Søg

Put and take

Søg

Her kan du læse alt om put and take fiskeri. Du kan finde opsætningsguides, grejnyheder og et komplet kort over alle put and take søer i danmark.

Put and take

Her kan du læse alt om fiskeri i put and take.

At fiske i put and take er fiskeri i en sø hvor man betaler for at fiske i et bestemt antal timer. En del af de penge, som søgen for ind for køb af fiskekort går til nye fisk. På den måde sættes der altid fisk ud efter antal besøgende.

Fiskemetoder til put and take

Der findes mange forskellige fiskemetoder til put and take. En af de meste kendte er fiskeri med powerbait. Mange fisker enten med powerbait med et simpel bundring eller under et flåd/prop. Der findes mange gode måder at fiske med powerbait. En af de mest effektive er fiskeri med flydende bombarda, da den kan fiskes langsomt. Det er vigtigt at forme sit powerbait, så det rotere eller bevæger sig ved indspinning.

En anden populær metode er spinnefiskeri. Spinnefiskeri i put and take er oftes fiskeri med spinner, blink, wobler eller gennemløber. Alle disse endegrej har deres fordele og ulemper.

Fiskeri med spinner

Fiskeri med spinner i put and take er en af de ældste metoder at spinnefiske på. Det roterende spinneblad skaber kraftige vibrationer og kan lokke ørreden til at hygge. Fiskeri med blink er også en af de tradtionelle metoder til at fiske efter ørred. Her er det blinkets gang i vandet som afgør hvordan det lokker fisken til hug. Især fiskeri med microblink er blevet populært og her kan du læse om de bedste micro blink til fiskeri i put and take.

Fiskeri med gennemløber

Fiskeri med gennemløber i put and take er også populært. Det er lidt som fiskeri med blink, dog kommer man blinket på hovedlinen. Man køre linen igennem gennemløberen og binder en springring med krog på. Så er det vandmodstanden der for gennemløberen til at rotere. Når fisken hugger på gennemløberen glider gennemløberen fri af krogen og man kan frit fighte fisken. Det gode ved fiskeri med gennemløber er at fisken ikke kan vride sig fri via brækstangs effekten. Gennemløberen kommer i mange former og størrelser. De meste kendte gennemløbere er Præsten, Westin og trutta.