Søg

5 Bedste billige UL-sæt til lystfiskeri på budget!

at fange regnbueørred

Stor UL-fiskesæt guide - Se de bedste UL- fiskesæt her

Man kan sagtens få et billigt UL sæt

UL Fiskeri har virkelig vundet dagens lys. Folk køber lettere og lettere grej. Nogle kaster både 5-6000kr efter en god stang! Men får du nu også så meget glæde for de dyre stænger? Der findes mange mærker og slags. Det handler bare om det finde det som passer dig. Ofte er et billigt UL sæt nok. Du kan sagtens få et billigt UL sæt, som også rummer kvalitet. Det er dog lige med at undersøge markedet lidt først, så du ikke bliver snydt.

Se de 5 bedste UL-sæt til lystfiskeri i put and take længere nede på siden. Vores eksperter har over 20års erfaring, med fiskeri i put and take og har nøje udvalgt UL-Fiskesæt efter brugervenlighed, pris, kvalitet og design. 

Indholdsfortegnelse

Billigt UL sæt
En Pezon & Mitchell Spoon stang, er et rigtig godt valg når det kommer til UL på budget.

Jeg har fisket i mere end 20 år, og UL de sidste 10 år. Jeg har prøvet stænger i de fleste klasser. Der er stor forskel på de forskellige fiskestænger, men det er de færreste, der vil kaste 3-4-5-6000kr efter en fiskestang. Og skal man så gå og være øm over den hele tiden? Nej tak. Man kan sagtens finde gode UL stænger til færre penge. Faktisk var min yndlings sæt et billigt UL sæt fra Kinetic med en 5,6 fod UL stang til 349kr, men som jeg solgte i troen på, at jeg havde købt en bedre UL stang.  

Indeholder reklame

5 Bedste UL-stangsæt på budget til fiskeri i put and take

Abu Garcia med deres nye fede Carabus stang-serie!

Carabus er en ny lækker serie af fiskestænger og fiskehjul fra Abu Garcia. Her får du et lækket sæt der kan klare de fleste situationer hos de fleste danske ørredsøer! 

UL spinnesæt bestående fastspolehjul, samt Shimano Forcemaster Trout Area fiskestang

Trout Area Forcemaster fra Shimano er en super lækker fiskestang, der nok skal levere masser af sjov fiskeri i put and take søen! 

FTM/Tubertini combo komplet Ul fiskesæt med fletline

Et super lækkert kvalitets fiskestæt til billige penge. Her får du meget udstyr for pengene. 

Abu Garcia Superior 7 Fod 2-10g Combo UL Stangsæt til fiskeri i put and take

Endnu et super lækkert UL-fiskesæt fra Abugarcia, som nok skal fremtrylle en masse glæde hos den lokale put and take sø. Stærk fiskesæt til prisen. 

FTM Area Future med er Daiwa Ninja LT fiskehjul

Hvis du selv vil sammensætte et lækkert sæt, så kan FTM Area Future med er Daiwa Ninja LT fiskehjul være en giftig cocktail! ET super lækker fiskehjul med en ultra let fiskestang! 

Faldgruber til dit UL fiskeri

Først og fremmest, så skal du gøre dig klart, hvilken UL fiskeri form du vil begynde med. Det er ikke ligegyldigt, hvilken aktion fiskestangen skal have. Skal du bruge den til spin, så er korte tynde fiskestænger med rygrad at foretrække, hvor du derimod til bombarda fiskeri, skal du have fat i lidt længere stænger. Flydende bombarda fiskeri kræver en blød spids og en stivere stang til synkende bombarda fiskeri.

Er du spin fisker og det er til spinnefiskeriet, at du vil anvende en UL stang, så er det bedste selvfølgelige at komme ud i butikken og prøve selv. Er dette ikke muligt, har de fleste online butikker en fin service, der kan hjælpe dig lidt på vej efter et billigt Ul sæt. Gå gerne efter en fiskestang, som har lidt rygrad eller kun tip action; dvs at det er kun stangens spids, som er blød. Dermed har du fint med rygrad til at sætte krogen, når det gælder! En alt for blød fiskestang vil give efter, og du vil ikke nå at sætte krogen dybt nok og potentielt miste fisken. 

Fiskestænger til dit UL fiskeri

Der findes et hav af billige UL sæt, at vælge i mellem, og alle producenter gør selvfølgelig sit til, at man skal vælge deres. Der findes gode, billige stænger. Du kan dog også risikere at ende med en skod stang, som ikke lever op til, hvad den lover. Især kastevægten bliver der tit “snydt” med. Jeg mener personligt, at en rigtig UL fiskestang skal kunne kaste med små micro blink, uden de store problemer, og ikke kun 5-10m ud i vandet. 3-4 gram skal kunne komme et godt stykke ud i søen. 

I øjeblikket anvender jeg Pezon & Michel Spoon stangen, som et forsøg på at teste en billigere UL spinnestang. Jeg må sige, at den overrasker til trods for, at jeg normalt fisker med en Gunki Street Rod, som koster det 3 dobbelte! Jeg er rigtig glad for min Gunki, men det billige UL sæt gør det virkeligt godt. Faktisk ender jeg som regel med Pezon Spoon stangen alligevel. Oftest fordi den ligger forrest i tasken. Skal jeg igang med de helt små blink kommer Street rod også frem, men Pezon & Michel fiskestangen gør det altså godt. Vil man stadig lidt op af rangstigen og beholde en god rygrad, er den nye Sportex  godt bud. Kvalitets mæssigt er det et godt nøk op af rank stigen og man køber en super lækker UL pind. 

Et hurtigt skiftende marked

I 2018 kom Russiske AKKOI på banen. De har lanceret den nye Aurelia UL stang. Stangen adskiller sig ved den har mere rygrad en andre ul stænger og ikke den bløde spids, som nogle af de billigere fiskestænger ofte har. Desværre laves denne fiskestang ikke mere. Sportex, Westin, Savage Gear og Gunki laver nogle rigtige gode fiskestænger, som er i god kvalitet og lydt dyre end andre mærker. Er man på jagt efter det billigste Ul sæt bør man kigge efter fiskestænger fra FTM, som gør det uhyrligt godt til prisen! Vil man have lidt mere komfort så lig på Carabus fra Abu-garcia. 

Billigt UL sæt
Pezon spoon stangen kan fint flexe til trods for, at den har en lidt hård rygrad

Fiskehjul til dit UL fiskeri

Der findes mange forskellige fiskehjul og i forskellige størrelser. At definationen UL betyder jo mindre jo bedre, er ikke helt sandt. Det handler i bund og grund om at finde den rigtige balance, sammen med den UL fiskestang du vælger. Vælger du et for let fiskehjul, kan sættet hurtigt blive næse-tung. Vælger du et for tungt fiskehjul, kan det blive for tungt at gå med en hel dag. Jeg bruger faktisk fiskehjul i str 2000-2500. Og det gør jeg fordi jeg klart syntes, at det skaber en bedre balance i fiskestangen og ikke mindst fordi, at man får en stærkere bremse og langt bedre kast! Den bredere spole giver nemlig mindre modstand, og du kan kaste længere ud end hvad du ellers kunne med en smallere spole.  

I min søgen efter et billigt UL sæt, fik jeg fingre i et Daiwa Ninja 2000 fiskehjul. Det er et rigtig godt fiskehjul til prisen, og det kører lige så godt som mine hjul til 1500-2000kr! Et perfekt match til et billigt UL sæt. 

UL fiskeri

Konklusionen på et godt sæt til UL fiskeri

Efter at have prøvet Pezon & Michel sættet i 2-3 måneder, er jeg faktisk blevet ret glad for det. Der er selvfølgelige en forskel, men marginen er lille i forhold til mit dyrere sæt. For at sætte det hele lidt på klingen, så er der kun en lille forskel mellem Gunki street rod og Pezon & Michel spoonstangen – udover at Gunki koster 1000kr mere. Skal man højere op i klassementet, har jeg haft fingrene i en Sportex Tiboron, som koster ca 3000kr, hvilket eren del, men man må betale for kvalitet. Her efter par år efter fisker jeg stadig med Gunki Street fiskestangen, som desværre ikke fåes mere, men bruger også mine FTM virus og Area! Begge er super gode klinger! Mit næste offer bliver nok Abu Garcia Carabus UL fiskestang. 

Gode tilbud på UL-sæt til put and take fiskeri

lystfisk.dk
Før 1799,- nu kun 999,-

Her i 2019 kom Crazy Fish på det danske marked. Jeg købte en af deres billige stænger, som hedder Aspen Stake! Her er tale om en super lækker kvalitets stang til billige penge. Den er bedre end Pezon og nærmer sig samme egenskaber som AKKOI og Sportex. Dog koster den ikke nær så meget. 

FTM kommer med en lang række mellem klasse UL fiskestænger til skarpe priser. FTM Sniper og Virus er begge lækre Ul klinger der kan klare de fleste forhold. Se flere lækre tilbud på UL stænger her over. 

billigt UL sæt

Tips til at forbedre dit UL fiskeri

UL fiskeri handler ikke kun om lette stænger og små hjul. Faktisk er linen på spolen en meget vigtig factor. Jo tyndere line jo bedre kastelængde får du. Nylon line er behageligt og billigt, men det er ikke linen du skal gå ned i kvalitet på. Faktisk sparer du nok flere penge ved at starte ud med en god line. Flet linen er stærk og kan fåes ned til omkring 0,04mm. Jeg bruger ofte 0,08-0,10mm, hvilket er fint til UL fiskeri. Se forskellige flet liner herIsær Spider Wire gør det rigtig godt. Spider wire er rund og blød, hvilket giver mindre støj under dit fiskeri.

Hvis du vælger budgetsættet til omkring de 1000kr, går du altså ikke voldsomt på kompromis. Du vil få en masse fiskeglæde og stadig have råd til dine fisketure. Så lad vær med at lytte til de inkarnerede mærkedyr, og køb det sæt, som passer til dit behov. 

>>> Læs om den gode UL fiskestang her! <<<

Knæk og bræk derude og go jagt på UL sættet og drømmefisken! 
Loch Nees put and take - Ørredfiskeri - UL fiskeri

Ny rekord på Guldørred! Let grej når det er sjovest

Guldørred kan kendetegnes ved at være gul, hidsig, doven, synlig og nogle gange direkte umulig! Guldørred kan ofte følges rundt i søen, og alle som den kommer forbi, prøver at fange den – meeeen de er bare ikke altid nemme.