Søg

Spinbait med glas flåd

fiskeri med glas flåd

Fiskeri med glas flåd er relativt nyt i de danske put and take søer. Det anvendes oftest i forbindelse med tremarella fiskeri med flåd. Fiskeri med glas flåd har dog langt flere anvendelsesmetoder end blot tremarella fiskeri, som oftest kun er til mindre og nyudsatte fisk. 

Fiskeri med glas flåd - Spinbait

fiskeri med glas flåd
Simpel opsætning med glas flåd

Spinbait er en super effektiv måde at fiske i en put and take sø. Den langsomme indspinningshastighed kombineret med et ultra simpelt rig, gør det nemt at bruge. Med spinbait kan du nemt affiske en større dele af søen, eller snige dig ind på stillestående fisk. Kender du din put and take sø, kan du med fordel smide rigget ud i søens dybe huller. Herefter ruller du det ganske langsomt, med mange stop undervejs. I linket neden for kan du læse mere om, hvad spinbait fiskeri er. 

Fiskeri med glas flåd - Spinbait

Ved et normalt spinbait rig anvendes der et spilt hagl som vægt, men der er et par fordele ved at anvende et glas flåd. Fiskeri med glas flåd giver dig muligheden for at komme længere ud i søen. Det er nemlig såden, at et glas flåd har en mindre vægtfylde under vandet. Bruger man et glasflåd med en vægt på 6 gram, vejer den i princippet kun 3 gram under vandet. Det betyder, at man har en højere kastevægt og kan komme længere ud i søen. Når så glas flådet er under vandet, har det en mindre modstand, så fisken ikke mærker det, når den hugger. 

Frit på linen, som en gennemløber!

Glas flådet er monteret som et glide flåd. Altså et flåd, som sidder frit på linen. Dette betyder, at når en ørred hugger på dit powerbait, vil hovedlinen passere frit gennem glas flådet, og fisken vil ikke opdage det. Dette kræver dog, at du er opmærksom når hugget falder. 

glas flåd
Et glas flåd er næsten usynligt for søens fisk
Fiskeri med glas flåd - Spin

På et almindeligt spinbait rig anvender man, som nævnt, et spilt hagl som vægt. Ved langsom indspining kan split haglet blive fanget af søens grøde langs bunden. Et glas flåd har, som nævnt, en mindre vægtfylde under vandet, og modstanden er mindre. Det betyder, at ved indspinning vil glas flådet søge højere op i vandsøjlen. Dermed kan man fiske det ultra langsomt, da glas flådet svæver lige over grøde kanten. Glas flådet sidder frit på linen, i modsætning til almindelig synk. Det betyder, at når fisken hugger, og man giver fri line, mærker fisken ikke modstanden fra glas flådet. Giver man fri line ved hug vil glas flådet synke ned i grøden, men fisken kan frit trække i linen uden at flådet sætter sig fast og derved skræmmer fisken. 

Glas flåd og powerbait

Ordet spinbait giver næsten sig selv. Du spinnefisker med powerbait. Powerbait giver dig et hav af farvekombinationer til dit fiskeri. Hvis du virkelig gerne vil optimere dit spinbait fiskeri, kan du med fordel forme dit powerbait. Som udgangspunkt findes der 2 slags glas flåd. En kort hurtigsynkende model og en tynd langsomt synkende model. Når du fisker med powerbait, vil jeg anbefale, at du anvender det langsomt synkende glas flåd. Helt grundlæggende med alt fiskeri med powerbait, handler det om at fiske langsomt! I modsætning til traditionel spinnefiskeri. Et langsomt synkende glasflåd affisker langsommere, og der er mere tid til at trigge fisken.   

glas flåd
Man kan også anvende glas flåd til at fiske med flue.
Opsætning af fiskeri med glas flåd

Billedet nedenfor anviser, hvordan man laver en opsætning af fiskeri med glas flåd. Det går under betegnelsen UNI-rigget! Det viser de anvendelses muligheder du har ved fiskeri med glas flåd. Længden af dit forfang afhænger af, hvilken sø du fisker ved. Det afhænger også af, hvornår på årstiden det er. Jeg har skrevet en artikel om 10 gode råd til dit put and take fiskeri. KLIK HER.  Som udgangspunkt, når jeg fisker med spinbait, bruger jeg en forfangs længde på mellem 20-50cm. Husk indspinningen skal være uhyre langsom. Du kan med fordel anvende spintbait rig til bundfiskeri

uni rigget
Fiskeri med glas flåd - micro bombarda
Tips til dit spinbait fiskeri

Groft sagt er spinbait fiskeri bare et moderniseret bundrig til put and take fiskeri. Dette betyder også, at det kan være rigtig giftigt, da du hurtigt kan affiske søen aktivt, men også fiske passivt med samme rig. Dette kan være rigtig godt, hvis fiskene er tilstede, men ikke bliver lokket af det aktive fiskeri. Står du og spinfisker med powerbait, kan du altid slå bøjlen over, og ligge fiskestangen fra dig, hvis du vil holde en pause. Dit rig skal nok fiske videre, mens du holder pause. 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold