Den bedste opskrift på hornfisk, fra en rigtig lystfisker!
Hornfisken er en undervurderet spisefisk! Se den lækre opskrift her!
Sådan laver du hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber
Hornfisk:
Rør mel eller rasp sammen med salt og peber. Skær fiskene i mindre stykker, og vend stykkerne i melet.
Smelt smørret på en pande. Steg fiskestykkerne 3-4 min på hver side, til de grønne ben kan ses i kanterne. Servér straks fiskene sammen med tilbehøret.
Tilbehøret til hornfisken:
Skrub kartoflerne med en børste eller skuresvamp til de er rene, og kog dem i saltet vand ca. 10-15 min. Hak spinaten groft, mad og skær rabarberne i tynde skiver.
Smelt smørret på panden, og kom kartoflerne på sammen med spinaten (obs: bruger du babyspinat eller kørvel, skal det først på panden umiddelbart lige inden servering,de det ellers klasker den sammen). Sauter retten i 5 min, og kom så rabarberne ved. Rør rundt, og klip evt hyldeblomster ud over panden. Rør kort rundt igen og slut af med lidt groft salt.
Lækker opskrift på hornfisk - TIP: Rabarber og hyld er et super godt supliment til retten.
Ingredienser til opskrift med hornfisk
200 g spinat / kørvel
25 g smør
2 stængler rabarber
4 skærme hyldeblomster
salt
Hornfisk:
1 dl rug- eller boghvedemel (evt Panko rasp hvis man vil kræse lidt)