Søg

Vælg den rigtige fiskestang til bombarda fiskeri – 10 gode fiskestænger

Bombarda fiskestang tilbud - Bedste fiskestang til put and take og kysten

Hvilken bombarda stang skal jeg vælge?

Bombarda fiskeri adskiller sig fra andre former for fiskeri, da det er bombarda flådens vægt, det hjælper med at føre et mindre agn længere ud i vandet. 

Det stille en række krav til fiskestangen, når man gerne vil fiske med bombardaflåd. 

Et generel træk for en bombarda fiskestang, er at den er noget længere end en traditionel spinnestang. Det er nemlig sådan at, vil man have det optimale ud af sit bombarda fiskeri, kræves der lange forfang. For at kunne kaste optimalt med disse lange forfang skal fiskestangen have en god længde. 

Hvor lang skal en bombarda fiskestang være?

En typisk fiskestang til bombardafiskeri vil være 10 til 12 fod og gerne længere. Især hvis du skal fiske med bombardaflåd på kysten, er en lang bombardafiskestang en stor fordel. 

En hoved regel er at dit forfang skal være lige så lang som din fiskestang. 

Længden af forfanget kan også variere alt efter hvilken type endegrej man vil benytte sig af. Fisker man med agn, som orm, powerbait eller gummidyr vil man typisk anvende et længere forfang end hvis man havde et blink, spinner eller flue efter sig. Dette kommer an på hvad der fungere bedste for en selv, men jo kortere forfang jo nemmere er det at styre. Hvor der imod jo længere forfang jo mindre risiko er der for at bombarda flådet skræmmer fisken væk. 

Hvorfor anvende et længere forfang ved fiskeri med agn?

Da fiskeri med agn som powerbait eller lignende ofte sker ved meget langsom indspinning, er der større risiko for at fisken vil opdage flådet eller blive skræmt væk. Fisker man der imod med et blink efter bombarda eller spinner, vil indspinningen være noget hurtigere og fisken vil ikke have den samme tid til at opdage hvad der faktisk er på spil inden den hugger. Typisk vil fiskeri med powerbait også være med en masse længervarende spinstop.

10 bedste fiskestænger til bombardafiskeri - Fiskestang til bombarda

Et ofte stillede spørgsnål er, hvilke fiskestang skal eg bruge til bombarda fiskeri? 

Den stive bombarda fiskestang

Den optimale bombarda stang kommer an på hvilken form for fiskeri man vil anvende den til. Primær om man vil fiske med synkende bombarda flåd eller et flydende bombarda flåd. Grundet til dette er at der er meget mere vand modstand i et synkende bombarda flåd end i et almindeligt flydende bombarda flåd. Det betyder at vil man fiske med et synkende bombarda flåd, som man ofte anvender på kysten efter havørred eller lign, bør man anvende en mere stiv bombarda fiskestang, da man skal være mere konsekvent med sit modhug og have god kontakt til sit endegrej.

fiskegrej.dk
Shimano Vengeance 399,-
lystfisk.dk
Shimano Vengeance fra 349,-

Den bløde bombarda fiskestang

Fisker man med agn, som powerbait er nøglen til succes en blød bombarda fiskestang. Her er der tale om soft tip action. Når fisken hugger skal den have tid til at sluge agnen, hvor en blød fiskestang kan give efter. Man fisker altid med siden til, så stang spidsen peger væk fra flådet. På den måde vil man kunne mærke det mindste hug i stangspidsen og nå at kunne slå bølgen over, så fisken frit kan sluge dit agn. 

Bombarda sæt

Det gode bombarda sæt er en kombi af en god bombarda fiskestang og et fiskehjul, som passer til fiskestangen. Et godt fiskehjul til bombarda fiskeri starter ved str 20, men gerne større, som et fiskehjul i størrelse 30 eller 40. Jo større spole, jo bedre kaste egenskaber har du og linen bliver ikke så presset på den lille spole. 

Baitlab gummidyr til bombardafiskeri - Gummidyr til bombarda fiskeri

Danske troutbite, nu kaldet Baitlab, kommer med en række lækre gummidyr, som kan være super effektive efter bombarda. Især de varme eller stille dage kan en synkende bombarda med gummidyr efter, være super effektivt. Husk og have en bøtte, med lyse farver, 1 med neutrale farver og en med mørke farver! Så er du klar uanset fiskevejr.  

Top klasse fiskestænger til bombarda fiskeri

Er du ude efter det bedste at det bedste. Så skal man lige rykke et hak op i kvalitet og niveau. Westin W8 er en stykke lækkert luksus legetøj til den seriøst bombarda fisker. Denne bombardastang er noget at det bedste på markedet, men også i den dyre ende. Er du blevet bidt af bombarda fiskeriet og vil bruge mange timer ved vandet, så invester i en rigtig bombarda maskine! 

fiskegrej.dk
Westin W8 Spin fra 3799,-
lystfisk.dk
Westin W8 fra 3869,-

Hvilket fiskehjul til bombarda fiskestænger?

Som udgangs punkt kan man anvende de fleste fastspole fiskehjul til sin bombarda fiskestang, men der er nogle fordele ved at anvende et tilpassede fiskehjul. 

Som nævnt er en bombarda fiskestang noget længere end en almindelig fiskestang, hvilket gør man også kan kaste længere. Vil man have det bedste ud af sit kast anbefales der at man bruger et fiskehjul med bred spole. Jo bredere spolen på dit fiskehjul er jo mindre modstand er der i kastet og man ville kunne kaste væsentligt længere end ved en mindre spole. 

 

fiskegrej.dk
Fuego til 999,-
lystfisk.dk
Ceymar FØR 899,- NU 549,-

Er der tale om put and take fiskeri vil et fastspole fiskehjul i størrelsen 2500 – 3000 være det mest optimale og vil man fiske på kysten kan man gå op i en størrelse 4000, men alt efter hvor stærk fiskehjulet er kan et størrelse 3000 fiskehjul bruge til begge. Et Dawia Fuego kommer eksempelvis med Diggie Gear og Magseal, som kan klare fiskeri ved de danske kyster.

synkende bombarda rig

Bombarda fiskeri med blink

Bombarda fiskeri med blink, er en super effektiv måde at fiske over længere afstande. Der anvednes et synkende bombarda flåd. Du kan se hvordan et

Læs mere »
synkende bombarda

Bombarda synkende

Fiskeri med Synkende Bombarda Filmen her viser både fiskeri, med flydende og synkende bombarda. Se filmen og læs artiklen, så er du klar til at bekrige

Læs mere »
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold