Søg

Fluefiskeri med et bombarda flåd

Bombarda fiskeri med flue

Bombarda fiskeri med flue

Bombarda fiskeri med flue kan være rigtig giftigt. Jeg har fisket en del med min fluestang og elsker det.  Der kommer altid dage, hvor almindelig fluefiskeri ikke altid er muligt. Bombarda fiskeri med flue er en let måde at nå flere fisk, som normalt er uden for din rækkevide. Der findes bare dage hvor der næsten kun er fluen der virker.  Her kan bombarda fiskeri med flue, være et godt trick i ærmet. Fluen er god når fiskene i put and take søen er kræsne eller dovne. Nogle gange har fisken nemmere ved sluge en lille flue end tygge i en stor wobler eller spinner. Det bedste af det hele er at du ikke behøves at eje en fluestang for at fiske med flue, hvis du bruger et bombarda flåd. Du kan sagtens bruger det på din bombarda stang eller spin stang.   

Bombarda fiskeri med flue
En sulten bækørred, som ikke kunne stå for en lille propelflue
Bombarda fiskeri med flue, kan være godt når fiskene er kræsne

Ørred i put and take søen, kan til tider være super kræsne. Her kan bombarda fiskeri med flue være et rigtig godt alternativ, hvis du ikke ejer en fluestang. De små agn er nemlig super giftige og kan være rigtig effektive i put and take søen. Ofte er fiskene i put and take søen, mere tilbøjelig til at hugge på et mindre agn, end et større agn. Hvis man fisker med powerbait, men fiskene er forsigtige og spytter agnen ud igen, så kan fluefiskeri være vejen frem.

Fluefiskeri med bombarda - teknikken

At fiske med flue efter et bombarda flåd, er relativt nemt. Det er samme fremgangsmåde som normalt bombarda fiskeri. Det kræver selvfølgelig lidt plads til at kaste og en smule styr på teknikken. Det vigtigste er du får styr på at kaste med en bombarda, hvis du ikke har prøvet det før. Det er nemlig meget vigtigt du får bremset linen i kastet. Vel og mærket til sidst i kastet. Når dit bombarda flåd er 3-4 meter fra at røre vandet, sætter du en finger på spolen. Fingeren på spolen vil bremse kastet og dit forfang med fluen, vil rette sig ud. På den måde undgår du kludder og knuder på forfanget.   

Bombarda fiskeri med flue
Endnu en sulten ørred, der blev fanget på bombardafiskeri med flue

Opsætning af et bombarda rig med flue

Bombarda setup til ar fiske med flue er ret simpelt. Det er næsten identisk i forhold til et almindeligt bombarda rig. Bombarda fiskeri med flue er opsætnings mæssigt det samme. Der er kun fluen i enden af forfanget der gør forskellen. Du kan både fiske med flue efter bombarda med synkende eller flydende bombarda. Det kommer helt an på hvilken sø eller hvilken situation du står i. Skal man fiske dybere kan man montere spilt halg på forfanget efter ønske. Går ørrederne højt i put and take søen er det flydende bombarda der er vejen frem. Anvender man fyldende bombarda kan man også bruge Stop and drop teknikken. 

Bombarda fiskeri med flue

Bombarda rig - vejledning

1. monter bombarda på hovedlinen

2. monter en lille perle eller gummistopper på hovedlinen

3. Bind en svivel på hovedlinen

4. Bind et forfang på mellem 2-3 meter

5. Find en flue, som passer til fiskeriet

Bombarda fiskeri med flue
En standard bombarda opsætning. Bemærk hvordan fluen er bundet på forfanget!

Se videoen her under, for at se hvordan du nemt binder din flue fast til dit forfang. Så du kan optimere dit bombarda fiskeri med flue. Loopen for fluen til at bevæge sig mere naturligt. 

Fluefiskeri med bombarda - hvilke fluer skal man bruge?

Når du anvender bombarda fiskeri med flue, er det ikke ligegyldigt med hvilken flue du anvender. Årstiden kan spille en stor rolle, når det kommer til fiskeri i put and take søer. Der er altid undtagelser, og det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at analysere søen.

Put and take fluer til den rigtige årstid

Klassikerne til put and take fiskeri med flue er fluer, som wolly bugger, greger, herning fluen, cat whisker og montana fluerne. Disse fluer er et godt start udvalg at have i grejæsken. Du kan altid udvide, med flere varianter når du måske finder din favorit. Selv om det lyder underligt er det ikke 2 søer som fisker ens. Der kan være flere faktorer, som spiller ind, som lokation, vandkvalitet og søen forhold. 

Fluer til put and take i sommer halvåret

Sen forår og sommer, går fiskene højt. især i morgen og aftentimerne, når insekterne kommer frem. Du kan med fordel anvende skumfluer eller tørfluer. Det betyder du skal være hurtig med tilslag, da du ofte ser fisken nuppe fluen. Teknikken er også en anden. Indspinnigen skal være yderst langsommelig, med mange spinstop. Brug gerne små nymfer. Insektlaverne er klækket og driver rundt i vandet. En nymfe imitere disse insekter. Bemærk at fiskeri med disse fluer kræver en flydende bombarda.

Fluer til put and take i vinterhalvåret

I vinter halvåret går put and take fiskene noget dybere og nogle gange står de helt nede på bunden. Her er en flur, med beads rigtig gode. Beads er et metal hoved, som sidder forrest på fluen. Se billedet ovenfor. Den gør at fluen hurtigere synker ned mod dybet. Her er hidsig indspilning kombineret med spinstop at fortrække. Skift gerne i mellem meget farverige fluer. På et tidspunkt finder du den flue, som trigges fisken til hug. 

Håber at denne artikel om bombarda fiskeri med flue, har givet dig blod på tanden til at afprøve en ny form for fiskeri. Måske skaffe dig potential flere fisk eller udvide dine lystfisker evner.

Du kan købe alt hvad du skal bruge her! 

Husk og følg Fishmania på facebook

Knæk og bræk

uni rigget

Uni rigget et super setup

Med uni rigget kan du klare de fleste put and take situationer.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold