Snurrebassen guide til køb af den rigtige snurrebasse
Snurrebassen er en dansk designet gennemløbsblink.
Det velkendte gennemløbsblink er en af de mest anerkendte stykker endegrej til fiskeri på kysten efter havørred. Det er dog ikke kun havørred der kan lokkes til hug af en snurrebassen gennemløber. Både hornfisk, makrel og havbars er også helt vild med det danske gennemløbsblink.
Den alsidighed gør også at snurrebasen er en af de mest populære gennemløbere blandt de danske lystfiskere.
Indholdsfortegnelse
Hvorfor fiske med en snurrebassen gennemløber?
Snurrebassen er en gennemløber, hvor linen føres ind gennem blinket. Det betyder at blinket er meget mere frit på linen. Det at blinket kan passere frit på linen og snurrebassens vel designet form gør at blinket snurre omkring sin egen akse ved et spinstop. Der af navnet Snurrebassen. Manden bag er Ole Gregeren og i dagligtale OGP, som står for Ole gregersen Paint.
Her kan du se hvordan en snurrebassen gennemløber bevæger sig undervandet.
Snurrebassen kommer i størrelserne fra 0 til 7 plus UL versionen.
Hvert tal er en klasse størrelse hvor 0 er den mindste og 7 er den største og tungeste.
Snurrebassen størrelser - guide over snurrebassen størrelser
Snurrebassen kommer i mange størrelser og farver. Her finder du en oversigt over vægt på gennemløberene.
SNURREBASSEN NO. UL 6G
Den mindste er NO UL som kun vejer 6gram. Det er det til det lette ørredfiskeri med sin UL fiskestang på enten kysten eller i put and take søen. De 6gram sætter en begrænsning på kysten i forhold til kaste længden, men går havørred kystnært, så skal man ikke undervurdere en Snurrebassen størrelse UL.
Snurrebassen no 0
Snurrebassen NO 0 er også en af de mindre gennemløbere. Den vejer 8gram og er super effektiv til put and take fiskeri i de kolde måneder til put and take fiskeri. De 8gram er den perfekte størrelse til det lette UL fiskeri på kysten ( Se de bedste UL fiskestænger fra sporten her).
Snurrebassen no 1
Snurrebassen No 1 vejer 10 gram og nærmere sig mere et kystblink, men kan stadig stadig bruges i de store put and take søer.
Snurrebassen no 2
Snurrebassen NO 2 vejer 14gram. Snurrebassen NO 2 er et let gennemløbsblink, som er super effektiv til at affisket lave vige og ind over ålegræs og lignede.
Snurrebassen no 3
Snurrebassen No 3 vejer 18 gram og nærmer sig et godt kystblink, som kan lidt af det hele. Er du til speedfishing over de lave muslingebanker eller de dybe huller kan denne gennemløber bruges til lidt af det meste. Øg indspinningen, som trigger havørreden til at hugge over de lave vand eller godt spinstop der kan affisket den dybe badekar!
Snurrebassen no 4
Snurrebassen No 4 er et rendyrket kystblink, med sine 22gram. Denne gennemløber kan nå de pladser, som de lette snurrebassen ikke kan. De 22gram gør også denne gennemløber perfekt til fiskeri efter Havbars, da de ofte lever omkring stærk strøm og dybt vand.
Snurrebassen no 6
Som snurrebassen No 4 er No 6 også noget af en kyst farvorit til fiskeri efter havørred, makrel og havbars.
Snurrebassen no 7
Snurrebassen No 7 er mere i den tunge ende med sine 25gram. Den egner sig godt til fiskeri direkte på kysten eller dybere fjorde og vige. Er du på jagt efter havbars, så er de 25gram perfekt til fiskeri på den vilde vestkyst.
Snurrebassen farver
Snurrebassen kommer i næsten uendelige forskellige farve kombinationer og der kommer heletiden nye til. Man kan spørge sig selv hvilke farver der er gode, men dette kommer an på vind og vejr. Oftes kan man kode de hardcore pangfarver til vinterfikseri og de mere neutrale farver fra forår til efterår. Nogle af klassikerne er den helt sølv, kobber eller den let grønne, som imitere en tobis. Her på siden finder du et udvalg af de mest populære og størstfangende farve kombinationer fra Snurrebassen.
Snurrebassen tilbud
Det er ikke så ofte disse top præsterende gennemløbsblink kommer på tilbud, men det sker nu engang i mellem. Det er til gengæld med at være hurtig når det sker, da der tit hurtigt bliver udsolgt. Nogle butikker vælger at køre med en fast lav pris frem for at have tilbud, så det gælder om at slå til når de er på lager. De bliver nemlig håndlavet og støbt her i DK og derfor er det altid et begrænset parti af disse blink.
Snurrebassen typer
Snurrebassen er nu ikke blot en snurrebassen, men den kommer i forskellige varianter, farver og former.
Snurrebassen Scale
Snurrebassen Scale er en luksus udgave af den almindelige snurrebassen, hvor der er kælet en smule for detaljerne. Scale står for skæl, som afspejler sig i netop den detalje ved disse gennemløbsblink. Denne type af snurrebassen imitere naturlige byttedyr og mere livagtige grundet deres skællignede udtryk.
Snurrebassen slim
Snurrebassen slim er en smallere udgave af snurrebassen. Om man vil købe den almindelige snurrebassen eller snurrebassen slim er nok en smagssag. Den mindre bæreflade og vægt gør måske snurrebassen slim mere genet til fisker på lavt vand, eller mere highspeed fiskeri.
Sådan montering - sådan monterer du snurrebassen
Her forklares hvordan man rigger sin snurrebassen til. Du bliver guidet igennem alt fra fiskelinen til selve krogen.
- Fiskeline: Der anbefales, at man bruger en kraftig nylonline eller flourcarbon line. Flourcarbon er en meget smidig og kraftig linetype, hvis man sammenligner med en fletline. Vælg et forfang der er tykt nok til, at linen kan fiskes henover muslinger, rev og andre skarpe ting i vandet uden af få betydelig skade. Der anbefales en line tykkelse fra 0,30 – 0,35mm.
- Springringe: Der anbefales, at man anvender 2 springringe – en oval til linen og en almindelig rund springring til krogen. Som udgangs punkt er en rund springring rigeligt, men vil du være på den sikre siden anbefales en oval springring, da den hjælper både krogen til at bevæge sig mere frit, men reducere og at linen skulle fange krogen ved eksempelvis et spinstop eller i kastet.
- Fiskekrog: Valget af fiskekrog afhænger meget af egne præferencer, eller hvad man selv foretrækker at fiske med. Der anbefales, at man monterer en enkeltkrog på snurrebassen, hvis man skal genudsættes sin havørred. En fordel ved enkeltkrogen er den er nem at have med at gøre. Enkeltkrogen fanger knapt så meget tang og sætter sig sjælden i bunden, plus det er meget nemmere at afkroge sine fisk.
- Perler: Ifølge OGP producenten af snurrebassen bør man vælge en mindre hård plast perle. Derfor anbefales at man anvender en lille perle (eksempelvis 4 x 5,5 mm og gerne oval perle, men ikke et krav).
- Snurrebassen montering : Som det allerførste skal man sætte sin snurrebasse på sin hovedline, hvor på man har bundet sit forfang af flourcarbon eller lignende. Der efter skubber du din hårde plast perle op linen og afslutter med at binden din springring på hvor krogen sidder. Har du også en ovalspringring på, binder du den på hvor i den sidder den almindelige springring med krogen.