund henholdsvis). Højere frekvenser og smallere stråler giver dig generelt mulighed for at se flere detaljer og omvendt. Du kan skifte, hvilken stråle der vises på den kontinuerlige rulleskærm via Deeper-appen. Appen giver dig også adgang til et væld af muligheder, herunder en kalender, dit enhedskamera og en meget nyttig noteoptagelsesfacilitet til at registrere oplysninger, før du glemmer det!

Kortlægningsfunktionen er uundværlig for den kræsne lystfisker. Det er plusset i Deeper Pro + der illustrerer kortlægningsfunktionen. Deeper Pro+ har en evne til at plotte dybde, bundkonturkort i realtid. Dette er en funktion, der normalt er reserveret til avancerede SONAR-enheder. Ved at vælge ‘Onshore GPS’ -tilstand i appen markerer Pro + din placering via sin interne GPS og registrerer dybdeværdier, når du kaster Deeperen rundt. (‘Båd’-tilstand gør også meget det samme, men bruger i stedet din enheds egen GPS). Dette producerer et levende og nøjagtigt, farvekodet plot på skærmen af ​​det område, du kaster ind i, så du bogstaveligt talt kan kortlægge fiskepladserne eller endda hele farvandet på en overraskende kort tid. Dækningen af ​​hvert kast i kortlægningstilstand afhænger af den valgte SONAR-frekvens og vanddybde. Kortet gemmes automatisk (og uploades til Deepers skytjeneste kaldet Lakebook, hvis du ønsker det) og kan til enhver tid gennemgås igen under fanen ‘Historie’. Hvis du trykker et vilkårligt sted på kortet, vises dybden for det punkt, og du kan også køre skærmaflæsningen igen, fra du kortlagde for at huske, hvor funktioner og fisk var. En smart funktion ved Deeper er at du endda kan logge det samme område på forskellige besøg, og appen konsoliderer og opdaterer alle oplysningerne på det samme kort.

Sammenlingning af Deeper modeller her!

Deeper Chirp test tilbud

Se tilbud på Deeper og find den billigst her

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold