Mad med røgsmag på kuglegrill - Varmrøget laks på menuen?
Varmrøgning på kuglegrill
Den hurtige metode
- Anvend den ønskede mængde briketter i grillstarteren. Vær opmærksom! De fleste røgopskrifter kræver nemlig lav eller middel varme. Du bør derfor nøjes med at fylde grillstarteren med den mængde grillbriketter, der giver den ønskede temperatur i grillen. En tredjedel eller halv grillstarter burde være nok, men prøv dig frem.
- Læg 2-3 optændingsblokke ned på kulristen i bunden af grillen og tænd dem. Sæt derefter grillstarteren på kulristen over optændingsblokkene. Briketterne er klar til brug, når flammerne er nået op over de øverste briketter i grillstarteren.
- Hæld forsigtigt briketterne ud på kulristen efter den ønskede grillmetode – Skal det være direkte eller indirekte varme. Tilføj røgflis på de optændte briketter, direkte på risten eller i en røgboks, som stilles på risten. Læg grillens låg på og åbn både top- og bundspjæld. Grillen er klar, når du kan se hvid røg, som begynder at sive ud af topspjældet.
- Læg nu maden på risten, og læg hurtigt låget på igen. Åben topspjældet halvt og placer låget, så spjældet sidder på modsatte side af den del af risten, hvor du har placeret røgtræet. Så trækkes røgen henover maden og ud af spjældet. Bemærk at bundspjældet skal altid stå helt åbent, når du griller og røger-.
- Tilbered maden ifølge opskriften. Maden er klar, når den ønsket kernetemperatur er nået.
Tip! Ønsker du at regulere varmen i din kuglegrill, kan du fjerne eller tilføje briketter. Du kan også sænke temperaturen ved at sætte foliebakke med vand på risten. Man kan forlænge ved at bruge isblokke.
Indeholder reklame
Varmrøgning på kuglegrill -Den langsomme metode
- Lav to rækker med briketter i en halvbue langs kanten af grillen på selve kulristen. Jo længere halvbuen er, jo længere kan den brænde. Læg briketterne helt tæt sammen, så de lapper over hinanden. Læg så to rækker mere oven på de første, og læg til sidst chunksene i en række oven på briketterne i den ende, hvor du ønsker at placere de optændte briketter. Husk og fugte grillchunks inden brug.
- Kom 10-12 briketter i grillstarteren og tænd dem (følg beskrivelsen ovenfor). Sæt en alubakke på kulristen ved siden af halvbuen og fyld den ¾ op med vand. Når briketterne er klar, bruger du en tang til at lægge dem forsigtigt over i ”forenden” af halvbuen (hvor de fugtige chunks også ligger) helt tæt op ad de utændte briketter samt chunks. Tøm grillens bund for aske, og åben bundspjældet helt.
- Sæt grillristen på plads, luk låget på grillen og juster topspjældet, så det er halvt åbent. Varm grillen op til temperaturen er 120-150 grader.
- Læg kødet på den del af grillristen, hvor der er indirekte varme – altså ikke direkte over briketterne. Kom hurtigt låget på igen. Åben topspjældet halvt og placer låget, så topspjældet sidder på modsatte side af den del af risten, hvor du har placeret røgchunks. Så trækkes røgen henover maden og ud af spjældet.
- Tilbered maden ifølge opskriften. Maden er klar, når den ønsket kernetemperaturen er nået.
Varmrøgning på gasgrill
- Åben grillens låg, tænd for gassen og vent 2 sek, så gassen er nået gennem slangen.
- Tænd nu for brænderne og indstil varmen på grillens regulerings knapper. De fleste røgopskrifter kræver middel eller lav indirekte varme, så klargør grillen til dette. Vil du røge din mad ved lav temperatur & langsom røg , skal temperaturen indstilles til ca. 110 grader (tænd evt. kun den brænder, der er direkte under røgtræet).
- Læg røgflis i gasgrillens indbyggede røgboks. Har grillen ikke en indbygget røgboks, kan du placerer en universal røgboks eller flisen direkte på risten. Røgflisen skal altid placeres direkte over en tændt brænder, så flisen antændes. Sæt låget på og vent til, at hvid røg siver ud af grillen.
- Grillen er klar til røgning, når den hvide røg siver ud af grillen. Ved low & slow-røgning skal man løbende lægge mere røgflis på risten eller genopfylde røgboksen.
- Læg maden midt på grillristen over den utændte brænder (ved indirekte varme). Luk låget så hurtigt som muligt og tilbered maden, efter opskriftens foreskrifter.
Fiskeri efter hornfisk – Her fanger du dem 2024
Fiskeri efter hornfisk – Hvor fanger jeg hornfisk – Se kortet Se indholdfortegnelsen over fiskepladser, sæson for hornfisk og hvordan man fanger hornfisk her under.
Sådan fanger du flere regnbueørred!
Regnbueørred er den mest traditionelle fisk, når det kommer til dansk put and take fiskeri. Den er nem at opdrætte og smager rigtig godt. Her
Nem lækker ørredsalat
Koldrøget ørredsalat, som er simpel og nem! Opskrift Opskrift koldrøget ørredsalat Tid: ca. 30min Kom den koldrøget ørred på et spækbræt og fjern de sidste