Søg

gummidyr

Søg

Fiskeri med gummidyr

Hvad er gummidyr

Gummidyr er et slag for softlure eller softbait. Gummidyr er en blød imitation af agn, som kan fiskes på et utal af metoder. Navnet gummidyr er en bredfortegnelse over alle de agn som er lavet af gummi til lystfiskeri. Det primære og mere kendte navn er softbait, her under kommer navn som shads, jigs, slugs og twisters ind under navnet gummidyr eller softlures.

Hvad bruger man gummidyr til?

Gummidyr er et kunstagn, som er et alternativ til aktiv fiskeri med eksempelvis spinner, wobler eller blink. Ofte kan man købe gummidyr billigere end eksempelvis woblere eller lign. Det bløde materiale gør dog at gummidyret ikke holder så længe, som mere traditionelle endegrej. Fiskeri med gummidyr bruges primært til fiskeri efter predator-fisk.

Hvilke fisk kan man fange med gummidyr?

Fiskeri med gummidyr et et bred spektre, som rummer mange finesser og muligheder for mange fiskearter. Faktisk kan man fange de fleste fiskearter på fiskeri med gummidyr, hvis man blot tilpasser sin fiskemetode efter den bestemte fiskeart. Fiskeri man efter karper eller suder kan man bruge majs ligende gummidyr, som enten flyder eller synker. Fisker man efter fladfisk, som skrubber, pighvar eller rødspætter kan man også købe Gulp gummiorme, som ligner og lugter af eksempelvis tobis eller børsteorm. Er man til mere aktiv fiskeri, så er det nok her gummirdyret har sin fremgang, nemlig predator fiskeriet efter gedder, aborre og sandart. Her kommer gummidyret til sin ret. Læs her hvordan du kan anvende gummidyr til fiskeri efter disse predator fisk. Et sted hvor gummidyret virkelig har fundet sin niche er i put and take fiskeriet, hvor ribtails som Jara Baits Pro Baits, Oruma Baits og MMS fishing plus mange andre har gjort sit indtog. Her under kan du finde en top 3 af de meste effektive gummidyr til fiskeri i put and take efter regnbueørred, bækørred, kildeørred , guldørred og tigerørred. Ja nok alle ørred arter kan fanges på gummidyr.

Hvordan bruger man gummidyr til fiskeri?

Fiskeri med gummidyr eller softbaits kan gøres på mange forskellige måder og fiskemetoder.
Den meste kendte er fiskeri med et jighoved og man så sætter gummidyret på krogen og jigger gummidyret gennem vandet. En anden metode er dropshop hvor vægten hænger under gummidyret og man kan simulere nogle lodrette bevægelser, som en fisk i nød. Gennem tiden er der kommet mange forskellige fiskemetoder til og en af de nyste er fiskeri med cheburashka og tungsten til gummidyr/ ribtails eller som curly jeg til fiskeri i put and take. Her på siden kan du læse meget mere om fiskeri med gummidyr.