Søg

Hvad er et bombarda flåd?

bombarda flåd

Hvad er bombarda flåd?

Bombarda flåd findes i et utal af former og størrelser. Fælles for dem alle er, at de kun har en funktion. 

Bombarda flådet er din forlænget arm. Et bombarda flåd kan man kalde for en moderniseret prop. Flådet har indbygget vægt, og dens missil-lignende form, gør det til langdistance mesteren ude i søerne. 

bombarda flåd
Her ser du en håndfuld forskellige slags bombarda flåd.

Bombarda flåd - Hvorfor fiske med et bombarda flåd?

Som nævnt, er et bombarda flåd din forlænget arm til at få små og lette agn, længere ud i søen; små fluer, blink, gummidyr, powerbait osv. Fælles for dem alle er, at de er ret lette. De lette agn kan derfor ikke kastes ligeså langt ud, som hvis man anvender et bombarda flåd.  

Flydende bombarda fiskeri - Bombarda flåd

Overskriften siger næsten sig selv. En flydende bombarda er når flådet er flydende. Det flydende bombarda anvendes ofte til fiskeri med powerbait. Det lange forfang giver dig en fordel, ved at du ikke skræmmer fiskene væk. Forfangs længden er ofte en stang længde og helst ikke mindre end 2 meter. Du kan også anvende fluer eller blink efter flydende bombarda, men dette skaber mere bevægelse i overfladen, da indspinnings hastigheden skal være en del hurtigere end ved bait fiskeri. Flydende bombarda kan anvendes passivt og aktivt. Oftes er det en fordel at skifte i mellem aktivt og passivt fiskeri, når du fisker med powerbait el lign. Indspinningen skal være ultra langsom med mange pauser. Billedet nedenfor viser en standart opsætning ved flydende bombarda fiskeri.   

flydende bombarda
synkende bombarda rig

Bombarda fiskeri med blink

Bombarda fiskeri med blink, er en super effektiv måde at fiske over længere afstande. Der anvednes et synkende bombarda flåd. Du kan se hvordan et

Læs mere »
synkende bombarda

Bombarda synkende

Fiskeri med Synkende Bombarda Filmen her viser både fiskeri, med flydende og synkende bombarda. Se filmen og læs artiklen, så er du klar til at bekrige

Læs mere »
bombarda flåd

Læs mere om fiskeri med flydende bombarda her!

En af de ting, der gør bombarda så fandens effektivt, er klart dens kaste-radius. De areadynamiske flåd kan flyve umådeligt langt. Det betyder, at du kan affiske mere vand = flere fisk.

Bombarda flådet kan mere...

Bombarda flådet kan også anvendes til indikatorfiskeri. Opsætningen er tæt på den samme, men med forskel på pilot kuglen, som holder agnen tættere mod overfladen. Læs mere om indikator fiskeri her!  

bombarda flåd
Indikator opsætning. Man kan også anvende flydende bombarda flåd til denne metode.

Synkende bombarda flåd

Synkende bombarda flåd findes i forskelige klasser. De synkende bombarda flåd findes både hurtig synkende, semi langsomt synkende og langsomt synkende. Det mest anvendte er et semi langsomt synkende, da det tillader de fleste former for bombarda fiskeri. Du kan se opsætningen på synkende bombarda her. 

synkende bombarda rig

At kaste med et bombarda flåd

Det kan godt være lidt svært i starten, men øvelse gør mester. De lange forfang kan drille eller gå i kludder og måske blæser det også den dag. Et god råd er at starte stille og roligt ud, for så at udfordre sine kast i takt med, at man bliver bedre. 

Det grundlæggende er, at et godt blødt kast, kommer man som regel godt afsted med. Det er meget vigtigt, at man bremser linen inden bombarda flådet rammer vandet. Dette gælder både den flydende bombarda og de synkende. Sæt fingeren på spole når kastet har mistet sit moment, og flådet dykker ned mod vandet. Så vil dit forfang rette sig ud, og du undgår kludder på linen. 

 

Bombarda flåd
synkende bombarda

Her finder du forskellige opsætningsguides

Her finder du opsætnings guides til bombarda fiskeriet og en masse andre fede måder at optimere dit fiskeri på.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold