Søg

POP din skalle med et Hair rig!

Fiskeguide

Hair-rig der virker

Når der alligevel ikke sker noget ved stængerne, kan man bruge tiden på at binde nogle hair-rigs. Hair-rig er det primære rig man bruger til karpe og størfiskeri.

teamfisker

Klokken havde slået lidt over middag og fiskeriet var gået i stå. I 2 timer havde bid-melderen ikke sagt et kvæk. Brian Pedersen fra Team By Sass havde dog et es i ærmet. 

Brian greb min UL pind, med påmonteret flåd og krog. Han nappede et stykke brød fra sin halvlune pizzasnegl og gik et stykke væk. Efter et par minutter kom Brian retur med et par sprællevende skaller i hånden. De kom ned i en spand med vand. Brian kiggede op og jeg kunne se, at han havde planer. 

Størfiskeri

Tricket mod de forsigtige fisk!

Fiskene var meget forsigtige den dag. Bid-melderen nåede knap at reagere før fisken havde spyttet agnen igen – så noget måtte der gøres. Brian smed sin moderniseret skalle-rig ud i søen. Der gik ikke længe før der var bud efter agnen. Fisken havde nærmest kroget sig selv og Brian skulle blot løfte op i stangen før bremsen hvæsede af ham! En fuldfed flot fisk kom i slyngen. Dette måtte klart være en af de flotteste stør jeg har set. Brian var godt tilfreds. En flot Veluga på omkring de 20 kilo poserede lige til et billede inden den røg tilbage i suppen. 

Skalle på POP-up! Hair-rig...

hair rig

Støvsuger-fisken cruiser langs bunden og følger de gode duftspor. Er fisken forsigtig spytter den agnen med det samme, hvis den mærker modstand. Der er stadig håb trods forsigtige fisk. De fleste kender til POP-up boilies og de kan også være yderst effektive. Det lille trick går i alt sin enkelthed ud på at montere en pop-up boilie sammen med skallen på sit hair-rig. Hvorfor dog det? Jo den flydende duftbombe mindsker modstangen i agnen. Når støren så kommer tøffende, som en lydløs nilfisk, suger den let og ubesværet agnen op i munden. En god skarp krog sikrer at prikke fisken, hvis blyet ellers er tungt nok. POP-up setuppet laver både mindre modstand i agnen og løfter agnen en smule op fra bunden.  

Hair rig

Fremgangsmåden er simpel. Der anvendes et simpelt hair-rig. Man skærer hovedet af skallen. Først sætter man sin pop-up boilie på boilienålen og derefter igennem fisken så nålens spids kommer ud af munden. Man trækker det hele på hair-rigget, så boilien er godt klemt ned i fisken og ind med sin boiliestopper. Man kan med fordel anvende en dip og lade den søppe i et par sekunder. 

hair rig

POP-up boilies findes i et væld af farver, smage, dufte og størrelser. Det er bare at prøve løs indtil du finder det, der virker for dig. Husk at sætte dig ind i søens regler før du kaster dig ud i at fiske med fersk fisk.  

størfiskeri

Stør for begyndere!

Modhugget skal være “blødt”, og altså ikke som en gedde, men bare løft op i stangen i en flydende bevægelse med lidt fart på. Husk at stramme linen op inden. Du er ikke tvivl, hvis der er fisk på! HUSK at sætte dig ind i søens regler, inden du fisker.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold