Søg

Boost din micro-agn med en glas bombarda!

glas bombarda

En glas bombarda er et alternativt bombarda flåd. Det er, som ordet indebærer, lavet af glas. Det forholder sig sådan, at glas kun har den halve vægtfylde under vandet. En glas bombarda vejer altså kun det halve under vandet. Det betyder, at du har en højere kastevægt over vandet, og en mindre modstand under vandet.   

glas bombarda

Glas bombarda er nærmest usynlig

Vi kender alle til de almindelige bombarda flåd, som kommer i mange afskygninger. De synkende bombarda flåd er rigtig gode til at få din agn langt ud i vandet. Til gengæld har de ofte en relativ stor krop, som i sidste ende kan resultere i fisken du aldrig fik. Desuden skaber en synkende bombarda kraftigere trykbølger under vandet, end en glas bombarda.  

Fordele ved anvendelse af glas bombarda

Da glasbombardaen jo er lavet af glas, betyder det, at der ikke vil være en kontrastfarve, som fiskene vil se. Glasset forvrænger kun lyset en smule, og vil derfor næsten være usynlig for potentielle sultne ørred. Ved almindeligt bombarda fiskeri anvender man lange forfang på gerne en stang-længde. Det behøves man ikke når man fisker med en glas bombarda. Fordi den nærmest er usynlig, kan man korte sit forgang ned til et spænd mellem 1-2 meter, ja sågar ned til 50cm hvis glas bombardaen er lille nok. Det betyder, at du også kan anvende denne metode på din spinnestang.   

glas bombarda
4 grams glas bombarda. Kig lige hvor simpelt rigget ser ud.

Hastighed - put and take vs kysten

Der findes glas bombarda i mange forskellige størrelser. Nogle er hurtigt synkende, mens andre er langsomt synkende. Det står ofte skrevet på dem, om de er hurtigt eller langsomt synkende. De langsomt synkende glas bombarda flåd er super gode til langsom indspinning. Brug de langsomt synkende til at fiske med eksempelvis powerbait. De hurtigt synkende er gode til dybere søer, eller hvis du vil fiske med blink. Skal du fiske efter kystens sølv, altså havørreder, så kan du også binde en kystflue på dit forfang.   

Boost din spinbait! - Put and Take

Et almindeligt Spinbait rig kan være super effektivt, men nogle gange skal man bruge mere vægt til at præcisere sine kast. En glas bombarda kan hjælpe dig til at få præciseret dine kast der ude, hvor et almindelig spinbait rig ikke kan nå. Husk at have kontakt med linen og give fri line ved de mindste bump. Kører linen af spolen er der højst sandsynligt en fisk, der har taget din bait. Med glas bombardaen kan du, som nævnt, komme længere ud i søen – men den glasstøbte bombarda har også en fordel mere. Dens lave massefylde gør nemlig, at den har lettere ved at svæve over grøde, eller hvad der nu end måtte være nede langs bunden. Når så fisken hugger, løber glas bombardaen op af linen, og fisken mærker ikke modstand fra den.      

Mirco agn

En glas bombarda kan bringe dine micro agn længere ud i søen, uden at du skaber for meget røre i vandet. Du kan både anvende UL blink / Micro blink og sågar små woblere på dit stealth bombarda rig. Du kan også anvende en flue på dit bombarda rig. Bind gerne fluen fast med en rapale knude, så den kan bevæge sig frit i vandet. Bombarda fiskeri med flue, kan netop også være super effektivt. Så er fiskene meget forsigtige ved put and take søen, så prøv en lille flue. 

bedste bombarda rig til put and take fiskeri
Anvendelsen af glas bombarda - micro bombarda

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan fiske efter din glas bombarda. De her såkaldte mirco bombarda flåd er geniale til at snige sig ind på sky fisk. Du kan bruge disse micro bombarda flåd i put and take søen, åen eller på kysten. Et godt udgangspunkt er, at kan du rigge det op på samme måde som en almindelig flydende bombarda. Det er forholdsvis samme kaste teknik. Er du endnu ikke skarp i at kaste med et bombarda flåd, så kan en glas bombarda også være vejen frem. Dens nærmest usynlige tilstedeværelse gør nemlig, at du kan reducere forfangslængden betragteligt. Du kan læse mere om, hvordan jeg bruger disse små micro glas bombarda flåd her!  Jeg kalder det for UNI-rigget. 

glas bombarda
Flot regnbueørred med en power grub i munden

Man kan købe disse glas bombarda flåd i forskellige størrelser og synkehastighed. De lange tynde er langsomt synkende. Disse langsomt synkende bombarda flåd er foreksempel gode til Spinbait eller fiskeri med gummidyr.

Den korte tykke model er hurtigt synkende. Den hurtigt synkende bombarda er god til fiskeri med blink, gummidyr og generelt til de dage hvor fiskene går dybt. Gør dig selv en tjeneste og køb lidt af hver. Så er du godt rustet til dagens put and take besøg. Når du først har knækket koden, med disse små micro bombarda flåd af glas, så kan de næsten ikke undværes!

Knæk og bræk 

Er du blevet mere nysgerrig omkring bombarda fiskeri?

Her på siden kan du finder en masse om bombarda fiskeri. Du kan både læse om synkende bombarda, flydende bombarda, opsætnings guides til bombarda og en masse andre tips til dit put and take fiskeri. På forsiden kan du finder et kort over landets put and take søer. 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold