Søg

Find den bedste rygeovn til fisk – 25 bedste rygeovne

bedste rygeovn til fisk

Stor købsguide over de bedste rygeovne og røgeovne til fisk og kød

Find rygeovn og røgeovn på tilbud

Tilbered de lækreste retter med en rygeovn. Med den rette røgeovn kan du nemt lave dit eget røget bacon eller fisk. Er du lystfisker, hvorfor så ikke gå hele vejen og spar penge ved at selv ryge dine fisk, kød eller grønsager. 

Indholdsfortegnelse

Røgeovn til koldrygning

Skal du koldryge, så kig efter en rygeovn, som kan holde en konstant temperatur. Her vil du ikke kunne nøjes med en grill/kombi røgovn. Her kan udendørs temperaturen også spille ind. Her under finder du et udvalg af de bedste rygeovne. Se udvalgte røgeovne og rygeovne fra Orange County Smokers , Borniak, Muurikka og Broil King.

Røgeovn til varmrygning

Skal du varmryge, så behøves du ikke være så kritisk, når det kommer til at vælge en røgeovn. Røgeovn fra Orange County, Anholt røgeovn og en Kasper røghat er perfekt til varmrygning. Læs mere om kuglegrill og varmrøgning her

Indeholder reklame

Læs mere om rygeovne, samt kold og varmrygning under de 25 bedste rygeovne

Fortsættes under de 25 bedste røgeovne…

Se de bedste 25 rygeovne og røgeovne til lystfiskeren og jægeren

Quick guide til rygeovn

Hvor længe tager det at ryge mad?

Hvor lang tid det tager at ryge mad, kommer an på om der er tale om varmrygening eller koldrygning.  Varmrygning tager oftes kort tid fra 30 min til et par timer. Koldrygning tager oftes flere timer. 

Kan jeg bruge min grill til at ryge i?

Man kan godt ryge sin mad på en almindelig grill med gas eller kul. Her til er en kuglegrill helt klart bedst. Hvis du vil have det bedste ud af at ryge din mad, bør du købe en rygeovn. 

Hvilken rygeovn skal jeg vælge?

En af de bedste rygeovne er en elektrisk rygeovn fra Orange County Smokers ES1 røgovn. Med denne lækre kompakte elektriske røgeovn sikre at du kan holde en konstant temperatur og røg cirkulation under tilberedningen af dine fødevare.

Hvordan laver man en rygeovn?

Man kan godt selv bygge en rygeovn. Man kan lave et rygeovn/ røgskab af et gammelt køleskab. Denne løsninger er bedst til koldrøg, med røgkanon. Nogle bygger rygeovne i mursten, så den kan holde til at varmerygning. 

Hvordan ryger man i en rygeovn?

 
Vil du lave en koldrøgning må der maks være en temperatur i rygeovnen på 25 grader. Vil du lave en varmrøgning kan temperaturen gå helt op til 80 grader. Indenfor varmrøgning er der 2 muligheder, hvor man lave  “mellemvarm” rygning eller “halvvarm” rygning. Dette foregår ved 25-45 grader.

Hvor kan man købe røgsmuld?

Du kan købe røgsmuld til din rygeovn eller røgeovn i nogle byggemarkeder, slagter eller den lokale forhandler af fiskegrej og jagt udstyr. Find forhandler af røgsmuld her. 

Hvilken rygeovn er bedst til nybegyndere

Du skal være opmærksom på hvor god din nye røgovn er til at holde temperaturen. Køb en rygeovn, so opfylder dine krav til hvad du gerne vil ryge. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en rygeovn?

Det er vigtigt at finde ud af havd det er du vil ryge. Vil du gerne ryge fisk, så gå efter en røgeovn, som også kan koldryge. Man kan også koldryge sit eget bacon og skinke. Vil du bare tilføre smagen af røg til dit mad, kan du fint nøjes med en rygeovn, som kun kan varmryge. 

Top 5 bedste rygeovne og røgeovne på budget - vores udvalgte

Rygeovn til fisk

Der findes mange forskellige rygeovne til fisk, men skal du have en rygeovn med på fisketuren, så køb en Kasper Røghat. Med en Kasper røghat kan du nemt varmryge din fangst. Medbring blot røgsmuld og sprit. 

Fisk som er gode til røgeovn

Der findes utallige fiskearter, og man kan ryge de fleste. Der er dog nogle fiskearter, som er særdeles gode til rygning i ovn. Fisk som makrel, laks og ørred, er noge gode til fisk til varmrygning, da de er meget fede i kødet. Fedet smelter ved den høje temperatur og giver smag under rygningen.  

Vil du koldryge kan jeg anbefale fisk som torsk, laks, ørred og helleflynder.

Hvilket røgesmuld, træpiller eller røgeflis skal jeg bruge?

Røgesmuld

  • Brænder langsommere end træflis
  • Fåes i en fin og en grov variant
  • Velegnet til koldrøgning
  • Anvendes tørt
  • Grov kan bruges i en Kasper Røghat

Røgeflis

  • Har en kort brændetid og er derfor ikke velegnet til langtids rygning
  • Velegnet til varmrygning på almindelig grill og rygeovn
  • Anvendes fugtigt (Kom i vand ca 30-60min)

Træpiller

  • Lavet af hårdt kernetræ
  • Brænder meget langsomt
  • Gør det let at regulere temperaturen ( Skal bruge rygovn til træpiller)
  • Afgiver meget varme
  • Anvendes tørt

Bedste opskrift på marinerede sild! Super lækkert!