Søg

Isfiskeri – Fiskeri med elektrikerrør

isfiskeri

Fiskeri med elektrikerrør er nemt at anvende, når der kommer is på landets put and take søer. Selv om der er is på søerne, vil fiskene ofte gerne bide. Fiskeri med elektrikerrør gør det simpelt, at fiske med powerbait, trods is på søen. Her kommer en hurtig gemmengang af, hvordan du gør. 

Indholdsfortegnelse

Isfiskeri uden at stå på isen

Det kan være sjovt at is-fiske, men også farligt. Hvis du fisker med elektrikerrør, skal du slet ikke ud på isen. Fiskeri med elektrikerrør er meget mere sikkert end traditionel isfiskeri. 

fiskeri med elektrikerrør
Her ses hvordan man fisker med elektrikerrør. Bemærk røret flyder og følger isen ud i søen.

Sådan kommer du igang - Fiskeri med elektrikerrør

Når du skal isfiske med elektrikerrør, skal du først og fremmst kunne hakke hul i isen. Her kan du bruge en stor kæp eller lign. En mest effektive måde er dog en økse eller en hammer. Husk og få lavet hullet tilpas stort nok, til at fisken kan komme op af det. Elektrikerrør kan købes i de fleste byggemarkeder. 

For 200kr kan du næsten få put and take søen for dig selv!

Som nævnt kan du købe elektrikerrør til isfiskeri, hos de fleste byggemarkeder. Til fiskeri med elektrikerrør skal du bruge følgende. 

  1. Elektrikerrør (installationsrør ø 16mm) 
  2. Samle muffer 
  3. byggeskum
  4. fugemasse
  5. toppen fra en stangholder eller 1 stangholder

Der er ofte ikke særligt mange mennesker, ved de danske søer om vinteren. Har du det rigtige udstyr kan du dog stadig fange fisk. 

Fiskeri med elektrikerrør - at samle dem

Du skal starte med at kommer byggeskum ind i elektrikerrørene. Røret behøves ikke være fyldt helt op, men hellere for meget end for lidt. Skær det overskydende skum væk, med en hobbykniv. 

Fyld lidt skum i et rør og derefter kom din stangholder ned i røret. Husk at fuge efter rundt om stangholderen med en gummifuge. Lad det hele hærde og tørre.

Nu er du klar til at tage ud til søen. 

Fiskeri med elektrikerrør - Sådan gør du!

Fiskeri med elektrikerrør

Før hovedlinen gennem din stangholder. Det er vigtigt at du heletiden holder linen lidt stram. Stil gerne din fiskestang i spænd i en bænk eller lign. Du kan løsne bremsen lidt på dit fiskehjul, så der stadig er lidt modstand på linen Dette er nemmere at styre end hvis du slår bøjlen over og holder linen i hånden. 

fiskeri med elektrikerrør
Klar til at isfiske med powerbait

Kør linen igennem din stangholder indtil flådet sidder fast i stangholderen, eller hænger lige under. Du skal køre flådet op i mellem stangholderen, hvis du vil være sikker på det ikke glider af for tidligt. 

isfiskeri med elektrikerrør
Vægt loddet / flådet hænger lige under stangholderen

Før elektrikerrøret ned til vandet i mens du holder spænding på linen. 

fiskeri med elektrikerrør - isfiskeri

Før elektrikerrøret ud under isen. Når du har en meter igen, drejer du elektrikerrøret en halv omgang og trækker langsomt tilbage. Fisker du med bundrig, vil dette falde til bunden. Du kan også fiske med prop under isen. Er isen tynd kan man se proppen under isen. 

Tips til fiskeri med elektrikerrør

Skal du fiske med elektrikerrør, så sæt ikke flere rør sammen end du kan styre. Efterspænd samlingerne hver gang du føre rørene ud under isen og tilbage igen, så du ikke mister røret. Hvis du ikke vil sidde og holde øje med stangen kan man købe en bidmelder. Jeg lytter dog mest efter lyden af bremsen. Sæt gerne bremsen løs. Slå bøjlen over hvis der er bid og spænd bremsen inden modhug. Har du ikke et bundflåd eller lod, som passer til din stangholder, kan du bruge et synkende bombarda flåd. 

Film om isfiskeri - isfiskeri med elektrikerrør

Det er ikke særligt dyrt at komme igang. Når du først har købt dine elektrikerrør er der mange timers sjov fiskeri i dem. de kan også bruges i søen til dead bait efter gedder. 

 

Fiskeri med elektrikerrør
Tre flotte fisk fanget under isen