Fisk med flydende bombarda på BUNDEN! – Bombarda rig

 Fisk med flydende bombarda på BUNDEN! – Bombarda rig

Brug stop and drop teknikken - bombarda rig

 Et bombarda rig med Stop and drop teknikken er en super effektiv metode til at få af-fisket mere vand, som giver flere fisk! 

bombarda rig

Stop and Drop!

En float-connectorsvivel er the bomb hvis du finder den rigtige dybde. Ved hjælpe af stop and drop teknikken, finder du flere fisk. Montere den på dit bombarda rig. 
Jeg har gået og leget med forskellige opsætninger, på mit bombarda rig. Hvis søen ikke er lige dyb alle steder og man samtidig gerne vil affiske de forskellige springlag kan man bruge Stop and Drop teknik. 

Metoden har jeg nævnt før og kalder for Stop and Drop
Jeg rigger mit bombardaflåd op som gennemløbsflåd. Jeg monterer 3 splithagl i stedet for 2, som jeg plejer. Det første splithagl er på 0,7 -1g og monteres 40-50cm efter krogen og det næste lille splithagl 0,2-0,3g 10cm efter det første. 

Det betyder, at ved aktiv fiskeri fisker jeg i dybden som det sidste splithagl. Ved spinstop synker agnen ned mod dybet, da linen jo passerer frit gennem flådet. På den måde kan jeg hurtigt og effektivt affiske flere dybder. 

Metoden kan være rigtig giftig . Især hvis der er nok rotation i agnen (som er alfa omega) 

Jeg har selv været et smut ude og teste denne opsætning igen. Den virker!

Fiskestang med flex

Metoden????

Opsætningen er den samme, som almindelig et flydende bombarda rig. Der er kun den forskel, at de tre splithagl er en del tungere end ved den normale opsætning. Det tungere splithagl 0,7-1g og efterfølgende to 0,3g splithagl gør, at forfanget synker jævnt mod bunden, mens flådet stadig står i overfladen. Flådet skal nemlig være monteret frit på hovedlinen. 

Stop and Drop Bombarda rig

bombarda rig put and take
Stop and drop bombarda rig - Til put and take fiskeri

Ørreden fra put and take søen, har hele deres liv været vant til at føde kommer oppe fra. Når du fisker med dit bombarda rig, og anvender Stop and Drop teknikken, udnytter vi denne viden. Powerbaiten glider gang på gang ned gennem vandsøjlen. Dette simulere et stykke foder fra ørreddammen. Med masser af spinstop og pauser, er der nærmest dømt fangstgaranti. Husk lige at forme powerbaiten rigtigt. Det er vigtigt at skifte powerbaiten, hvis der ikke sker noget efter 15-20 minutter. Husk at affiske hele søen indtil du finder fiskene.  

bombarda flåd

Se den komplette bombarda guide her!

Udover den lange kaste-radius, kan metoden fiskes uhyre langsomt, alt efter fiskenes humør. Man kan kaste langt ud i søen og forsøge sig med hyppige pauser, for at lokalisere hullerne eller stimerne af fisk.

Avatar

Mads Ramshøj Stentoft

9 Comments

  Avatar
 • Nogen specielle farver på powerbait , som er effektive i denne varme og på den nævnte metode. ?

   Avatar
  • Hej Henrik

   Det er helt forskelligt fra sø til sø, men jeg anvender som regel sort, gul, orange og regnbue farverne 🙂 Formen er næsten den vigtigste hvis det fiskes aktivt.

 • Avatar
 • Tak for svar.
  Du skriver ydermere, husk lige at forme baiten rigtigt…
  Hvordan er det lige 🙂 til denne fiske form…

 • Avatar
 • Hej Mads.
  Afgiver du line under dit spinnestop så baiten nemmere kan droppe?
  Jeg har netop afprøvet teknikken i dag med en enkelt fangst. Jeg brugte haletudseform på baiten. Er det den du anbefaler?

   Avatar
  • Hejsa

   Mankan gøre begge dele. Der er bedst frigang hvis du giver fri line, men det burde ikke være nødvendigt. Formerne er forskellige, men haletudsen er en af favoritterne.

 • […] Stop And Drop […]

 • Avatar
 • Hej
  Jeg bor på Færøerne og her har vi en del søer med fjeldørreder, ville denne metode virke på dem ?, eller har I nogle gode forslag, så er jeg åben.
  Vi kan ikke købe UL grej heroppe.
  Spændt på at hører fra jer .
  Vh. Frank

   Avatar
  • Hej Frank. Stop and drop teknikken er primært i til put and take. Måske dette kan virke med regnorm. Ellers er små blink eller flue nok vejen frem. Har selv fanget fjeldørred på spinner på Færøerne.

   Mvh Fiahmania Denmark

 • […] kender alle til de almindelige bombarda flåd, som kommer i mange afskygninger. De synkende bombarda flåd er rigtig gode til at få din agn […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.