Søg

Vælg den bedste bidmelder (2024)

bidmelder til karpefiskeri - bidmelder til størfiskeri bedste

Hvilken type bidmelder skal jeg vælge

Hvad er en bidmelder?

Artiklen her tager dig igennem anvendelsen af forskellige elektroniske bidmeldere, som anvendes til fiskeri. 

Er du til passiv fiskeri og gerne vil nyde udelivet uden at skulle holde øje med fiskestangen hele tiden, så er en bidmelder et must. Der findes et hav af forskellige bidmeldere. Man kan få det helt almindelige med klokke på stangspidsen til de mere high tech der bipper når du har bid. Nok er den alminde klokke på fiskestangen nok den billigste løsning, men den har en række ulemper. 

Indeholder reklame

Bidmelder klokke

Selvom bidmelder klokker er billige, kan de også blive irriterende i længden. Den er meget følsom overfor vind og vejr, plus den larmer hver gang du har kontakt med fiskestangen. Får du bid har du ofte ikke tid til at tage den af og du må fighte fisken med klokken på fiskestangen. 

Traditionel eletronisk bidmelder

Den elektroniske bidmelder er en bidmelder, som man sætter fast på sin stangholder, også kaldet en bankstick eller rodpod. Disse bankssticsk/rodpods kommer med et universal gevind, som passer til de fleste bidmeldere. Man ligger fiskestangen i mellem tårnene på bidmelderen, så linen røre ved det hjul der sidder i midten af bidmelderen. Når fisken hugger og rykker i linen, vil linen få hjulet til at rulle på bidmelderen og den vil give en lyd fra sig. På den måde behøves man ikke holde øje med sin fiskestang hele tiden. Nogle bidmeldere kommer endda med en receiver, som man kan have i lommen. Nogle modeller af bidmeldere, der er med receiver kan række op til 200m. Dog anbefales der ikke at gå for langt væk fra sin fiskestang. På de dyrere modeller kan man slå lyden fra sin receiver og den vil blot vibrere i stedet for, eller man kan slå lyden fra sin bidmelder og den kun lyser når der er bid. Flere typer af bidmelder kommer med en nat funktion hvor bidmelderen bliver lyst op af en mindre diode. På de gode modeller findes der typisk også en tyverisikring, så de bipper hvis nogen prøver at stjæle din fiskestang mens du sover.  En klar plus side og stor fordel ved brugen af en elektronisk bidmelder er man kan montere swingers eller hangers på dem. Det betyder at bidmelderen også bipper hvis fisken svømmer ind mod dig, hvor en traditionel bidmelder klokke ikke ville reagere. 

img_7016
Foto: Fox Range

Bidmelder fra Harald Nyborg kontra Nash, Prologic eller Delkim ?

Der er rigtig mange slags bidmeldere i alle pris niveauer. De billigere gør i princippet også det de skal, men med meget færre mulighder for indstillinger. De billige bidmeldere er ofte heller ikke vandafvisende og vil hurtigt bukke under. Selv om du ikke fiskeri i regnvejr er der altid fugt i luften og især når du er i nærheden af vand. Derfor kan en billig bidmelder hurtig blive til en dyr bidmelder. Gør op med dig selv hvad du vil bruge den til og hvad dit budget er? Du kan jo bruge bidmelder til rigtige mange typer af fiskeri. En god bidmelder er især vigtigt hvis du vil fiske efter stør eller karper, da de kan mærke de mindste bevægelser i linen. 

Tip : Køb dig et bidmelder sæt

Der er mange fordele ved at købe sig et bidmelder sæt. Ofte er det billigere i længde end at kun købe en, men dette giver dig også mulighed for at fiske med flere stænger på samme tid. Der fælger også ofte en receiver med når man køber et bidmelder sæt. 

Køber du et bidmelder sæt har du også altid en ekstra hvis uheldet skulle være ude, eller hvis du gerne vil fiske med flere fiskestænger. 

bidmelder med lys fox delkim
3 bidmeldere tændt efter mørkets frembrud

Den bedste bidmelder på markedet til stør eller karpefiskeri

Når vi snakker om toppen af poppen af bidmelder, så kan man ikke undgå navnet Delkim og Fox. Disse er kendt for kvalitet og holdbarhed helt ind til benet. Dette har dog sin pris, men er man seriøs omkring sit fiskeri, så er det heller ikke på bidmelderen man skal spare penge. 

Top 3 bedste bidmelder - bedst i test

Delkim bidmelder

Den nye Delkim Txi-D  D for digital. Denne Delkim bidmelder er produceret i et nyt flot  og kompakt design, der fylder 30% mindre end dens forgænger. Trods den er 30% mindre, er Delkim Txi-D loadet med de nyeste avancerede detaljer og justerings muligheder. Her i blandt det nye patenteret digital signal processering; super lækker bip hastighedskontrol. Bidmelderen kommer med et fuldt digitaliseret radiosystem. Den nye Delkim bidmelder er også udstyret med en ny patenteret IMU-bevægelses sensor der optimere sikkerhed og flere justerbare LED indstillinger, inklusiv det nye super fede ‘Stealth Mode’ samt 64 Digital tone indstillinger. Både Delkim Txi-D og Rx-D kommer i helt nye design og der medfølger støbte beskyttelses etuier. 

Alle Delkims visuelle Indikator systemer er stadigvæk kompatible med Delkim Txi-D.

Hvorfor vælge Delkim ?

 • Testet vibrations Sensor
 • Digital signal processering (Patenteret)
 • Bip hastighedskontrol (Patenteret)
 • Digital radio med afstands test
 • Forbedret beskyttelse imod fugt
 • IMU-bevægelses sensor (Patenteret)
 • Forbedret LED indstillinger
 • Stealth LED mode
 • To kraftige LEDs
 • NiteLite output stik
 • Mute funktion
 • 64 digitale tone indstillinger
 • Bruger indstillinger bliver gemt 
 • Forbedret strømforbrug

Fox bidmelder sæt

Fox Micron 3MX bidmeldere kommer i med indikator farverne rød, grøn, orange og blå og 1 lækker reciever. Hele bidmelder sættet kommer i en stødsikker robust kasse. Mxr+ bidmelderen er fremstillet i stærk ABS plastik, med en 5mm diodelampe, dual step følsomhed, justerbar volume og tone knap. Der kan tilsluttes swingers og hangers med aux. Reciveren er testet til over 200 meter. Dog anbefales det ikke man bevæger sig for langt væk i forhold til sit fiskeri. Men de 200m giver en god buffer og sikre en krystal klart signal på kortere afstande! Bidmelderen anvender 2 stk AAA batterier og Receiveren bruger 3 stk. AA Batterier.

Hvorfor købe Fox Micron MX?

fiskegrej.dk
Delkim Plus TXI 1499,- pr styk
 • Meget robust
 • Lang rækkevide 200m ! 
 • Kan tilsluttes swinger og hangers med illuminated funktion
 • Dual step følsomhed
 • ABS plastik
fiskegrej.dk
Fox Micron MX 3 Rod Sæt fra 2999,-

Prologic SNZ bidmelder sæt

Prologic SNZ Bite Alarm Set 3+1 – den nye SNZ er efterfølgeren til den bestselleren Senzora bite alarm. Bidmelderen har fået et facelift til et mere moderne udseende og opgraderede komponenter er blevet brugt til at give den maksimale stabilitet og pålideligthed. SNZ har alle de funktioner, som der kræves af den moderne karpe/størfisker. Bidmelderen kommer med forskellige tone indstillinger, lydstyrkejustering, følsomhedsjustering og et bredt, men stabilt natlys med tre forskellige konfigurationer. Receiveren har et indbygget lys, der kan tændes og slukkes manuelt.

lystfisk.dk
Prologic SNZ Bite Alarm Set 3+1 FØR 2499,- NU 1699,-

Swingers og hangers er et redskab, som ofte bliver brugt til karpefiskeri og generelt alt fiskeri med en bidmelder. Man montere disse under bidmelderen og sætter linen fast i clipsen. Dette betyder at hvis en fisk tager agnen og svømmer ind mod fiskestangen, vil vægten fra din hanger eller swinger tvinge linen til at dreje på hjulet og din bidmelder vil bippe. Dette kaldes også et backdrop. Det er eksempelvis her en bidmelder viser sit værd, da en almindelig bidmelder klokke ikke ville kunne registrere sådan et hug og du vil ikke opdage der er bid. Flere bidmeldere kommer med en anderledes indikator lyd hvis der er tale om et backdrop. 

Swinger

Om man bruger hanger eller swinger er lidt hips om hap, da funktionen er den samme. En swinger er en stiv arm som peger ud fra under bidmelderen. En swinger arm er ikke så modtagelige for vind, som en hanger. Det bryder du vil opleve færre fejlmeldinger ved brugen af swinger hvis det blæser. 

fiskegrej.dk
Fox Black Label Mini Swinger 199,-

Hanger

En hanger har samme funktion som en swinger, nemlig at holde line nede på føleren ( hjulet) på din bidmelder. Hangeren sidder i en snor eller kæde og klipses fast på linen. Fordelen er nok mest den ikke skaber den samme modstand, som en swinger kan, da en hanger er meget let, men også mange nyder det visuelle når en hanger springer op fordi man har bid.

Skal sættet med din bidmelder være komplet, kommer du ikke uden om at investere i en rodpod eller et sæt banksticks. 

En rodpod er et stativ hvor man kan montere flere bidmeldere og anvende flere fiskestænger i samme stativ. En rodpod giver dig stabilitet og er nem at sætte op hvor det måske ikke er muligt at banke spyd i jorden. 

Skal det være mere simpelt kan der anbefales man bruger banksticks. Dette er spyd hvor man kan montere sin bidmelder og butt grip. Husk at du skal bruge 2 bankstick pr fiskestang. Det gode ved bankstick er de er hurtige at sætte op og er mere mobile end en rodpod.

lystfisk.dk
Prologic Black Fire Buzz & Sticks Kit - 3 rod FØR 699,- NU 459,-
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold