Søg

Fang en Sunshine bass

Sunshine bass

Indholdsfortegnelse

Aborre på steroider? Amerikansk hybrid kommer til Danmark

Sunshine bas blev først produceret i Florida af statslige dambrug. Sunshine Bass er en hybrid af en hun hvid bass og han stribet bass, der ikke forekommer naturligt. Sunshine bass har ofte brudte striber på den forreste halvdel og lige linjer på den bagerste halvdel af kroppen.

Sunshine Bass blev oprindeligt produceret i Florida og er nu blevet et meget populært fiskeri i USA, kendt for sin gode fight egenskaber.

Sunshine Bass er en hybrid af Morone chrysops x Morone saxatilis.

Hvor stor kan en Sunshine Bass blive?

Rekord (USA): 7,39kg.

Stor fisk minimum: 50 cm eller 2,5kg.

Sunshine bass
Jesper Kamfp med en flot fisk fra Aalsbogaarde

Kan man spise en Sunshine Bass?

Sunshine bass minder meget om aborren i dens kropsbygning og adfærd, samt det lækre lyse kød. Den danske aborre er en sublim spisefisk og den ny tilkomne Sunshine bass er ikke så langt der fra. 

Den milde og søde smag af Sunshine Bass har tiltrukket mange forbrugere. Hvis du er bekymret for, hvor maden kommer fra og produceres under bæredygtige forhold, så fortjener “Sunshine Bass” opmærksomhed. 

Hvordan fanger man en Sunshine Bass?

Fisketips og fakta:  Levende løjer, småfisk eller rejer er langt den mest effektive agn til sunshine bass. Kunstige agn som jigs, mindre gummidyr, woblere, spinner, flue og blink kan også anvendes til at fange Sunshine bass, hvilket gør den perfekt til de danske put and take søer.

Nogle gange jager den i overfalden og dette kan give en super spændende fisker på topwater agn. Sunshine Bass jager ved synet, så det gælder om ar finde fiskene. Står fiskene nede på bunden og gemmer sig i grøde, så kan det blive svært at fange dem på almindelig wobler eller spinner. 

Er du nybegynder er det nemmeste at fiske et lille gummidyr på en offset hook, med en smule belastning. Offset krogen gemmer sig inde i gummidyret og du kan fiske det gennem grøden. Krogen kommer frem når fisken hugger og du giver modhug. 

2 andre super effektive metoder til at fiske efter Sunshine bass er de velkendte amerikanske metoder. Det er carolina rig og texas rig. Disse rigs er meget effektive, da man kan fiske langs bunden super langsomt. 

Sunshine Bass på prop

Fiskeri efter Sunshine bass er blevet meget populært og flere har fundet ud af at de sølvfarvede fisk, har en kærlighed for ørred! Så hvis din put and take sø tillader det, kan det være meget effektivt at fiske efter Sunshine-Bass på ørred strimler under en prop eller på et bundrig

Må man ikke fiske med ørredstykker, kan man også fange Sunshine Bass med regnorm. 

Fiskegrej til at fange en Sunshine Bass

Her finder du udvalgt fiskegrej, som er målrettet fiskeri efter aborre og derfor er perfekt til fiskeri efter Sunshine Bass

Se her hvordan man laver et carolina rig eller texas rig

Sådan laver du et carolina rig til sunhsine bass

Sådan laver du et Texas rig til sunshine bass

Sådan virker et drop shot rig

Man kan også anvende traditionel drop shot setup. Bare husk at din agn gerne skal stå lige over grøden.

Hvor kan man fange Sunshine Bass i Danmark?

Her ser du et overblink over de put and take søer, som har udsat Sunshine bass :

 1. Poppelsøen
 2. Aalsbogaarde
 3. Herning Fiskepark
 4. Gunderup fiskesø
 5. Serritslev Fiskepark
 6. Vesthimmerlands Put and take
 7. Lundby put and take
 8. Ny Thorup Fiskesø
 9. Loch Ness put and take
 10. Grønbæk put and take
 11. Stilbjerg fiskesø
 12. Moesholm put and take
 13. Bakkegården Put & Take
 14. Gøttrup fiskesø

Opførsel

Sunshine bass er nogle grådige fisk, som kan sammenlignes med appetitten hos den danske aborre. De spiser enhver form for små fisk, herunder skaller, løjer og smelt. Unge fisk lever også af majfluer og krebsdyr. Sunshine bass er en stimefisk og de er ofte mest aktive tidligt om morgenen eller om aftenen.

Bæredygtig dambrug i Danmark

Sunshine Bass dyrkes i Danmark i indendørs bassiner. Vandet genanvendes, og de overskydende næringsstoffer komposteres og genbruges på nærliggende marker. Desuden kommer den energi, der kræves til driften af ​​kraftværket, fra store vindmøller.

De danske Sunshine bass er et produkt af høj kvalitet.

Reproduktionen finder sted i et indendørs anlæg, hvor der kan skiftes mellem ferskvand og saltvand og ikke mindst genbruge det. Dette og det faktum, at kvaliteten af ​​foderet er ekstremt høj, sikrer, at fiskeynglen ikke bliver inficeret med sygdomme eller parasitter, så fisken kan leveres til Kosher og Halal.