Søg

Gedder i Flyderingen!

gedde

Flyderingen er nem at opbevare og fylder ikke meget. Ideel til at nå søens svære hjørner på. 

En tunet fiske-badering! Flyderingen...

geddefiskeri

Meningen var, at jeg skulle på havet og pilke torsk, men gårsdagens vind havde skabt lidt for høje bølger. ØV… meen en ting var sikkert – der skulle bare vand under kølen! Så hvad gør man? Man pakker grejet og tager flyderingen med på geddetur. Klokken var allerede næsten 10, tilgengæld havde vinden lagt sig. Jeg fik rigget stangen til og fik pakket flyderingen ud. 

fiskeri
Quantum Shotgun 3 55g

Stangen jeg bruger til geddefiskeri er en Quantum Shotgun 3 stang. Stangen har en relativt hård klinge som kan sætte krogene i geddernes ellers meget hårde kæber. Den har en max kastevægt på 55g, men er man lidt snild og erfaren så kan den godt presses lidt. 55g er også lige i underkanten til gedder – i hverfald hvis man vil have de store! Jo større agn, jo større chance for, at gedden der hugger, er en af de store. Jeg starter ud med at montere et stykke forfang i flourcrabon i 0,7mm og et 15cm gummidyr i farven firetiger. 

geddefiskeri

Flydering i vandet og afsted

Jeg får smidt flyderingen ud i vandet, og får spændt mig selv i den. Jeg pisker godt 100m ud på pladsen, hvor jeg smider mit hjemmelavede anker af en gammel rusten husmurbinder fra 1907. Ankeret holder perfekt og fiskeriet kan begynde.

Jeg når kun 3 kast før der er hug og yderligere fastfisk i næste kast. En fin lille 2kilos gedde kommer lige ind og vende, inden den ryger retur igen. Der er desværre en del grøde, som besværliggør fiskeriet en del. Jeg bjerger ankeret og tøffer 100m længere hen langs breden. 

geddefiskeri

En time går hen uden meget aktivitet, så bjerger igen ankeret og driver lidt længere ned langs bredden. Jeg binder en af de nye Manns lure rank woblere på, som trods størrelsen er gode tunge at kaste med. Producenten garanterer endda, at kobleren holder sig på sin max dybde ved jævn indspinning.

Første kast

Jeg kaster kobleren et godt stykke ud og haler ind. Blot 3-4 meter før mine finner, hugger fisk nummer 2 og en fin flyve-fisk det var. Det var igen en af de små, så den fik muligheden for at ryste wobleren fri. Et par spring senere hoppede den af lige ved kanten af flyderingen. Det var næsten aftalt spil. 

flyderingen

Jeg fisker lidt videre, men mærker ikke rigtig mere. Jeg beslutter mig for at tøffe ind igen, men vil lige have et sidste kast. Jeg kaster langs kanten og spinner ind. Næsten inde sker det så igen, men denne gang var der dælme ryk i pinden! En ordentlig mobbedreng måtte have bidt på….. desværre når jeg ikke at se bæstet før den får rystet sig fri. Øv…. jeg fisker lidt videre, men må nok sande, at den ikke bider lige foreløbig. I alt en god tur med flex, sol og stilhed!

Tip:

Husk du skal anvende waders i en flydering da det ellers bliver for koldt. Jeg anbefaler neopren waders da de er gode til at isolere.

geddefiskeri
Et par sultne sømkasser kan hurtigt flænse de bløde gummidyr.
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold