Søg

Magiske Munkbro – Munkbro fiskesø

billigt UL sæt

Munkbro fiskesø og dambrug ved Holstebro

Munkbro Fiskesø og dambrug ligger blot et lille stenkast væk fra Holstebro. Put and take søen har sit eget dambrug, som levere flotte fisk til andre søer over hele landet. Munkbrofiske sø er på ca 8000m2 og har også en god børnesø, som gælder børn under 12 år.

Som nævnt er Munkbro fiskesø

ca. 8.000 kvm. og der findes en gangbro langs den ene bred, som  gør den meget mere handicap venlig, derudover er der mange åbne pladser rundt om søen, som gør fiskesøen særdeles velegnet for fluefiskeri.
Hver uge sættes der fisk ud direkte fra dambruget. I fiskesøen kan du fange Regnbueørred, Guldørred, Kildeørred, og Bækørred. Der er stor chance for at få en god fiske oplevelse og måske lidt fisk til fryseren.
Munkbro fiskesø har mange faciliteter, som stor legeplads, bål plads, indendørs rense plads, grill, handicap venligt toilet samt borde og bænke.

Priser og åbningstider hos Munkbro fiskesø

Søens åbnings tider skifter efter sæsonen, så man skal orientere sig på deres hjemmeside eller Munkbro fisksø egen facebookside.

Priserne for fiskekort til Munkbro fiskesø er:

2 timer 110kr

3 timer 140kr

4 timer 160kr

6 timer 200kr

Priser for børne søen.

2 timer 110kr max 2 fisk pr fiskekort.

Kontakt info til Munkbro fiskesø og dambrug

Søen ligger lidt syd for Holstebro

Munkbrovej 15 •
7500 Holstebro
mobil: +45 4057 5519

( Munkbro fiskesø lukket 2021 )

Munkbro fiskesø skulle prøves igen

Det var nærmest et år siden, jeg sidst havde lagt turen forbi Munkbro fiskesø. En halv fridag passede med, at jeg befandt mig på disse kanter igen. Jeg har normalvis godt 100 km til Munkbro fiskesø eller Munken, som den kaldes i dagligtale. 

Munkbro fiskesø og dambrug - ørred
Flot 3 kilos ørred, kunne ikke stå for micro blinket

Ankomst til Munkbro fiskesø

Klokken havde passeret 10, før jeg rundede p-pladsen, som var fyldt med tyske biler. Jeg betalte for min fisketid, og spottede en tom bænk nede langs bagsiden. 2 tyskere måtte rykke lidt, da jeg smed stangtasken hen over bænken. De havde bænken ved siden af, og fyldte bredden med stænger helt hen til den næste bænk. Der skulle være plads til alle, så jeg kunne lige klemme mig ind. Det blev dog skulet lidt til mig, men det gik jo nok. 

Fiskeri start

Jeg kiggede langs bredden og kunne observere, at samtlige stort set fiskede med powerbait, på enten bunden eller i overfladen. Der lå ikke så mange fisk på bredden, så tænke der nok skulle kæmpes for det i dag. Jeg fandt grejkassen frem, og fandt et micro blink frem fra Akkoi. Mens jeg lige stod og spejdede ud over søen, gav det et lille bump i stangen. Jeg gav hjulet en halv hidsig omgang for så at køre uuuultra langsomt igen. Nåede kun lige at sænke farten i 2 sekunder før en fisk klappede til blinket. Mit daiwa ninja hjul høl, mens linen kørte der ud af. Efter en hårdt spændt fight, kom ørreden i nettet! En fin knap 3 kilos ørred fik et gok.

Munkbro fiskesø og dambrug holstebro put and take
Fin fighter på knap 3 kilo

Over middag

Klokken havde slået over 12 og fiskeriet var dødet lidt ud. Jeg skiftede blinket ud med en model magen til bare i en anden farve. Blinket var fra Akkoi i formen Hobo i pink/scale farven. Jeg kastede ud lidt langs bredden. Cirka 5 meter fra kanten rejste der sig en bulb bølge og BANG en sur regnbue havde napset blinket. Sådan, 2 flotte fisk på land. Flemming kom forbi og fiskede med sin fluestang. Vi snakkede lidt imens vi fiskede. Flemming nævnte, at der stadig var pæne guldørred i søen, vi kunne dog ikke se en eneste! Jeg tænkte, at de gik dybt og kastede mit lille 2,3 grams blink så langt ud jeg kunne. 

Jagten på guldfisken

Blinket røg godt 30-35 meter ud i søen og det fik lige 5 sekunder til at synke i. Med Flemming som vidne nåede jeg knap at dreje 2 omgange på hjulet, før stangen krøllede fuldstændigt i bund og linen blev flået af hjulet! Fisken tog 5o meter udløb i en køre uden stop. Jeg kiggede på Flemming og vi blev enige om det måtte være en fejlkrogning! Sådan fighter fisk ikke hvis de er kroget i munden! Fisken tog gentagne udløb flere gange både 30 og 40 meter. Jeg kunne skimte en guldørred for enden af linen. Da fisken kom inden for synsfeltet, kunne vi se, at den reelt havde taget blinket, som sad kroget i undermunden! Så kom der ellers sved på panden, for mistes skulle den ikke. Jeg måtte bare håbe på, at den lille tynde enkeltkrog kunne holde til presset, inden fisken fik rystet den af sig. 

Guldørred fra munkbro fiskesø og dambrug ved holstebro
Flot fuldfinnet guldørred

Guldørred eller albino

Efter en enestående fight kunne jeg glide fisken ind over netkanten! Yes, udbrød jeg! Og sikke en skønhed. Trods det at jeg ikke er meget for denne forvoksede guldfisk, var der noget over denne. Den mindede mest om en guldørred i en albino version! Krogen var solidt sat i underkæben, så den skulle nok have blevet der. Glæden var enorm. Med citrongul ryg og en marmor-hvid bug, var dette en af de flotteste guldørred vi havde set. Tyskerne kom nu nysgerrigt over, og vi fik lige udvekslet nogle ord, inden de også gik over for at skifte taktik.

Afslutning på turen

Med kun en lille time tilbage, skulle jeg lige se om jeg kunne nappe en fisk mere til at slutte på. Trods jeg var fuldt tilfreds med dagens guldtrofæ. Der var igen blevet lidt stille omkring søen, så jeg skiftede farve igen til et sort/grønt mikroblink. Gik igen langs kanterne og fiskede skråt ud i søen. Der skulle heller ikke mange kast til, før den næste fisk havde bidt sig fast i micro blinket. Med 30 minutter igen og 4 fisk med en snitvægt på 3 kilo, var armene ikke til at få ned, men der skulle jo lige fiskes de sidste 30 minutter.

Munkbro fiskesø

Tiden gik og det lykkedes lige at få dagens femte fisk på land. Jeg pakkede sammen og kørte hjem af med et fiske-minde, som ikke lige bliver glemt forløbige. Munkbro fiskesø leverede igen varen og turen må snart gå dertil igen. Trods søens lidt mørke vand kan fiskene altså fint se og hugge på blinkene 😉 

billigt UL sæt
Dagens trofæ fisk

Hvis du vil læse mere om UL fiskeri så klik her! Har du endnu ikke købt dit UL sæt er der også hjælp at hente. Jeg har testet lidt fiskestænger og du kan læse dommen her ->  UL fiskeri på budget!

Knæk og Bræk derude

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold