Søg

Fiskeri med gummidyr efter et bombarda flåd

glas bombarda

Bombarda fiskeri med gummidyr

Bombarda fiskeri med gummidyr, kan være rigtig giftigt. Jeg har fisket en del med min bombarda stang, og jeg elsker det. Der kommer altid dage, hvor almindelig bombarda fiskeri med powerbait ikke altid virker. Bombarda fiskeri med gummidyr er en let måde at nå flere fisk, som normalt er uden for din rækkevide. Der findes bare dage, hvor det næsten kun er fiskeri med gummidyr der virker.  

Med gummidyr i put and take søen

Her kan bombarda fiskeri med gummidyr være et godt trick i ærmet. Gummidyr er gode når fiskene i put and take søen er kræsne eller dovne. Nogle gange har fisken nemmere ved sluge et lille gummidyr, end tygge i en stor wobler eller spinner. Det bedste af det hele er, at du ikke behøves at eje en bombarda stang for at fiske med gummidyr. Du kan sagtens fiske med gummidyr med en bombarda på din spinstang. Det er dog mest optimalt at anvende en længere bombarda stang, men ikke nødvendigt.

Fiskeri med gummidyr
En sulten regnbue, som ikke kunne stå for en lille power grub.

Bombarda fiskeri med gummidyr - teknikken

At fiske med gummidyr efter et bombarda flåd, er relativt nemt. Det er samme fremgangsmåde som normalt bombarda fiskeri. Det kræver selvfølgelig lidt plads til at kaste, og en smule styr på teknikken. Det vigtigste er, at du får styr på at kaste med en bombarda, hvis du ikke har prøvet det før. Det er nemlig meget vigtigt, at du får bremset linen i kastet. Vel og mærke til sidst i kastet. Når dit bombarda flåd er 3-4 meter fra at røre vandet, sætter du en finger på spolen. Fingeren på spolen vil bremse kastet, og dit forfang med gummidyret vil rette sig ud. På den måde undgår du kludder og knuder på forfanget.   

fiskeri med gummidyr
Power grub findes i et utal af farver og kan være dødelig for de kræsne put and take fisk.

Bombarda rig til gummidyr - opsætning

Bombarda setup til at fiske med gummidyr er ret simpelt. Det er næsten identisk i forhold til et almindeligt bombarda rig. Bombarda fiskeri med gummidyr er opsætningsmæssigt det samme. Der er kun gummidyret i enden af forfanget, der gør forskellen. Du kan både fiske med gummidyr efter bombarda med enten synkende eller flydende bombarda. Det kommer helt an på, hvilken sø eller hvilken situation du står i. Skal man fiske dybere, kan man montere split hagl på forfanget efter ønske. Går ørrederne højt i put and take søen, er det flydende bombarda, der er vejen frem. Anvender man flydende bombarda kan man også bruge Stop and drop teknikken. 

Bombarda rig - vejledning

1. Monter bombarda på hovedlinen

2. Monter en lille perle eller gummistopper på hovedlinen

3. Bind en svivel på hovedlinen

4. Bind et forfang på mellem 2-3 meter

5. Find et gummidyr, som passer til fiskeriet

Bombarda fiskeri med flue
En standard bombarda opsætning. Du kan hurtigt skifte til at fiske med flue. Bemærk hvordan fluen er bundet på forfanget!

Se videoen herunder, for at se, hvordan du nemt binder din flue fast til dit forfang. Hermed kan du optimere dit bombarda fiskeri med flue. Loopen for fluen til at bevæge sig mere naturligt. 

Jeg håber, at denne artikel om bombarda fiskeri med gummidyr har givet dig blod på tanden til at afprøve en ny form for fiskeri; måske skaffe dig potentielt flere fisk, eller udvide dine lystfiskerevner.

Du kan købe alt, hvad du skal bruge her! 

Husk at følge Fishmania på facebook

Knæk og bræk

uni rigget

Uni rigget et super setup

Med uni rigget kan du klare de fleste put and take situationer.

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold