Søg

En Teamfiskers Bekendelser VOL. III FRI FANGST?

fri fangst

Hvad mener du om fri fangst? Skriv i kommentar feltet, når du har læst artiklen.

Fri fangst betyder vel fri fangst? Eller hvad?

Når jeg har betalt for fri fangst, handler det i bund og grund om at fange så mange fisk som muligt. Det passer mig bedst, hvis jeg kan fange 10 fisk som minimum, ellers er det en “svær” dag! Det hjælper, at de lige har sat fisk ud. De fleste ejere er ligeglade, og jeg smider gerne en fisk efter en familiefar, som har en nultur. Resten kan hunden, naboen eller katten få.

Fri fangst

Jeg betaler for fri fangst

Ovenstående udsagn er selvfølgelig løgn. Eller det vil sige, at jeg gerne vil fange fisk, og gerne mange. Dog syntes jeg, at jeg rammer min etiske grænse, hvis jeg står med en bunke fisk uden formål. Hvis man må genudsætte, gør jeg som regel dette – ellers må jeg stoppe, hvis jeg føler jeg ellers vil brænde inde med dem. I princippet kan jeg være ligeglad. Fisk er levende dyr og JA, de er opdrættet til at blive fanget. Når det er sagt slår man jo ikke 20 grise eller ænder ihjel, fordi det er sjovt. Der skal være et formål med galskaben. Skal den på middagsbordet til din datters konfimation, så fair nok. Eller er du familiens FISKEPUSHER, cool nok. Grænser går når der hænger et opslag i det lokale supermarked eller de ryger i skraldespanden. Så er man ihvertfald ikke lystfisker.

fri fangst
5 fisk, der blev pløjet op på en time hos den lokale. Jeg tog derefter hjem.

Det er klart, at når man fisker i en sø uden fangstbegrænsning, så er det jo kun samvittigheden, der sætter grænser. Det betyder også, at søejeren ikke kan sige noget, hvis du står og pløjer fisk op – det har du jo betalt for. Jeg ville personligt have svært ved at se resten af søens gæster i øjnene hvis jeg stod med 30 fisk på bredden og kaldte mig selv for put kongen!

Bortvist!!!

Det er på ingen måde okay, at en sø-ejer bortviser, grundet for meget fangst og endnu værre, hvis man ikke engang har besøgt søen endnu! Hvilket også har fundet sted. Alle har ret til at have en god dag! Det har jeg også en gang i mellem. Synes folk er smålige, når de ikke kan rose en stolt lystfisker, der rammer dagen for godt fiskeri. Jeg har selv fået en advarsel en gang, fordi herren på den anden side mente, at jeg fiskede med 2 stænger. Det sjove var nok, at der ikke engang var line igennem øjerne på stangen. Jeg havde en god dag, og det kunne hverken søejer eller mine medfiskere anerkende.

Magic trout teamfisker
Guldørred på krogen. Alt med måde og dagen sluttede på 6 styk og et fint opslag til søens facebook. (Søen på billedet har fri fangst og der var heller ingen sure miner den dag.)

Etik

Jeg kan huske en tidlig morgen hos Grønbæk for godt 3 år siden. Jeg stod mellem 2 spinfiskere og jeg fiskede med ghosttube og gummidyr. Stoppede med at tælle ved fisk nummer 30. Jeg beholdte 10 selv, gav 5 væk og satte resten ud. Det er 3 år siden nu. Ellers er jeg på max 10-15 fisk på mine gode ture; måske burde jeg køre efter fiskebilen noget mere? Det handler om, hvor etisk mindet man er. I princippet handler det jo også om, at du har betalt for en vare. Jeg stopper jo heller ikke med at fylde i kurven i Bilka, når der er tilbud. Folk kan og skal selvfølgelig gøre hvad de har lyst til, og indlægget her er ment for at skabe debat omkring fri fangst og den etik og morale der følger med hos lystfiskere og søejere.

put and take fiskeri

Følg Fishmania på facebook, og vær med i debatten.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold