Søg

En Teamfiskers bekendelser vol II. Jagten på fiske bilen!

Kildeørred

Teamfisker vs. Lystfisker/ Fiskebilen er på vej

Fiskebilen er nok noget de fleste ønsker at støde ind i, men for nogle er det mere reglen end undtagelsen.

Der er ikke noget bedre end lyden af en sms bippe ind fra den lokale fiskepusher. Nu er fiskene på vej, står der! Grejet bliver pakket og kører straks mod destinationen. Det tager som regel aldrig længe, før der ligger 10 styk på breden. De bider på alt, men skriver altid de er taget på samme agn.”

Det kunne da også være fedt at få beskeder fra fiskebilen og ellers bare plyndre den nærmeste put sø, så alle middelmådige fritidsfiskere kommer dagen efter og inkasserer den sædvanlige nulbon. Eller ikke. Jeg har aldrig kørt dagen der på efter en større udsætning, ihvertfald ikke med vilje. Det skulle højst være dagen efter, hvis det var en specialart jeg manglede på cv’et. Faktisk er det slet ikke noget jeg tænker på, når jeg pakker grejet. Det burde man vel ikke som rigtig lystfisker? 

put and take fiskeri
Indbringende dag hos Gunderup sidste år. Og nej, det var utroligt nok ikke efter en udsætning.

Jagten på fiskebilen

Vi ønsker jo alle at fange fisk på vores ture, eller de fleste af os. Jeg gør! Men jeg ville personligt ikke hænge min person ud ved at plastre facebook til efter jeg har tømt den lokale pyt efter en udsætning, og derefter føle mig som en helt. Det viser jo intet om, hvor dygtig man er. Flere fisk betyder jo større chance for gevinst. Hvor er moralen i dette “mig, mig mig” samfund. Nej jeg er ikke misundelig. Jeg er mere forarget over, hvordan folk/teams gang på gang bliver forgudet, som kongerne af putten, når man blot er en simpel sofa-fisker og fiskebils-spion. 

Hvor er moralen fra gamle dage, da man hjalp hinanden og snakkede sammen ved søerne, frem for at frembruse sin line tværs over søen, som om man ejede stedet. Det hjælper heller ikke at sø-ejerne har deres interne kamp for at skaffe kunder, ved at offentligøre deres udsætninger dagen der på eller lign. Hvor moralsk korrekt er det at køre bevidst efter fiskebilen. Jeg tænker dog, der er noget galt hvis, man kan ankomme 5min efter fiskebilen har været der. Især når det sker systematisk!

fiskebilen
Ja ja Loch Nees kan også give fisk, trods man ramte en dag uden udsætning! 😛

Sø-ejernes ansvar?

Om det er sø-ejernes ansvar tør jeg ikke sige, men det ville da gavne flertallet, hvis folk skulle køre i blinde hver gang de tog i putten. I stedet ser man en 400kg udsætning og en dag efter, ser man en facebook massakre af hensmidte ørred. Man kunne aftale indbyrdes hvordan promovering af søen skal foregå, så dem der jager fiskebilen ikke udtømmer søen fra de folk, som reelt tager ud og gerne vil have en god oplevelse. 

Feje for egen dør!

Jeg må erkende, at dette også har fundet sted inden for eget regi, men heldigvis har personen/personerne valgt frivilligt at forlade MT, for at fremskynde andre super gode produkter, som er ALT fangende efter udsætninger! Giver lige et skulderklap for den fede indsats. Mon jeg ikke selv bare skal betale det lokale dambrug 500 spir for at tæve en af dammene i en halv time og kalde mig selv kongen. Ja, jeg skriver det måske lidt hårdt. Men det er kun i håbet om, at nogle måske vil tage dette til efterretning, eller bare scrolle videre over de urørlige fiskekonger næste gang de rømmer en sø for laksefisk. Det hele drejes nok tilbage på den kapitalisme, som verden styres af. 

Det handler om penge!

Flere fisk betyder flere salg, som betyder flere penge til egen person. Jeg husker tydeligt, da både den tasmanske djævel og stripper-blinket kom frem. Dælme de kunne fange fisk og helt UDEN facebook! Wow de må have være gode den gang! 

stripper blink
Stripper-blinket som er dansk håndværk og som stadig kan fange fisk

Debat

Der sidder sikkert nogle og griner over dette opråb. Mest af alt var det skrevet for at skabe en debat omkring dette emne, eller om ikke andet oplyse forbrugeren om, hvad det er der foregår. Jeg vil også understrege, at det selvfølgelig ikke er alle teams eller “pro” fiskere som dyrker denne form for narcissistisk kapitalisme. Der findes brodne kar alle steder. Jeg bryder mig bestemt ikke om denne overhængende tendens. I sidse ende er det jo forbrugeren, som lader sig narre af disse fiskekonger og narcissistiske fiskeblogs. 

Jeg håber, at folk vil læse denne artikel med de objektive briller på, og ikke pege fingre, men istedet tage det til efterretning. Måske også et håb om, at flere sø-ejere vil snakke sammen og finde en fælles løsning, som vil gavne de dødelige andre fiskere. Jeg kan ikke klandre de lokale helte for at tage ud og fiske lørdag morgen når der lige er blevet sat 150kg ud fredag aften. Men gør man det hver gang, er det svært for mig at de kaldes LYST-fisker. Så kan vi jo også åbne op for debatten fri fangst?? 

regnbueørreder
En god dag hos Vesthimmerlands Put and Take, som har fri fangst 🙂 Og nej dette var heller ikke lige efter en udsætning...

Husk og følg fishmania på facebook! Og vær med i debatten…

Deltag i debatten nede i kommentarfeltet! 🙂 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold