Kom den koldrøget ørred på et spækbræt og fjern de sidste ben i midten af filen. Mærk med en finger hvor de stikker op. Fjern dem med en pincet. (Kan også være de er blevet fjernet)
Frigør kødet fra skindet, men en god kniv. Hak fisken i små stykker.
Find en skål og kom de hakkede stykker i.
Tilføj lige meget cremefraiche og mayonnaise (Man kan også nøjes med halv mayonnaise)
Hak en hel bundt frisk dild og en hel bundt purløg (kan evt. nøjes med et halv bundt purløg)
Tilføj 1-2 tsk. Citronsaft
Lidt salt og peber og rør godt rundt.
Lad den trække i minium 10min i køleskabet.
Hak et rødløg til at drysse oven på efter behov. Kan også undlades.
Nyd den lækre ørredsalat på et stykke rugbrød eller ristet franskbrød. Det smager himmelsk!
Ekstra pift hvis man ønsker det:
Steg bacon til det er godt sprødt og lad det dryppe af. Hak Baconen til smulder og drys det hen over ørredsalaten.