Søg

5 bedste fiskekajakker i 2024 – Fiskekajak

bedste fiskekajak

Hvilken fiskekajak skal jeg købe?

Der findes mange fede fiskekajakker, som alle kan noget forskelligt. Artiklen her er med til at uddybe hvad de forskellige kajakker er gode til. Artiklen er udført i samarbejde med Kajak For Alle. 

Indeholder reklame

Indholdsfortegnelse

Optimer dit fiskeri med en fiskekajak

Fiskeri fra kajak er en helt anden måde at dyrke lystfiskeri på. Fisker du fra en kajak er du langt mere fri når det kommer til at komme rundt på vandet. Det er kun fantasien og vejret der sætter grænser. 

Her kommer et bud på de 5 bedste fiskekajakker 2024

fiskekajak
En flot gedde fanget fra en super nova fiskekajak model 2018

Hvilken fiskekajak?

Hvilken fiskekajak bør jeg købe? Det er et stort spørgsmål og kommer an på hvad dit behov er. Hvad skal din fiskekajak kunne. Skal den eksempelvis være med eller uden pedaler, finner eller med propel? Hvad er dit budget? I artiklen her finder du de bedste ig billigst udvalgte fiskekajakker til dit behov. 

Hvad koster en havkajak?

Det behøves ikke koste mange penge at komme i gang med at fiske fra en kajak. Man kan i princippet fiske fra en havkajak, men skal man have den bedste oplevelse af fiskeri fra kajak, bør man købe en fiskekajak. Man kan få kajakker helt ned fra 2500kr og op til 30-40 tusinde kroner og sikkert også endnu mere, hvis man vil have toppen af poppen. 

Se priser på havkajak her.

OBS: Skal du på vandet i en kajak er det et krav at bære eller medbringe en vest. Der findes mange former for veste, som kan redde dit liv hvis du falder over bord. 

1. Den budget venlige fiskekajak - Galaxy Cruz fiskekajak

Er du på et budget og har du ikke behov for at anvende drev med pedaler, så er Galaxy Cruz fra Galaxy Kayaks hos Kajak for Alle et godt billigt budget venligt alternativ. 

fiskekajak

Fordele

Let (21kg) , Billig, god til små søer og åer. 

Ulemper

Ikke stabil nok til man kan stå op og fiske, hvis behovet opstår. Fremdriften er ved brugt af pagaj, så man kan ikke fiske i mens man sejler. 

Kajakken indeholder

1 centralt placeret opbevaringsrum med dam til levende agn. Mulighed for anvende rummet med enten grejboks eller som dam.

1 stor opbevaringsrum med gummiluge: for let adgang til opbevaring af grej inde i kajakken og med hermetisk lukning.

1 pose til opbevaring: Posen er placeret ned i den forreste luge og vi anbefaler at posen kun anvendes til udstyr som kan tåle vand. Mobiltelefoner og lignende skal opbevares i særligt egnet udstyr.

1 grejboks: Placeret under den centrale luge og som giver let opbevaring af dit fiskegrej.

6 lænsehuller: Placeret rundt om i cockpittet og som giver dit mulighed for hurtigt at tømme vand ud, som måtte samle sig i kajakken

6 gummipropper: Fremstillet i høj kvalitetsgummi og som let fjernes og sættes i når du vil selvlænse kajakken.

2 pagajholdere: til opbevaring af din pagaj på siden af kajakken når den ikke er i brug.

4 indstøbte fiskestangsholdere: 2 placeret i fronten og 2 placeret lige bagsædet.

1 Swivel Pro fiskestangsholder: med trinløs justering så du let kan vinkle din fiskestang efter øsnke og behov.

2 bærehåndtag: 1 i stævnen og 1 bag på kajakken, til let transport til og fra vandet

2 bærehåndtag i siden: 1 håndtag i hver side til let transport af din kajak.

1 indstødt rande bag på kajakken: giver mulighed for at montere en el-motor på siden af kajakken ved hjælp at et Galaxy motorbeslag.

2 skrue montager bag sædet: Giver mulighed for at montere 2 ankerbeslag på kajakken.

1 indstøbt kopholder: til opbevaring af kop eller dåse i kajakken.

8 D-ringe: til let klik montering af sæde i kajakker

1 lænseprop: til tømning af vand som eventuelt måtte samles inde i kajakkens skrog.

2 indstøbte fodstøtter: for komfortabel placering i kajakken når du ror.

1 premium komfort sæde: med blødt underlag for blød og behagelig komfort så du kan tilbringe længere tid på vandet. sædet har desuden en lille taske i ryggen til opbevaring af mindre genstande og som let kan klikkes af og medbringes.

1 2-delt pagaj: fremstillet i high grade aluminium som gør den lettere og modstandsdygtig over for vejr og vind. Pagajen kan desuden justeres i længden og i vinklingen af bladene.

2. Den gode all around fiskekajak - Galaxy Alboran Basic

Alboran Basic fiskekajak er en mellem klasse fiskekajak, som stadig har fremdrift med pagaj, men er lidt mere designet til fiskeri i større søer, fjorde og åbentvand. 

alborak fiskekajak

Fordele

Kajakken har ror-system! Indstøbt huk til transducer til din fishfinder

Der udover har den:

 • Forbedret styresystem til roret med mindre modstand og ekstra beskyttelse af wiren
 • 2 Railblaza StarPort montagepladser på hver side så du nu også kan montere en G-starTracBar på siden!
 • Montageplads til Railblaza Sideport til montering af signalflag.
 • Montageplads tilRailblaza StarPort i stævnen f.eks. til kameramontage
 • Forbedret plads til Transducer i bunden af kajakken
 • Forbedret montage til elmotor
 • Forberedt til montering af container med luge i bagagerummet
 • Forberedt til montering af EOLA kajak kite kit

Stadig en god mellem klasse kajak.

Ulemper:

Nu er vi oppe i den tungere kategori, men den har ingen drev. 

Kajakken indeholder:

 • Indstøbt plads til transducer i bunden. Indstøbningen er lavet lige under et lænsehul i kajakken, hvilket gør det let og enkelt at trække ledning fra transduceren og op til din skærm.
 • Kantline rundt op kajakken, som giver mulighed for at montere grej og udstyr. F.eks. anker trolley system. Line gør det desuden langt lettere at komme tilbage i kajakken, hvis du skulle være uheldig at kæntre.
 • Ror og pedalsystem. Det nye pedalsystem er stærkere og giver mere effekt – særlige hvis du kommer ud i bølger. Et rorsystem hjælper dig til bedre at kunne manøvrere kajakken, både når du får fiske på krogen og skal have begge hænder frie, og når du skal sejle til dykænder under havjagt.
 • Forbedret vandline. Den bagerste den at kajakken er hævet 5 cm. i forhold til den tidligere model. Dette reducere dannelsen af kondens inden i kajakken og gør det langt lettere at tømme kajakken for vand igennem lænseproppen.
 • 2 stk. silikonelommer i hver side af kajakken, så du har opbevaringsmulighed til mindre genstande.
 • Bærehåndtag i siden på kajakken der er udstyret med pagajholdere. Så kan du opbevare din pagaj uden for kajakken, så den ikke fylder mens du fisker. Der er desuden bærehåndtag for og bag på kajakken.
 • 2 stk.beslag til ankermontering eller fortøjning. Beslagene fungere desuden som holder til den indstøbte rande lige bag sædet. I denne ramme kan monteres alt for motorbeslag til pontoner
 • 2 stk. G-Star montager, til montering af alt G-star konvertibelt og RAILBLAZA grej og udstyr.
 • 1 stk. lænseprop til hurtig tømning af kondensvand
 • 1 opbevaringsrum foran sædet. Dette rum har plastiklåg og åbnes og lukkes let med drejelås. Nede i rummet medfølger en grejboks med låg til let opbevarig af dit fiskegrej. Grejboksen kan let tages ud og så har du et åbent rum med lænsehul, med tilhørende prop. Dette giver dig mulighed for at fylde vand i rummet og bruge det til opbevaring af levende agn. F.eks. til geddefiskeri.
 • 1 stor gummiluge i stævnen som giver mulighed for at åbne ned i skroget. Vi har indsat en pose til opbevaring af grej, så det hele ikke rutsjer rundt inde i kajakken. Denne pose kan let tages af, hvilket giver plads til opbevaring af grej i hele kajakken.
 • 1 midterkonsol med vippelåg til opbevaring af grej. I låget er der monteret bøsninger til montering af Swivel stangholder. Der er desuden forboret huler i forskellige formationer, så du let kan montere holder til ekkolod og meget andet efter dit eget ønske. Midterkonsollen har desuden indstøbt kopholder til kop, dåse eller termoflaske.
 • Indstøbt rande bag sædet til montering af motorbeslag eller pontonner.
 • 2 stk. indstøbte stangholdere bag sædet, som er velegnet til opbevaring og transport af riggede stænger, samt til dørgning.
 • 1 stk. Premium sæde i neopren som let monteres i det monterede D-ringe. Sædet har 4 stropper til justering af vinkel og komfort.
 • 1 stk.  2-delt alimuniums pagaj. Pagajen kan indstilles i længden 210/220 cm. og kan skives (vinkles) højre hånd, venstre hånd eller neutral.

Specifikationer

 • Længde: 409 cm
 • Bredde: 79 cm
 • Højde: 40 cm
 • Vægt: 29 kg
 • Bæreevne 180 kg  

3. Mindste pedalkajak med flipperdrev - Explora FX fiskekajak

Er du på jagt efter en billig fiskekajak, hvor du kan fiske og sejle på samme tid, så bør du kigge på en Galaxy Explora fiskekajak fr aGalaxy Kayaks. Det er muligvis verdens mindste og billigste masse produceret fiskekajak. Du får en fiskekajak, som er let, nem at styre og kan det, som en fiskekajak skal kunne. Så tag på jagt efter gedder, makrel, havørred eller havbars med denne lille toptunet micro fiskekajak. 

Explora fiskekajak pedal

Fordele: Dens størrelse gør den nem at transportere. Den er billig i forhold til hvor meget kajak du får for pengene, kontra de store og dyre kajakker fra Galaxy Kayaks, Jackson kayaks og Hobie kayaks. 

Ulemper: Kajakken er ikke stabil nok til at man kan stå op, eller bevæge sig rundt i den. Man bør ikke sejle ud i den hvis det blæsere mere end 4-5ms. 

Kajakken indeholder:

 • 1 stk. Galaxy Ultraline flipperdrev
 • 1 stk. elevationssæde med 3 indstillinger
 • 1 stk. Galaxy delbar aluminiumspagaj
 • 1 stk. Railblaza Starport montage
 • 1 stk. Railblaza Rod holder II

Specifikationer

Længde: 325 cm.

Bredde: 86 cm.

Højde: 40 cm.

Vægt: 26 kg. (uden drev og sæde)

Max lasteevne: 140 kg.

Anbefalet max personvægt: 110 kg.

4. Den stabile tank - Galaxy Super Nova fiskekajak

Er du på jagt efter en fiskemaskine, som er stabil, som bare fanden og kan klare de fleste bølgesskvulp. Jeg har selv testet denne kajak i over 9ms, hvilket ikke kan anbefales, men faktisk var muligt og jeg kom sikkert i havn igen. Galaxy Super Nova er et flagskib fra Galaxy Kayaks og er bygget op med katamaran skrog, som giver en god stabilitet! Du kan nemt stå op, på stille dage. Det kræver, som alt andet lidt øvelse, men er klart muligt. 

Galaxy Super nova fiskekajak

Fordele: Super Nova fiskekajak er en stor og stabil kajak. Vælger du modellen med propel, kan du også BAKKE! 

Ulemper: Vægten på denne fiskekajak gør den lidt uhandy, men den er stadig meget lettere end en Hobie outback eller angler. Du kan godt ene mand tippe denne kajak op på bilens tag. 

Kajakken indeholder:

 • Mulighed for montering af Galaxy 44 eller 54 LBS kajakmotor
 • Mulighed for montering af Galaxy UltraLine Flipperdrev.
 • Motorbeslag på hækken som giver mulighed for montering af Torqeedo Ultralight kajakmotor.
 • Forbedret frontluge med vippebeslag og kajakken kan anvendes uden luge monteret for mere opbevaringsplads.
 • Større opbevaringsboks bag sædet, til batteri eller grej.
 • Større rorsystem for mindre venderaduis med bedre manøvrering.
 • Skridsikkert underland i bunden til stående fiskeri og opmåling af din fangst.
 • 3 forskellige farver elastiksnore som du kan vælge dit eget kajak design.
 • Galaxy Cyclone pedaldrev med udveksling 1:10,5.
 • Galaxy delbar aluminiumspagaj 230 cm.
 • 6 skinnesystemer til montering af Railblaza udstyr til opbygning af dit setup
 • Galaxy Vista luksussæde med mulighed for justering og til 40 cm. som det kan indstilles til brugeren
 • 3 stk. indbyggede stangholdere til transport og opbevaring af din fiskestænger
 • 4 sæt elastiksnore i hvid, sort og orange til dit eget kajakdesign.
 • “Bumber” i bunden af kajakken til beskyttelse ved af og pålæsning af kajakken.
 • Komplet indstøbt installation af transducer til fish finder i bunden af kajakken, så den sidder godt beskyttet.
 • Beskyttelsesplade til transducer montage.
 • 1 Railblaza CSW pose
 • 2 stk. Railblaza Rodholder II
 • 2 stk. Railblaza miniport montager
 • 2 stk. Railblaza starport montager
 
Specifikationer

Længde: 398 cm.

Bredde: 86 cm.

Højde: 48 cm.

Vægt: Skrogvægt: 39 kg. Med sæde og pedaldrev monteret: 51 kg.

 
 

5. Hobie Compass fiskekajak

Med denne kajak møder du en kajak hvor tingene er tænkt igennem og fuldt ud testet. Hobie er et top mærke når det kommer til fiskekajakker, men den koster også små 10-12.000 mere end tilsvarende modeller fra Galaxy Kayaks. 

Fiskekajak Hobie compass

Fordele:

Fed hurtig kvalitets fiskekajak fra anerkendte Hobie.

Ulemper

Prisen er høj i forhold til hvad du får. Og skal du opgradere til en Hobie Pro angler så kan du også nemt smide 10-15.000kr oven i. 

Kajakken indeholder:

 • Hobie Miarge Drive pedalsystem med finner.
 • Hobie Vantage luksussæde.
 • H-track skinnesystem på hver side af cockpittet til Railblaza montager til stangholder, fish finder, eller andet udstyr fra Railblazas store udvalg af kajakudstyr og tilbehør til kajakfiskeri.
 • Indstøbt kopholder i siden til opbevaring af kop, dåse eller flaske
 • Delbar pagaj med fiberskaft

Specifikationer:

Længde: 366 cm.

Bredde: 86 cm.

Netto vægt: 31 kg.

Brutto vægt: 39 kg.

Max last: 181 kg.

Mere end bare en fiskekajak

Der findes et hav af forskellige fiskekajakker og det handler i bund og grund hvor meget man vil bruge den og hvad den skal bruges til. En fiskekajak kan meget mere end blot at være en fiskekajak. En fiskekajak er en del bredder end en traditionel havkajak, som er noget smallere i sit design. Fiskekajakken er den perfekte hyggekajak til både stranden og vandsport ved sommerhuset. Den ekstra stabilitet og bæreevne gør den mere sikker til anvendelse sammen me børn. De 2 personers fiskekajak er perfekt til familien turen på søen eller en picnic i det blå. 

Fiskekajak til 2 personer

Få mere ud af din fisketur med en fiskekajak til 2 personer. Det er super fedt at have en toptunet fiskemaskine, men det er de færreste venner, som køber en fiskekajak for at blot tage med dig på tur. Opgrader dit udstyr i sommerhuset eller invitere familie eller venner på nye eventyr i en 2 personers fiskekajak. Det er altid super fedt at have nogen at dele oplevelserne med. Så er der heller ingen undskyldninger for ikke kunne invitere nogen med ud på vandet. Måske konen vil sidde foran og læse en bog, eller blot nyde solens stråler i mens du nyder en fisketur. 

Bedste fiskekajak til 2 personer

Galaxy kayaks Tandem Vista HV - SitOnTop fiskekajak - 2 Personer fiskekajak

Tag vennerne eller familien med på tur i denne lækre 2 personers fiskekajak. Med en super stabilitet og høj bæreevne bliver denne kajak til et super redskab i at skabe oplevelser sammen med vennerne eller familien. Tag den med på ferie, sommerhuset, camping eller en tur til søen eller fjorden! Du kan få masser af vandsjov med en fiskekajak til 2 personer. 

fiskekajak 2 personer bedste tilbud

Specifiaktioner:

Længde: 370 cm. Bredde: 86 cm., Højde: 40 cm.

Vægt: 37 kg. Max last: 315 kg.

Original CE-godkendelse

Båd-klasse D godkendelse.

Billigste fiskekajak til 2 personer og 3 personer

GALAXY Cruz Tandem. fiskekajak til 1-2 eller 3 personer

Vil du nemt, hurtigt og billigt på vandet, så er en Galaxy Cruz Tandem den perfekte kajak til både familie udflugten eller fisketuren. Den er klargjort til at kunne rumme 3 personer og kommer standard med 2 sæder. Kajakken har en høj bæreevne og er dejlig bred og stabil for ekstra sikkerhed. Husk altid at bære svømmevest/redningsvest. 

Cruz Tandem kajak fra Galaxy Kayaks

Billigste fiskekajak til 2 3 personer Fishmania

Specifikationer:

Original CE-godkendt og bådetype klasse D godkendt.

Længde: 370cm, Bredde: 86cm, højde: 40cm

Vægt: 32kg, Max lasteevne: 315kg