Søg

Spinbait dig til træge fisk!

Spinbait rig

Spinbait rig - Simpelt setup!

put and take fiskeri
Spinbait rig når det virker bedst!

Det enkle setup kan være en rigtig effektiv fiskemetode i put and take søen. Spinbait rig tillader nemlig en bred varitation af indspinnings-muligheder. Den går fra passiv til aktiv indspinning. 

Ved fiskeri med spinbait rig anvendes der bait som agn. Baiten kan formes alt efter ønske. Jeg bruger primært haletudsen, men skruen eller elefant foden skal ikke undervurderes. Det er med at prøve sig frem. Nogle gange vil ørreden have store agn og andre dage vil de have små. Prøv dig frem og husk også at skifte farve på din bait undervejs. 

Læs mere om bait formning her! 

En af de ting, der gør spinbait så super effektivt, er klart dens enkelthed. Det simple setup tillader umådelig langsomme indspinnigs-hastigheder. Det betyder, at du kan affiske søen langsomt. Du tirrer ørreden i længere tid.

spinbait rig
Ørred taget på spinbait med let grej

Udover det enkelte setup, kan metoden fiskes uhyre langsomt alt efter fiskenes humør. Man kan ikke kaste så langt ud i søen, men det er ofte heller ikke nødvendigt!

Hvordan ser spinbait rig opsætningen så ud?

Spinbait rig
  1. Bind en 3-punkts svivel på hovedlinen
  2. Derefter bind et forfang på 20-50cm
  3. Bind en enkeltkrog på forfanget
  4. Klem split-hagl på efter behov 0,1-0,3g

Husk at bremse linen i kastet – lige et par sekunder inden nedfaldet. Dermed retter linen sig, og man undgår line-kludder.

Kig efter aktivitet i overfladen eller fisk nær udløb eller indløb. Hold gerne en masse længere spinstop. Hvis du mærker et nap, så giv fri line med det samme og afvent! Giv fisken god tid til at sluge agnen. Nogle gange er hugget kontakt, men typisk mærker du kun et lille nøk i linen, så gælder det om at give lie hurtigst muligt. Hellere slå bøjlen over en gang for meget end for lidt. Lige pludselig står du altså med flex på klingen, trods du kun tænke det var bundbid. 

Start gerne ud med at købe lidt forskellige farver powerbait. Køb dem gerne i mørke og lyse farver, så du hurtigt kan komme på sporet af hvad fiskene vil have. 

uni rigget

UNI-rigget!

UNI-rigget er et alternativ bombarda rig, som hjælper dig med at få små agn længere ud i søen. På den måde affisket du mere vand

Læs mere »
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold