Søg

Hidsige ørred Hos Hp´s Fiskesø

UL Blink

Hp´s Fiskesø ved Oddense nær Skive

Ved byen Oddense nær Skive ligger en flot put and take sø. Den hedder Hp´s fiskesø. Fiskeøen har krystal klart vand. Der udsættes dagligt fisk gennem højsæssonen. I søen ved Hp´s fiskesø kan man fange regnbueørred, guldørred, kildeørred og brøddinger. Dette kommer an på sæsonen.

Hp´s Fiskesø åbnede i 2003 og har tidligere været en gammel grusgrav. Der er udsat muslinger og karper, som er med at holde vand kvalitet på et højt niveau. 

Karper skal genudsættes!

Faciliteter ved put and take søen:

Der er toilet, renseplads, køleskab, opholdsrum, fiskebro, læskure, bænke og skraldepande rundt om søen.

Hp´s Fiskesø - Måske Danmarks billigste put and take

Priser på fiskekort og åbningstider:

Åbningstider /priser:

Sommer 1. marts – 31. november06.00-22.00
Vinter 1. december – 28. februarLUKKET

Priser pr. stang:

Betalingen sker med kontanter i konvolut eller mobilepay. Der er ikke nogen vekselautomat.

Mobilepay til nr. 21 76 66 10

Priser på fiskekort:

2 timer  80kr

3 timer 100kr

4 timer 110kr

5 timer 130

6 timer 150kr

OBS: Der er ingen fangst begrænsning, men rovfiskeri er ikke tilladt! Så alt med måde 🙂

Adresse: Andrupvej 12C, 7860 Spøttrup

Med UL blink hos HP´s fiskesø

Jeg ankom til søen kl 08, og begyndte at rigge en stang med UL blink og en bombarda stang med powerbait til. Jeg starter ofte ud med bombarda og powerbait, så det skulle lige have chancen først. Jeg prøvede dog lidt forskellige dybder og powerbait-farver, men uden held. 

UL Blink

Et hurtigt skift til UL blink!

Et hurtigt skift til UL blink og bom, første fisk bed på blinket. Jeg gik videre rundt om søen, mens jeg fiskede. Man kunne tydeligt følge blinket gennem det klare vand. Der var dog en kamp mellem at køre blinket langsomt nok til at ørrederne ville hugge, mod at køre hurtigt nok til at UL blinket ikke sad fast i grøden. Jeg nåede hele vejen rundt om søen uden et eneste hug. Jeg kiggede i grejboksen og fandt et lille rødt og sort UL blink frem fra Akkoi. Jeg var lidt usikker på, om den mørkerøde farve ikke var nok til at trigge fiskene, men den skulle lige prøves af.    

Lundum put and take
3 flotte fisk, kunne ikke stå for det lille UL blink

Så gik det stærkt

Jeg fandt et hjørne med en lille smule aktivitet. Kastede ud og havde følger med de første 3 kast. Prøvede så at kaste det lille UL blink så langt ud jeg kunne. Det kom lige 5-6 meter længere ud end de andre kast. Kunne lige skimte UL blinket i det klare vand, indtil det forsvandt i gabet på en sulten ørred. “Yes man” – første ørred i nettet. Så gik det ellers hurtigt. Inden 15 minutter havde jeg 3 fisk på land. 

Skift skift skift

Fiskeriet gik lidt i stå og fiskene fulgte kun med ind, men bed ikke. Jeg gav dem lige 10 minutters ro og fiskede et andet sted. Jeg skiftede til et sort/gul UL blink og gik tilbage, hvor jeg fangede de første fisk. Kastede ud i søen og begyndte indspinning. Der gik kun 5 minutter før den næste fisk hamrede på blinket! og så gik det hurtigt med fisk nummer 6 og 7 på land. 

regnbueørred
Flot regnbue kom på land

Nyt UL blink på igen

Fiskeriet gik igen i stå. Der var ikke følgere med mere, så skiftede taktik og fandt en synkende bombarda frem. Satte et lille 2,3grams Hobo blink på fra Akkoi. Jeg gik et stykke længere ned langs søbredden. Søen er meget lang og der er en bred grødekant. Den synkende bombarda gav lige de ekstra 20meter, så jeg kunne fiske ud fra grødekanten på modsatte side.

Efter et par kast gav det en godt ryk i stangen, men desværre hoppede fisken af.

Jagten på special fisk hos Hp´s Fiskesø

Jeg kastede ud igen. Godt midt ude i søen kom der igen et hug, og efter en god fight kunne jeg trække regnbueørred nummer 8 hen over netkanten. Eftersom jeg syntes min regnbueørredkvote var nået, gik jeg nu efter søens specialfisk. Min erfaring ved denne sø betød, at jeg vidste cirka hvor de skulle findes. Med kun 30 minutter tilbage, gik jeg mod mit spot. Efter 2 kast kom der et tungt hug, men den smuttede hurtigt. Øv, tænkte jeg, og fiskede videre. 

Så kom hugget

Der skulle heller ikke mere end 10 kast med det lille lyserøde UL blink til, før en fisk huggede brutalt. Jeg kunne mærke, at fisken ruskede med hovedet og fighten var en smule anderledes end den almindelige regnbueørred. Fisken gik dybt og tog ikke de vilde udløb. Tilgengæld kom den med nogle voldsomme ryk. Efter en hektisk fight, kunne jeg ane skyggen af en mørk fisk efter mit synkende bombarda flåd. De velkendte pletter og hvide finner var ikke til at tage fejl af. En flot fuldfinnet brødding kom i nettet! Fisken var ikke den største, men det er for mig ligegyldigt når vi snakker om flotte special fisk. 

UL Blink
Brødding med et UL blink i munden

Brøddingen vejede omkring 1,5 kilo, men havde 100% fulde finner. Jeg beklager det halvfærdige billede, men var sikker på, at jeg havde taget et billede af hele fisken. Det kunne godt ligne en tigerørred på billedet, men de gullige prikker og den rødskærede bug, gør dette til en brødding. Altså en blanding af en kildeørred og en rødding. Opdagede desværre at billedet manglede da jeg kom hjem. Krogen sad solidt placeret i undermunden, så den var ikke smuttet. Tiden var gået og jeg pakkede sammen. En god dag hos Hp´s fiskesø. Klart en put and take jeg kan anbefale de garvede bombardafiskere. 

synkende bombarda rig

Læs mere om fiskeri med bombarda her!

Som nævnt, er et bombarda flåd din forlængede arm til at få små og lette agn, længere ud i søen; små fluer, blink, gummidyr, powerbait osv.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold