Søg

Komplet Havkajak guide – 5 bedste havkajakker i 2024

bedste havkajak guide

Stor kajakguide - Læs alt om havkajakker

En havkajak kan bruges til mange ting, som fiskeri, touring, ekspedition og motion! 

Havkajaksejlads er en gammel fortidstid for kystsamfund. Mens mange tidlige mennesker stolede på det som et middel til at fiske efter en af ​​deres vigtigste fødekilder, er havkajak i disse dage meget mere rekreativt.

Denne sport tilbyder enestående dyrelivsvisning og adgang til steder, som du kun kan komme til via land på en motorbåd. Men når du først starter, kan mange havkajakker føles stramme og ustabile.

Derudover er der meget at lære om strømme, tidevand og andre havspecifikke miljøfaktorer. Det er oven i blot at lære at betjene en af ​​de bedste havkajakker for begyndere.

Du skal bruge ordentlig instruktion, før du køber en havkajak og begiver dig ud til din første sejlads, men der er også meget, du kan lære, før du tager en lektion i havkajak. Vi har behandlet sidstnævnte ved at sammensætte den ultimative havkajak-begynderguide og tips. Sørg også for at tjekke vores havkajak-købsguide og valg af tre havkajakker for begyndere!

Bedste 5 havkajakker 2023

Her finder du vores bud på 5 gode og lækre havkajakker. Der er alt fra den begynder venlige til de mere øvede. Alle kajakker er inden for priser, som almindelige personer der vil købe kvalitet har råd til. Vi har kigget på erfaring fra eksperter fra eksterne kilder og fundet de bedste havkajakker til de bedste priser eller på tilbud.

1. SeaBird Åfjord Expedition Pro

SeaBird Åfjord Havkajak der kun er 368 cm lang! Meget nem at håndtere til lands og til vands. Åfjord er en mindre udgave af Expedition LV / HV. Med en bredde på 64 cm. Denne kajak er ekstremt stabil og sammen med en kort længde er kajakker derfor utrolig nemme at styre og håndtere i roligt vand.

Fantastisk havkajak til hobbyroere, der ønsker en meget pålidelig kajak. Ekspedition Åfjord kombinerer fart, manøvredygtighed og stabilitet på en god måde. Leveres med originale Power Pedals PRO XI9; dette rorsystem er det mest robuste og solide på markedet. Dette er en super begynderkajak til hobbyroere, der gerne vil ro på havet, i søen eller i åen.

Denne kajak er også meget velegnet til fiskeri og jagt. Expedition Åfjord er lavet i en 3-lags sandwichkonstruktion i materialet HDPE plast. Denne type plast giver en unik kombination af stivhed, vægt og slidstyrke.

SeaBird Åfjord er fuldt udstyret som en rigtig havkajak, med 3 luger til pakning. 1 dagsluge til at opbevare dit personlige udstyr lige ved hånden, samt to store rum til opbevaring af udstyr til længere ture.

seabird havkajak

Specifikationer:

Længde: 368 cm.

Bredde: 64 cm.

Højde: 35 cm.

Vægt: 22 kg.

Max bæreevne: 130 kg.

Anbefalet personlig vægt: 50 – 110 kg.

2. Galaxy Delphin - Havkajak med finne og ror - 55-115 kg.

Galaxy Delphin er designet som en allround kajak, som kan bruges både ved sommerhuset til hyggetur, men hvor der også er god plads til oppakning, hvis du ønsker at tage en overnatning på turen. Kajakken har et meget slangt design som gør den meget let at ro, også for helt nybegyndere, og kajakkens bund er samtidig relativ flad og moderate knækspanter og relativt meget spring (bananform). Dette gør kajakken meget stabil og sødygtig i al slags vejr og gør det let at holde balancen, både på det flade, men også i uroligt vand. Du har dermed gode muligheder med kajakken på længere sigt, hvis du ønsker at forbedre og udvide dine kajak færdigheder.

Specifikationer:

Længde: 505 cm.

Bredde: 57 cm.

Højde: 40 cm.

Vægt: 26 kg.

Max last: 190 kg.

Anbefalet personvægt: 55 – 115 kg.

3. Rainbow Oasis 430 Havkajak

Rainbow Oasis havkajak er en meget robust og solid havkajak, som er meget stabil. Med Rainbow Oasis kan du desuden fiske lidt fra eller tage på havkajak, da kajakken er designet til god stabilitet.

Rainbow Oasis er fremstillet i Europa at de bedste materialer, og med en klimavenlig fremgangsmåde, og derfor holder Rainbow Oasis fantastisk godt og kan tåle udendørs opbevaring hele året. Rainbow kajakkerne er kendt for at holde i ca. 20 år og fortrækkes derfor af man efterskoler og udlejningsfirmaer.

Denne begynder kajak findes i alle sommerhusområder og kan bruges af personer i alle aldre.

Specifikationer.

Længde: 430 cm.

Bredde: 63 cm.

Vægt: 24 kg.

4. SeaBird Designs R Scott

Havkajakken “SeaBird Designs R Scott” har et moderne engelskinspireret design og er udviklet til at tåle havets barske udfordringer. Den laves i tre størrelser for at indfri forskellige roeres behov. Skrogene har ens konstruktioner og egenskaber. SeaBird Designs R Scott LV er den mindste af disse tre.  Kajakken er meget god at manøvrere, den er hurtig, stabil og meget sødygtig. Skroget har en nydelig kurvet V-form. Midterpartiet under er fladt med afrundende vinkler. Konstruktionen gør, at kajakken glider meget let i vandet ved kursændring. Fiskeformen under vandlinjen og det svenske design på dækprofilen giver dynamisk fremdrift. Det høje fordæk med “nøglehul”-udformning og komfortable sæder giver god roposition. Kajakken har fire opbevaringsrum, hvoraf to store med rigelig plads til tøj og udstyr, og to små, som er placeret henholdsvis foran og bag cockpittet.  Dækliner og elastikker sikrer ekstra plads til pagajer og udstyr.

Kajakken er let at styre, da den er monteret med finnesystem og justerbare lårstøtter, hvilket gør kajakken let at kante og styre, både på fladt vand og i bølger. 

SeaBird Scott findes i 3 størrelser, så serien dækker personer fra 50 – 110 kg. Denne model er LV – low volume og er designet til personer fra 50 – 75 kg.

seabird havkajak

Specifikationer:

Længde: 498 cm.

Bredde: 53 cm.

Højde: 36 cm.

Vægt: 24 kg.

Max. lasteevne: 125 kg.

Anbefalet personvægt: 50-75 kg.

5. Rainbow Oasis Twin Expedition tandem kajak

Rianbow Oasis Twin er produceret i Europa af de bedste materialer. Dette giver Rainbow kajakkerne en helt særlig og god holdbarhed, så du trygt kan anvende kajakken og opbevare den udendørs hele året.

Oasis Twin expedition er rigtig god og let roet tandem kajak. Dens flade og dynamiske bunddesign og store pakluger, gør den yderste stabil, selv med meget oppakning. Kajakken er perfekt ’til hyggeture eller camping over flere dage og med både opbevaringsrum og elastiknet, kan du let have det du skal bruge lige ved hånden hele turen.

bedste dobbelt kajak

Specifikationer:

Længde: 490 cm.

Bredde: 67 cm

Vægt: ca. 30 kg.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold