Bedste opskrift på marinerede sild! Super lækkert!

Bedste opskrift på marinerede sild - Nem opskrift

Nem og sund opskrift på marinerede sild!

Indeholder reklame

Vi kender de fleste de klassiske juleretter, som kommer på bordet til årets julefrokoster. Fiskefilet, frikadeller, flæskesteg med rødkål og nok vigtigst af alt sild i alle afskygninger. Marineret sild er næsten en tro tradition ved landets julefrokoster. De fleste vælger nok at købe marineredet sild frem for hjemmelavet hos supermarkedet eller den lokale fiskehandler. Mange tænker det er besværligt at lave marineredet sild, men faktisk er det ret nemt og simpelt. Det er ikke særligt krævende når spegesildefileterne er udvandede. Du kan spegesildene hos fiskehandleren eller supermarkedet. Er de ikke allerede fileterede, så kan du få fiskehandleren til at gøre det for dig, hvilket nok er det nemmeste.

Sådan udvander du nemmest sild

Gå ned til din fiskehandler og køb islandske eller norske saltsild. Her får man nemlig store og fede sild, som er væsentligt større end de danske sild.

Det er vigtigt, at de er gammeldags modnede, så har de nemlig ligget i salt på tønde i et halvt til et helt år. Det betyder at sildene bliver de helt faste i kødet.

Idag bliver der snydt meget med marinerede sild, fordi der findes en langt billigere måde at lave sild på. Man tilsætter sildene nogle enzymer og e-numre, som kemisk modner silden. Det betyder man kan lave en sild på kun seks uger. Desværre bliver silden meget blød af denne proces og kan virke helt smattet. Man kender det måske fra de allerbilligste glassild som man supermarkedet.

Når man har købt sine saltsild, skal de udvandes derhjemme. Det betyder helt simpelt, at sildene lægges i vand. Her skal sildene ligge i 24 timer. Vil man gøre lidt ekstra ud af det, så skift vandet cirka hver sjette. time.

Et gammelt husmorråd er, at ligge sildene i enten sødmælk eller kærnemælk. Det skulle angiveligt gå ind og få sildene til at sætte sig og give noget fedme.

Når sildene er udvandet, skal de fileteres, og man trækker skindet af.

Hvis man ikke selv kan dette kan man ofte få fiskehandleren til at filetere de saltet sild.

Når udvandings processen er nede på halv tid. Så der er 12 timer tilbage, så skift vandet cirka hver fjerde time, og slut af med en time i kærnemælk eller sødmælk.

nem silde marinade - marinerede sild sundt og nemt

Nem kogelage til marinerede sild

Nu er det tid til at lave sin egen kogelage til sildene. En god grundopskrift på kogelage er ganske simpel: lige dele vand, lagereddike og sukker.

Sådan gør du

Almindelig silde marinade – til marinerede sild

1.                                       Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter ned.

2.                                       Enebær, gran, evt. Aalborg Akvavit og løg tilsættes lagen.

3.                                       Lagen hældes over silden og syltes på køl i minimum 24 timer

4.                                       Serveres  evt ,med friske løgringe og dild.

Sild i karry marinade – Bedste karrysild!

1.                                       Karryen ristes let i en gryde

2.                                       Eddike, sukker og vand tilsættes og lagen koges op.

3.                                       Gryden tages af varmen og laurbær, løg og peber (og chili) tilsættes.

4.                                       Lagen nedkøles til stuetemperatur, og hældes over sildene

5.                                       Sildene syltes på køl i minimum 24 timer

6.                                       Serveres med hjemmelavet æggesalat eller med løg og æbler i tynde skiver .

Krydderi til marinerede sild

Man kan vælge at krydre de marinerede sild på 1000 forskellige måder med forskellige krydderier, men jeg valgte at gøre det enkelt og klassisk med laurbærblade, hele nelliker og sorte peberkorn. Man kan tilsætte en smule vand hvis, hvis man ikke bryder mig om den skarpe eddikelager, men prøv at smage til og juster så balancen mellem surt og sødt, så de passer til dine smagsløg.

Serverer gerne de marinerede sild på godt rugbrød sammen med en hjemmelavet karrysalat.

Opskrift på marinerede sild - Ingredienser til marinerede sild

Marinerede sild

Nem lækker opskrift på marinerede sild lavet på saltede sild(spegesild), som først udvandes, inden de bliver marinerede.

Antal personer: 6

Ingredienser

3½ dl eddike

3½ dl sukker

½ dl vand

2-3 laurbærblade

15 sorte peberkorn

5 hele nelliker

6 udvandede og fileterede spegesildefileter

1 rødløg

marinerede sild, karrysild, stegte sild opskrift bedst

Derfor skal du spise sild!

Hvorfor er sild sundt?

Mange magre fisk er sunde på grund af deres lave indhold af fedt, men man bør bestemt ikke gå udenom de fede fisk som fx sild.

Sild er en af de fisk som er fyldt med de sunde omega-3-fedtsyrer, som i den grad er med til at sætte din forbrænding i vejret. særligt, hvis du samtidig sørger for regelmæssigt at få pulsen i vejret.

Derudover er sild fyldt med D-vitamin. D vitamin har vi særligt har brug for i de mørke og kolde måneder, hvor dagene er kortere.

Sild er godt for dit helbred

Det høje indhold af D-vitamin i sild er bl.a. med til at styrke dine knogler, tænder og dit humør. Sildens fedt består nemlig primært af sunde fiskeolier, som både er med til at lindre blodpropper og gigtsmerter. Det er altså de sunde omega-3-fedtsyrer, der sænker dit blodtryk, idet fedtsyrerne er med til at åbne de kalium-kanaler, som udvider vores blodårer.

Sild er godt til hjernen!

Noget, som fede fisk, og altså bl.a. sild, er rigtig godt for, er din hjerne. Og det gælder altså særligt ved julefrokostbordet, hvor de våde varer ofte består af øl og snaps. Studier har tidligere vist, at store mængder alkohol skader hjernen.  Ved et alkoholmisbrug kan man ovenikøbet være så uheldig at blive ramt af demens. En undersøgelse fra Loyola University Chicago Stritch School of Medicine og University of Kentucky viser, at de sunde omega-3-fedtsyrer netop beskytter mod betændelse i hjernen. Det er ofte betændelse i hjernen, som forårsager demens. Vil du beskytte hjernen, så bør man altså ikke holde sig tilbage med at spise sild og andre fede fisk, som ørred eller laks. Både til julefrokosten og ved middagsbordet.

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold