Spot er Hot

 Spot er Hot

Spot dig til flere fisk!

Spotfiskeri er hvor man går og spotter fisk. Man fisker så til de fisk man spotter. Spotfiskeri kan være yderst effektivt, da dage der skal kæmpes for det. Spotfiske er mest kendt fra fluefiskeri, men du kan snildt sport fiske med små blink.

Flue

Spot dig til flere fisk!

Husk lige at tage dine polaroid solbriller med på din næste fisketur. Er man til mere action-præget fiskeri er spotfiskeriet sjovt og nervepirrende. 

De bedste forudsætninger er selvfølgelig en klarvandet sø. 

Spotfiskeri er noget helt specielt. Det med at kunne se fisken og kaste til den, er helt unikt. Det bedste er klar at se fisken jage dit agn, blot få sekunder før den hugger! 

Vesthimmerlands put and take
Stor ørred kunne ikke modstå gummidyret. Den blev taget på spotfiskeri

Spotfiskeri - sådan gør du

Præcision er nøgleordet når det kommer til spotfiskeri. Fremgangsmåden er relativt simpel, men kræver, at man er lidt teknisk. 

  1. Det kræver selvfølgelig at man kan spotte fiskene. Brug polaroid solbriller til dette.
  2. Når du spotter en fisk, er det vigtigt at aflæse, hvilken retning den svømmer i, og prøve at visualisere retningen den svømmer.
  3. Kast dit agn ud foran fisken – gerne en meter fra og gerne forbi fisken, så du har muligheden for at spinne op til fisken. Husk at agnen skal følge fisken og ikke kommer mod fisken.
  4. Alt efter hvilken agn du bruger, er det bare at gentage processen indtil fisken enten svømmer væk eller hugger. 

Agnen skal helst ikke være for stor. Brug gerne fluer, blink, gummidyr osv.

Spotfiskeri
Flot fisk fra Vesthimmerlands

Bliv ved med at søge efter fiskene. Det kan være der kun går en enkelt i overfladen, men længere nede står der flere, så prøv dig lidt frem. Spotfiskeri kan drives på et væld af metoder. Fx glaskæder.

Fiskeri med glaskæde

Læs om fiskeri med glaskæde

Det er ikke kun fluefiskere der kan spotfiske. Læs her hvordan

Avatar

Mads Ramshøj Stentoft

2 Comments

  • […] HER!Spottede en guld-skygge et stykke ude i søen, og tog chancen. Kastede det lette rig gennem den hårde vind. Agnen landede bare perfekt! Ca 1,5 meter fra fisken, som havde den helt rigtige kurs! Jeg begyndte indspinning mega langsomt, med små hissige stop lige foran ørreden! Fisken fulgte nu baiten, men så dykkede den og forsvandt! Jeg stod nu bare og måbede efter fisken, men slog bøjlen over for en sikkerheds skyld. Stod længe og der skete intet, men fisken kom heller ikke frem. Så efter et par laaange minutter rykkede linen igen svagt på sig og guldørreden kom til syne! Den havde taget baiten! Pulsen steg lige 200% og knæene rystede. Jeg satte modhugget og fisken svarede ved at stjæle 20-30m line fra hjulet, som skreg derudad! Efter en laaaang og hektisk fight kom den i nettet. Jeg kunne tydeligt se dette var en ny PR! 5.1kg på en tynd UL pind. Læs mere om spotfiskeri  […]

  • […] LÆS MERE OM SPOTFISKERI HER!!! klik her […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.