Søg

Put and take fiskeri smager af mudder og er kun for amatører!

put and take fiskeri

Lystfiskeri i put and tak er meget mere end falske udsagn og dårlige undskyldinger, det er den billigste terapi og en perfekt mulighed for sammehold og venskaber, samt fisk på bordet. Guiden her vil tage dig ind i put and take fiskeriets verden.

Hvad er en put and take sø? Og hvordan virker den?

Fiskesø, put and take, fiskepark, fiskeland kært barn har mange navne, men fælles for disse navne er at der er tale om søer, hvor der jævnligt udsættes fisk, som man kan forsøge af fange. 

Navnet put and take er et misforstået begreb, da konceptet siger at du putter penge i søen og tager fisk med hjem. Konceptet lyder simpelt, men der ligger meget mere under konceptet! Kort fortalt så betaler man en timepris ud fra det antal timer, som man ønsker at fiske. Her efter må man forsøge på lovlig vis, at fange de fisk, som er tilladt inden for den betale tidsramme. Du må ikke fange fisk med net eller bevidst fejlkroge fisken. 

Alle ønsker at fange fisk, men ikke alle kan få fisk med hjem. En put and take sø, virker ret simpelt. Det er antallet af besøgende, som diktere antallet af fisk i søen. Mange søer køre med 50-60% procents udsætninger. Det betyder at 50-60% af indkomsten bruges på at købe nye fisk. Resten går til vedligeholdelse, strøm, vand og evt udlejer af søen. De folk som “ glemmer at betale” stjæler og gør det ikke mindst svære for dig at fange fisk, da det betyder mindre fisk i søen. 

Put and take fisk smager af mudder og er kun for amatører!

En kæmpe påstand er at fisk fra put and take smager af mudder, hvilke ikke kan blive mere forkert! Jeg har selv fanget langt over 3-4000 put and take fisk, og aldrig har jeg sat tænderne i en mudder fisk! 

 Det er simpelthen en løgn og et rygte, som muligvis spredes af dårlige kokke eller inkompetente selvforhadte lystfiskere, som leder efter en undskyldning for at droppe den ellers gode rammesatte lystfisker scene! 

Der er ofte 3 årsager til hvorfor en put and take ørred smager grimt. 

  1. fisken er fanget i sommerhalvåret og har lagt for længe på jorden eller i vandet. 
  2. Kokken har pakket fisken ind i staniol og bagt den til skam, så den er blevet kogt i sit eget saft i mere end 30min på fuld bål! 
  3. Der findes en alge, som forkommer under varme forhold i ferskvandsøer, der sætter sig i kødet  på fisken, som kan give en jordet smag, hvilket har intet med put and take fisk at gøre, og fortæller mere om et presset økosystem og vandkvalitet. 

Den sidst nævnte er nok den mest usandsynlige, da de fleste søer har cirkulation eller lign.

mudder fisk put and take
Foto af Kostiantyn Li

Put and take er det samme, som at gå på jagt i en hønsegård!

Vi skal lige igennem endnu et udsagn der igen ikke kan blive mere fejlagtig. Det kan ikke sammenlignes, da hvis man gik på jagt i en hønsegård ville være 100 gange nemmere. Faktisk kan man godt komme til en put and take sø, som er proppet med fisk! Og du ville ikke kunne fange en eneste! Så deler du stadig samme holdning, som påstanden har du ikke fisket nok i put and take. Det samme gælder også for de put and take konger, som skriver de aldrig har en NULTUR. Har man aldrig en nultur, så fisker man vidst ikke nok. Fisk i en put and take sø vælger selv hvornår de vil bide på krogen, hvor høns ikke selv vælger om de vil blive skudt. Det er vidst kun folk, som genetisk ikke kan lide put and take fiskeri eller måske kun har dårlige oplevelser, der kommer med denne påstand.

Du behøver ikke være god for at kunne fange fisk! Put and take fiskeri er for alle!

put and take fisk mudder

Fiskeri i put and take kan noget, som mange andre former for lystfiskeri ikke kan, det giver nemlig knap så erfarne herre, damer, drenge, piger eller din mormor en god mulighed for at fange en fisk. I Blandt de næste artikler vil du blive mødt af en guide, som forklare dig fiskemetoderne, årstiderne og de små tricks, som måske kan gøre dig til den næste stor fanger! Fiskeri i put and take er for alle personer I alle aldre og niveauer. Er du begynder, så betaler du for et håb om at udvikle dig i en kravlegård af fisk, hvor du ved fiskene er der, men det er evnerne der kommer på prøve. Er du mere erfaren er det måske jagten på at regne ud hvad fiskene bider på. Fælles er at vi tager ud for at fiske og måske tage en fisk eller 2 med hjem. Rammer du en god dag, så er chancerne rigtige gode også for den nye lystfisker og rammer du en dårlig dag, så har du bidraget til flere fisk i søen til dit næste besøg. 

Dyreetisk råd vil lukke de danske put and take søer

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold