Søg

Sandart – Artsbeskrivelse

Sandart - fiskeri efter sandart - art artsbeskrivelse

Hvad er en sandart? (Sander lucioperca)

Sandart er en rovfisk, som er i familie med aborren. Sandarten har mange aborre lignede træk, men er udstyret med et tandsæt med spidse tænder, hvor aborren ikke har nogle tænder. Sandarten er en udpræget rovfisk, som jager andre mindre fisk. Det latinske navn er Sander Lucioperca og der er fanget sandart helt op til 11kilo.  Det engelske navn er Zander.

Sandart kendetegn?

Sandarten ligner aller mest en forvokset aborre. Sandart har en pigget rygfinne som aborren. I munden finder du mere dracula lignende tænder, end som gedden. Sandarten har en lys underside og en mørk overside, hvor derimod aborren har ofte mere tydelige striber. Fighten er heller ikke noget at råbe hurra får hvis man ser dens størrelse i betragtning. Sandarten er tilgengæld en udforderne sportsfisk, da den ikke er nær så hug villig som gedden eller aborre.

Sandart fiskeri efter sandart -

Fredningstider og mindstemål på sandart

En sandart skal mindst være 50cm før den må hjemtages. Der appelleres dog til at alle sætte ud igen. Sandarten er en fisk, som vokser ekstrem langsomt og bliver først kønsmodne efter en del år. Sandarten er fredet fra 1. maj til 31. maj imens de gyder.

 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold