Søg

Baitlab gummidyr – Tips og tricks til gummifiskeri i Put & take!

troutbite tilbud

Gæste-indlæg af Lucas Tran

Sådan for du succes med de danske gummidyr fra Baitlab (Tidligere Troutbite)

Der ikke meget der slår gummifiskeri i Put & taken. Det kræver ikke en masse specialgrej, så du kan nemt og hurtigt komme i gang! 

Til gummifiskeriet I Put and take, kan der variere meget, hvilke farver, størrelser og dufte der fungere på daværende tidspunkt. Når man fisker med gummidyr i put and take, bruge man relative små og bløde gummidyr. Det meget vigtigt at gummidyret er blød, i og med at agnen skal være så realistisk, som overhovedet muligt. Er gummidyret for hård, kommer fisken ofte ikke tilbage efter at have nippet i halen. Så ved at bruge et super blød gummidyr, øger du din chance for at miste færre fisk. Et godt bud kunne være Baitlab gummidyr, som speciallavet til Put & take fiskeri – Agnet er super livlig, blød og indeholde duft, som er med til at tiltrække ørrederne! De kommer i diverse farver, størrelser og dufte. 

De vejer ikke så meget i sig selv, og derfor skal du også have en krog med noget vægt. Typisk vil man bruge kroge, med tungstenshoved på, som giver noget ekstra vægt udover gummidyret. De kan købes færdiglavet, eller så kan du selv nemt og hurtig montere det på. 

trout bite gummidyr til put and take

Gummidyret kastes ud, og synker alt efter hvor dybt du vil fiske, og hvor tungt et tungsten du har på. Når du har nået dybden, du mener fiskene går i, indspinner du ultra langsomt ind, med små ryk i stangen. De små nyk i stangspidsen giver gummidyret en jiggy og livlig bevægelse i vandet. 

De kan sagtens også fiskes bag et bombardaflåd – her er det vigtigt at du kommer et par splithagl på, alt efter hvor dybt du fisker. Bombarda og gummidyr kan være super giftigt, især ved søer hvor det kræver at du kommer lidt længere ud. Som meget andet put and take fiskeri, skal indspinningen være super langsomt. 

Det helt nye inde for gummifiskeri, er passivfiskeri! I stedet for at man typisk vil fiske med ørreddej under et flåd, så bruger man bare et gummidyr. Det vigtigt at du bruger et gummidyr som flyder, i og med at gummidyret gerne skulle stå horisontal i vandsøjlen. Der ingen tvivl om det er bedst at fiske passiv med gummidyr, under konditioner med vind og bølger i vandoverfladen. Her vil flådet svæve med bølgerne, og dermed også skabe en hoppende bevægelse på gummidyret, så der kommer en aktion på agnen. Når man fisker passivt med et gummidyr, så skal du være vågen! Hold altid et øje på flådet, for så snart det går ned, skal du give et tilslag. Hvorimod at hvis du fiskede med ørreddej, vil man typisk lade fisken sluge dejen. Det ikke tilfældet med gummidyr, da krogen ikke står gemt i agnen.

Kunne du tænke dig alt lære mere om gummifiskeri?

Find Baitlab gummidyr her:

https://baitlab.dk

Se med på Troutbite’s Youtube kanal, hvor du kan finde alt om gummifiskeri til Put & take! 

https://www.youtube.com/channel/UC6FpDtanWJVdEYapUh9FLMg

Knæk og bræk! 

Gummidyr til fiskeri – Bedste gummidyr til Cheburashka

Fiskeri med gummidyr efter et bombarda flåd

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold