Søg

En Teamfiskers Bekendelser VOL IV. (Når jeg pilker)

Fri fangst

Ok at pilke?

Er det ok at pilke og hvad er definitionen af at pilke?

” Vandet er blik stille og man kan se, at der er fisk. Jeg plumber snøren i vandet og venter til rigget når bunden. Nu er fiskene lige over rigget og jeg begynder at rykke løs! Der går ikke 2 minutter før der sidder en solid fisk på krogen. Alt dette er heldigvis kun noget der foregår ude på revet, med en god stime torsk under ekkoloddet.”

pilke hanstholm torsk

At pilke er én ting når man står ude langs rælingen og er på torskerov. Til gengæld er det noget helt andet, hvis man pilker i Put and Take søen. Det er nemlig no go. Jeg har i mine godt 25 års erfaring med lystfiskeriet kommet til i ny og næ at fejlkroge en fisk. Det giver da en super fight, men den erstattes af en dårlig smag i munden, når den kommer i nettet. Og så står man med dilemmaet, om den skal ud igen eller gokkes? Nogen put and take søer er febrilske med, at de skal ud igen, hvilket giver god mening. Skulle den gokkes ville det jo være win win lige meget om den er kroget normalvis eller fejlkroget. Så er der nok flere, der ville udøve denne taktik. 

stripper blink
Et sæt 3-kroge kan nemt komme til at pilke en fisk, hvis man ikke er opmærksom.

Skal man udsætte fisken for at den så får svamp og evt dør? Eller gokke den og hermed kalde den en uetisk fangst. Det er et svært dilemma, og det hele kommer nok an på den enkelte situation. Hvordan sidder krogen, hvor varmt er vandet osv. Personligt er jeg mest til at fisken skal aflives, men det er op til søens regler. 

regnbueørred

Når folk pilker

Jeg har ofte set voksne eller børn der har pilket en fisk. Så står man der og kigger på, mens man tænker, om man skal være bussemand eller ej. Skal man stå i firmatrøjen og tage konflikten og frarøve evt Oscars første fisk? På min seneste tur stod der en mor med en dreng, som tilfældigvis fik pløjet sin spinner igennem en stime guldørred. Så er det bare jeg tænker, kan man ikke selv se det forkerte i det? Eller er man som forældre bare blevet total curling? Jeg har selv 2 børn og de skal ikke lære at snyde. Heldigvis slap spinnerne sit greb, men den store flotte fisk ville nok få svamp eller dø grundet fighten eller for høj vandtemperatur.  

at pilke

Måske er det bedre at visualisere, at pilkning er forbudt

Mange steder står det i reglerne i betalingsskuret, men jeg tvivler måske på, at folk læser dem. En visuel skiltning ville også gøre det nemmere for børn at se det. Jeg syntes, at det er vigtigt, at vi som lystfiskere ikke nødvendigvis skælder ud. Sig til folk på en pæn måde, at det altså ikke er tilladt, gerne forklar hvorfor. Evt tag kontakt til søejeren, hvis du ikke selv vil i konflikt – det er trods alt deres sø. 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold