Lystfiskeri i Thy
Thy er et skøt område, som strækker sig fra klipperne ved Bulbjerg og sydvest helt ned til Aggertange. Området byder på en masse naturskønne oplevelser, som nationalparken og det surf rige Cold Hawaii. Thy byder på noget enestående lystfiskeri. Mod Nord vest har vi vestkystens vilde vesten nemlig Vesterhavet, som kan tilbyde molefiskeri, fiskeri fra kutter på det gule rev eller makrel jagt fra strandkanten!
Hvad kan man fange i Thy?
Foruden den række af put and take søer, som befinder sig i Thy, findes der mange andre muligheder for lystfiskeri i denne landsdel. Området bærer præg af havfiskeri, kystfiskeri, fiskeri i fjorden, å-fiskeri, og fiskeri i de store flotte søer.
Lystfiskeri i Thy – Vesterhavet
Langs den Jyske veskyst møder man det til tider brusende Vesterhav. Her kan der fiskes efter et utal af arter. Alt efter årstid og vejret kan Vesterhave byde på en artsrig fisketur. I de Tidligere forårs måneder begynder sildene at nærme sig. Her kan der fanges sild i store mængder. De bedste pladser i Thy er ved molerne fra Vorupøre og fra de utallige stensætninger ved Agger helt ned til den store mole ved Aggertange. Lige efter sildene kommer hornfiskene. De kommer for at gyde på det lave vand og passere langs vores veskyst mod Østersøen. En stor del svømmer også ind i Limfjorden. Hornfiskene kan fanges direkte fra stranden. Hot spot er klart Aggertange og ellers stykket mellem Klitmøller og Hanstholm.
Artiklen forsætter her under
Fiskeri efter hornfisk – Her fanger du dem 2024
Fiskeri efter hornfisk – Hvor fanger jeg hornfisk – Se kortet Se indholdfortegnelsen over fiskepladser, sæson for hornfisk og hvordan man fanger hornfisk her under.
Lystfiskeri i Limfjorden – Den store fiske guide 2024
Fiskeguide til fiskeri i og omkring Limfjorden Lystfiskeri Limfjorden Limfjorden strækker sig tværs igennem det danske fastland. Den deler det nordjyske landskab fra midt og
Havbars Fiskeri – Her fanger du dem!
Lystfiskeri efter Havbars ( Dicentrarchus labrax ) Havbars fiskeri er udpræget sæsonfiskeri, som nærmer sig de danske kyster i sommer halvåret. Den fanges primært langs vestkysten,
Makrel og havbars
Når sommeren kommer til Thy, så gør makrellerne det også! Og endda i massevis! I 2019 blev der observeret en stime makrel der rakte sig 4-5 km langs kysten, ud fra Hanstholm Havn. Makrellerne kan fanges i morgen og aftentimerne helt inde i brændingen langs hele vestkysten. Molerne er ofte samlingspunkt for morgenfriske lystfiskere.
Ud på sensommeren kommer en af havets ukendte sværvægtere, nemlig havbarsen. Den stål blanke aborre lignende fisk er en hidsig fighter og giver ikke let op. Det er en meget lunefuld fisk og man skal ramme de helt rigtige dage på det rigtige sted, hvis man vil gøre sig et bekendtskab med den flotte havbars.
Kom med turbåd på havfiskeri
Ved Hanstholm Havn, Stenbjerg landingsplads og Vorupør kan man booke en tur på havet med en fiskekutter. Her fiskes efter alle mulige fiskearter. Nogle af turene er ud på det Gule rev hvor man kan fange store torsk, kulmule og lange.
Lystfiskeri i Limfjorden
Limfjorden deler landet i to. Limfjorden strækker sig fra øst til vest og løber rundt om øen Mors. Når vi rammer sæson for hornfisk, så er det muligt at fange dem i stort set hele fjorden. Fiskeri efter hornfisk starter i midt april og løber sig helt ud i sommermånederne. Maj er top sæson for hornfisk. Limfjorden og i sær Limfjorden omkring Mors og Thy rummer på gode spændende pladser hvor man kan fiske efter havørred. Du kan fiske efter havørred året rundt i Limfjorden.
Artiklen forsætter her under
Fiskeri efter hornfisk – Her fanger du dem 2024
Fiskeri efter hornfisk – Hvor fanger jeg hornfisk – Se kortet Se indholdfortegnelsen over fiskepladser, sæson for hornfisk og hvordan man fanger hornfisk her under.
Lystfiskeri i Limfjorden – Den store fiske guide 2024
Fiskeguide til fiskeri i og omkring Limfjorden Lystfiskeri Limfjorden Limfjorden strækker sig tværs igennem det danske fastland. Den deler det nordjyske landskab fra midt og
Limfjorden – 30 bedste havørredpladser på Mors og i Thy
Thy er meget mere end Cold Hawaii, men boomer af gode havørredpladser på Mors og i Thy. Her er muligt og finde havørred året rundt
Put and take fiskeri i Thy
I Thy findes der også en del put and take søer. Her kan man tage et velfortjent hvil og komme nær naturen, med chance for at fange sig en flot ørred med hjem.
Et stykke uden for Thisted ligger Skjoldborg Put and take. Søen er en sæson sø, som har ugentlige udsætninger i sommerhalvåret. Her kan fanges regnbueørred og tigerørred.
Køre man lidt længere ud i området kan man finde Snedsted Fiskepark, som er en lille put and take sø med klart vand, som også har jævnlige udsætninger i sommerhalvåret.
Ude mod Stenbjerg lige i kanten af National Parken Thy ligger Nørhå Fiskepark. Det er en god familie sø, som rummer toilet, fiskebro, bænke og overdækkede læ skure hvis det skulle regne. I skoven findes der en stor natur legeplads til børn. Nørhå Fiskepar sætter ørred ud hver uge. Her kan du fange Regnbueørred, bækørred og tigerørred (Til tider guldørred). Nørhå Fiskepark har åbent fra solopgang til solnedgang året rundt.
Søerne i Thy
I Thy ligger en del ferskvandssøer. Faktisk ligger nogle af de reneste søer her i Danmark. Nors og Vandet sø er i blandt de top 10 reneste søer. Dette vil du også kunne se hvis du vil ud og fiske. Vandet er krystalklart. Der udover findes en lang række mindre fiskbare søer i Thy, som Klastrup Dam, Nors bagsø, Tovsig, Hjardemål plantage og ishullerne i Vigsø. Der er også Flade sø, som ligger klods op af Vesterhavet. Søen har tidligere været kendt for at rumme store mængder rovfisk, som sandart.
Nors og Vandet sø
Søerne i Nors og Vandet er klarvandet søer, med sandbund. De er op til 20meter dybe. Bemærk det er kun vadefiskeri, som er tilladt på et afmærket område. Husk der skal købes dagskort. Se mere på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside. Man kan vade ret langt ud, men pas på kanten. Søerne rummer en god bestand af gedder, helt og aborre. Husk mindstemål og catch and release er at foretrække. Tag ikke mere end du kan spise hvis nødvendigt. Køb hellere dine fisk hos det gamle røgeri i Hanstholm.
Klastrup Dam, Tovsig og Vigsø
Naturstyrelsen har råderet over mange søer, og nogle af dem er der frit fiskeri, hvis man vel og mærket har statens lovpligtige fisketegn. I søerne kan der fanges gedder, skaller, aborre, ål og suder.
Flade sø
Flade sø. Har hidtil været kendt, som en af Danmarks Bedste ukronede Sandartsø”. Med et kæmpe areal på 661 ha. Ferskvandssøen er mellem 1,5-3m dyb. Søen ligger med Vesterhavet som nabo og man kan faktisk komme ud på høfderne ved Agger, på blot et par minutters gang. Fra den 1/5-31/5 er søen lukket for fiskeri. Der er både arter, som gedder, sandart, aborre, ål m.m. Fisketegn kan købes via Sydthy Turistbureau. Man kan ligeledes købe fisketegn hos Krik Marine, Agger Havn som også forhandler diverse fiskergrej. I turistsæsonen har turistbureauet et lille info-skur ved Vesterhavskiosken i Agger. Her kan der også købes fisketegn. Kør mod vest lige gennem Agger, og du kører lige ind i kiosken. Det lille skur på parkeringspladsen er turist-info. Sandarten er en fisk, som vokser yderst langsomt og man anbefaler at dyrke ren catch and release. Husk mindste mål på sandart er 50cm.
Åerne i Thy
Der findes en del åer i Thy. Lige fra havørred åen Bromølle til Egebaksande stykket hvor der kun må fiskes catch and release efter bækørred. Der ud over er der nogle mindre åer, som Aarup å og Faddersbøl å hvor der også kan træffes bækørred. Der skal købes dagskort via Thylands Lystfiskerforening inden fiskeriet på begyndes.
Put And Take Søer i Danmark
Put and take søer og fiskesøer Det danske land er fyld med put and take og fiskesøer. Det kan være svært at holde styr på,
Geddefiskeri – Sådan fanger du en gedde 2024
Geddefiskeri – Sådan fanger du den store rovfisk! I Danmark kan man dyrke geddefiskeri næsten over det hele. Gedden er en naturlig rovfisk i vores
På Bækørred jagt i Baghaven
Den vilde Bækørredjagt Bækørred er en af de mest sky fisk, vi har her hjemme i åen. Den er gåde fuld og til tider umuligt