Søg

Husk afkrogningsmåtte til catch and release

Størfiskeri afkrogningsmåtte

Vælg den rigtige afkrogningsmåtte

En afkrogningsmåtte er et super vigtigt redskab, da den skaber større sikkerhed for fisken, hvis man dyrker catch and release. 

Er man til stør eller karpefiskeri er en afkrogningsmåtte en af de vigtigste redskaber, da man undgår at skade fisken, når den håndteres på land. 

Driver man generelt catch and release fiskeri, er en afkrogningsmåtte et must, hvis man ikke afkroger fisken i vandet. 

afkrogningsmåtte stør og karpefiskeri

Hvorfor bruge en afkrogningsmåtte?

Afkrogningsmåtten sikre at fisken ikke berøre jorden og der ved minimere risikoen for skader. De fleste fisk er beskyttet af et slimlag, men håndtere man fisken med tørre hænder eller direkte på jorden er der stor risiko for at man beskader fiskenslimlag. Det kan sammenlignes med en svær forbrænding, som fisken har svært ved at genopbygge. Der vil ofte dannes svamp og fisken vil tilsidst dø. Dette ses ikke direkte efter håndteringen, men vil ofte ske de efterfølgende dage. 

Indeholder reklame 

Hvordan bruger du en afkrogningsmåtte?

Det siger mest sig selv, men der er faktisk lige et par ting man skal være klar over. 

Det er vigtigt at afkrogningsmåtten er fugtig i det øjeblik fisken skal op på den. Tænk hvis nogen lagde dig på en tændt kogeplade. Så fugt den lige inden brug, og især i sommerhalvåret er dette vigtigt. Ofte vil vandet fra vejeslyngen være nok, men det er altid en god ide. Nogle har en spand med vand med til dette. 

Alt efter hvad du fisker efter skal afkrogningsmåtten kunne rumme hele fisken.  Fisker du efter stør skal måtten altså kunne rumme hele fisken, ellers må fisken håndteres i vandet, hvilket den også har bedre af. 

Tre bud på en god afkrogningsmåtte

Savage Gear afkrogningsmåtte

Savage Gear Unhooking Matt – Let og nem afkrogningsmåtte til den seriøse catch and release fisker – Kan også benyttes den som pude eller siddeunderlag mellem fangsterne!

• Med påtrykt målebånd

  • 120x65cm
lystfisk.dk
Savage Gear afkrogningsmåtte FØR 299,- NU 229,-

SFG Stør Unhooking Mat - Afkrogningsmåtte

Special designet mega afkrogningsmåtte til størfiskeri – men kan selvfølgelig også anvendes til andre fiskearter i størrelse XXL. Afkrogningsmåtten er produceret i robuste materialer, der er ikke skader fisken under afkrogning og håndtering. 

Størrelse: L: 205cm B: 80cm

fiskegrej.dk
SFG afkrogningsmåtte FØR 699,- NU 499,-

Ifish Afkrogningsmåtte 2 i 1

Her er Afkrogningsmåtten lavet, som en 2 i 1 løsning, da den også kan anvenden som vejeslynge. Afkrogningsmåtten kommer med et stort let aflæseligt på trykt målebånd. Måtten lavet i skånsomt materiale, som skader fisken mindst muligt. Hvilket er et must når man gerne vil genudsætte sine fisk.

Hele 140cm lang med med på trykt målebånd.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold