Stor købsguide over de bedste rygeovne og røgeovne til fisk og kød
Find rygeovn og røgeovn på tilbud
Tilbered de lækreste retter med en rygeovn. Med den rette røgeovn kan du nemt lave dit eget røget bacon eller fisk. Er du lystfisker, hvorfor så ikke gå hele vejen og spar penge ved at selv ryge dine fisk, kød eller grønsager.
Indholdsfortegnelse
Røgeovn til koldrygning
Skal du koldryge, så kig efter en rygeovn, som kan holde en konstant temperatur. Her vil du ikke kunne nøjes med en grill/kombi røgovn. Her kan udendørs temperaturen også spille ind. Her under finder du et udvalg af de bedste rygeovne. Se udvalgte røgeovne og rygeovne fra Orange County Smokers , Borniak, Muurikka og Broil King.
Røgeovn til varmrygning
Skal du varmryge, så behøves du ikke være så kritisk, når det kommer til at vælge en røgeovn. Røgeovn fra Orange County, Anholt røgeovn og en Kasper røghat er perfekt til varmrygning. Læs mere om kuglegrill og varmrøgning her
Indeholder reklame
Læs mere om rygeovne, samt kold og varmrygning under de 25 bedste rygeovne
Fortsættes under de 25 bedste røgeovne…
Se de bedste 25 rygeovne og røgeovne til lystfiskeren og jægeren
-
Høj Røgeovn, 120 liter volumen, Galvaniseret
DKK 1.795,00
-
Muurikka Rygeovn til el, 1100 watt
DKK 1.140,00
-
Abu røgeovn incl gratis røgesmuld
DKK 749,00DKK 349,00 -
Abu Garcia Røgovn 2 Brændere – Rygeovn
DKK 499,00
-
Muurikka Nokkela Elgrill 900 W
DKK 794,00
-
Borniak UWD-70, PID styring, Digital røgeovn
DKK 6.495,00
-
Orange County Smokers Rygeovn el, cylinder
DKK 1.921,00
-
Broil King Vertikal Rygeovn Gas
DKK 6.121,00
-
Orange County Smokers Rygeovn el, 3-lags
DKK 1.178,00
-
Røgeovn i træ, 50 x 50 cm. incl. brændekammer
DKK 4.947,00DKK 2.968,20 -
Muurikka Nokkela Elgrill 1200 W
DKK 1.291,00
-
Kinetic smoker – røgovn med 2 brændere
DKK 599,00DKK 229,00 -
Orange County Smokers 1 Lag Rygeovn el
DKK 849,00
-
Anholt Røgeovn
DKK 6.479,00
-
ABU røgovn, stor
DKK 399,00
-
Borniak UWD-150, PID styring, Digital røgeovn
DKK 7.995,00DKK 7.495,00
Quick guide til rygeovn
Hvor længe tager det at ryge mad?
Hvor lang tid det tager at ryge mad, kommer an på om der er tale om varmrygening eller koldrygning. Varmrygning tager oftes kort tid fra 30 min til et par timer. Koldrygning tager oftes flere timer.
Kan jeg bruge min grill til at ryge i?
Man kan godt ryge sin mad på en almindelig grill med gas eller kul. Her til er en kuglegrill helt klart bedst. Hvis du vil have det bedste ud af at ryge din mad, bør du købe en rygeovn.
Hvilken rygeovn skal jeg vælge?
En af de bedste rygeovne er en elektrisk rygeovn fra Orange County Smokers ES1 røgovn. Med denne lækre kompakte elektriske røgeovn sikre at du kan holde en konstant temperatur og røg cirkulation under tilberedningen af dine fødevare.
Hvordan laver man en rygeovn?
Man kan godt selv bygge en rygeovn. Man kan lave et rygeovn/ røgskab af et gammelt køleskab. Denne løsninger er bedst til koldrøg, med røgkanon. Nogle bygger rygeovne i mursten, så den kan holde til at varmerygning.
Hvordan ryger man i en rygeovn?
Hvor kan man købe røgsmuld?
Du kan købe røgsmuld til din rygeovn eller røgeovn i nogle byggemarkeder, slagter eller den lokale forhandler af fiskegrej og jagt udstyr. Find forhandler af røgsmuld her.
Hvilken rygeovn er bedst til nybegyndere
Du skal være opmærksom på hvor god din nye røgovn er til at holde temperaturen. Køb en rygeovn, so opfylder dine krav til hvad du gerne vil ryge.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en rygeovn?
Det er vigtigt at finde ud af havd det er du vil ryge. Vil du gerne ryge fisk, så gå efter en røgeovn, som også kan koldryge. Man kan også koldryge sit eget bacon og skinke. Vil du bare tilføre smagen af røg til dit mad, kan du fint nøjes med en rygeovn, som kun kan varmryge.
Top 5 bedste rygeovne og røgeovne på budget - vores udvalgte
-
Muurikka Pro rygeovn til el 1100 watt
DKK 1.686,00
-
Nordbjerg Røgeovn
DKK 3.479,00
-
Orange County Smokers Rygeovn el, 3-lags
DKK 1.178,00
-
Orange County Smokers Rygeovn el, cylinder
DKK 1.921,00
Rygeovn til fisk
Der findes mange forskellige rygeovne til fisk, men skal du have en rygeovn med på fisketuren, så køb en Kasper Røghat. Med en Kasper røghat kan du nemt varmryge din fangst. Medbring blot røgsmuld og sprit.
Fisk som er gode til røgeovn
Der findes utallige fiskearter, og man kan ryge de fleste. Der er dog nogle fiskearter, som er særdeles gode til rygning i ovn. Fisk som makrel, laks og ørred, er noge gode til fisk til varmrygning, da de er meget fede i kødet. Fedet smelter ved den høje temperatur og giver smag under rygningen.
Vil du koldryge kan jeg anbefale fisk som torsk, laks, ørred og helleflynder.
Hvilket røgesmuld, træpiller eller røgeflis skal jeg bruge?
Røgesmuld
- Brænder langsommere end træflis
- Fåes i en fin og en grov variant
- Velegnet til koldrøgning
- Anvendes tørt
- Grov kan bruges i en Kasper Røghat
Røgeflis
- Har en kort brændetid og er derfor ikke velegnet til langtids rygning
- Velegnet til varmrygning på almindelig grill og rygeovn
- Anvendes fugtigt (Kom i vand ca 30-60min)
Træpiller
- Lavet af hårdt kernetræ
- Brænder meget langsomt
- Gør det let at regulere temperaturen ( Skal bruge rygovn til træpiller)
- Afgiver meget varme
- Anvendes tørt
- Røgsmuld, Bøgeflis, 6mm, 15 kg
DKK 175,00
- Big Green Egg Rygeflis, pekannød
DKK 105,00
- Mustang Pro røgsmuld bøgetræ 3 liter
DKK 33,00
- Muurikka Træflis 550 g, kirsebær
DKK 89,00
- Krydder Røgmix “enebær”, 200 gram
DKK 49,00
- Weber Røgflis til fjerkræ
DKK 55,00
- Muurikka Træflis 550 g, bøg
DKK 69,00
- Weber Røgflis til oksekød
DKK 55,00
Nem og sund opskrift på marinerede sild! Vi kender de fleste de klassiske juleretter, som kommer på bordet til årets julefrokoster. Fiskefilet, frikadeller, flæskesteg med rødkål og nok