Søg

Kraftige Kildeørred og Klart vand

kildeørred

En kildeørred er nok en af de flotteste fisk, som vi har i put and take søerne. Den er sjælden, men nu skulle den have forsøget! 

På jagt efter specialfisken - Kildeørred

Klokken var 7 om morgenen, og David og jeg mødtes ved HP´s Fiskesø. Der var ikke voldsom aktivitet ved søen, så jeg riggede bombardaen til, og kastede den ud til mit favoritspot. Der gik da heller ikke ret længe, før flådet tøffede lystigt over det blikstille vand. På kort tid lå der 2 flotte fisk i græsset. Kildeørreden manglede stadig.  

regnbueørred
To flotte regnbueørred, som blev fanget på bombardaen

Tid til spin

Meningen var, at bombardaen skulle ligge ude, mens jeg fik rigget spinstangen til, men som det ses måtte jeg lade den blive oppe af vandet, hvis jeg skulle have ro til at rigge til.

Jeg fandt min lille 7fods spinstang frem. Jeg fandt 1 meter flourcarbon-line frem, og bandt det sammen med min fletline. Jeg kiggede i grejboksen og fandt en lille 4 grams test-gennemløber frem, som jeg montrede på forfanget. 

Klart er rart

HP´s Fiskesø er en meget klarvandet fiskesø, med kildevæld. Søen rummer utallige arter, men i dag var vi på Kildeørred-jagt. Det er med fordel at anvende flourcarbon som forfang i det klare vand. Fiskene kan egentlig godt være lidt sky. Især hvis der er vindstille og vandet er klart. 

Tilbage til spin

David og jeg var gået i gang med skinne-grejet. Min lillebror Rasmus kom forbi søen og nappede en stang ud af min taske. Rasmus monterede et hvid stripper blink på 7g, for efterfølgende at fyre den ud i vandet. Et par få kast langs bredden resulterede i en lille, men flot guldørred.

guldørred
Rasmus med en flot guldørred/ FOTO: David Nielsen: www.specineers.dk

Det lykkedes David både at få en kildeørred og en brødding. Jeg måtte dog nøjes med at smide en fin kildeørred i vandkanten. Jeg traskede længere ned imod enden af søen. Det klare vand afslørede et par fisk, der tøffede rundt over sandpletterne længere ude. Den lille gennemløber blev skudt derudad. Jeg kunne følge gennemløberen med hjælp fra mine polaroid-briller. En skygge fulgte efter, og godt halvvejs inde, kunne jeg se de hvide finner. Fisken forsvandt hurtigt igen, eller det troede jeg. Lige blot få meter fra min stangspids åbnede sig et stor gab og hele gennemløberen forsvandt ind i munden på rovfisken! Heldigvis stod David ikke langt fra mig og fattede nettet. Fighten var intens, men nok mest fordi jeg absolut ikke ville miste denne fisk. Glæden var stor da en knap 4 kilos kildeørred kom i nettet! Perfekt afslutning på en super dag ved vandet! 

Kildeørred
En flot knap 4 kilos kildeørred! / FOTO: David Nielsen / specineers.dk
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold